Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jindřicha Halase. Škola byla založena v roce 1973. Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jindřicha Halase. Škola byla založena v roce 1973. Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jindřicha Halase

2 Škola byla založena v roce 1973. Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl v přírodopisném kabinetu neuhašený doutník.

3 Jméno Jindřich Halas patřilo slavnému místnímu parašutistovi, který je držitelem světového prvenství nejtěžšího skokana. V roce 1970 seskočil ve svými 181 kily nad Ždánickým lesem, a od té doby ho nikdo neviděl.

4 I přes svou nedlouhou dobu existence se naše škola může pochlubit řadou absolventů, kteří se dnes těší úspěchům na poli vědeckém, sportovním i kulturním. Za všechny jmenujme sportovního komentátora Luboše Uhlíře nebo básnířku Hanu Vysloužilovou.

5 Tajemství úspěchu zdejších absolventů je tým skvělých učitelů. Někteří z nich zde učí už roku 1973. Někteří dokonce učili už v předchozí škole, která vyhořela. O těch se říká, že jsou to duchové učitelů, kteří z hořící školy nestačili utéct. Ale i ti své povolání ovládají skvěle.

6 Tohle je například matikář, pan Bachleda. Má 43 let, je ženatý a má dvě dcery. Učí zde sedm let, jeho koníčkem jsou šachy a hraní na trumpetu.

7 Tohle je paní Kotrlá, dějepisářka. Je jí 68 let a učí tak ráda, že odmítla jít do důchodu. Umí dobře vyprávět a ráda při tom plete vlněné ponožky.

8 Pan Plachta, zeměpisář. 56 let. V dětství chtěl být námořníkem, ale nakonec se stal učitelem. Předloni kandidoval na starostu našeho města. Rád lepí modely lodí a váže lodní uzly.

9 Celkový počet učitelů na naší škole je 29 a pocházejí z různých koutů světa. Nás žáků je 195 a pocházíme z různých koutů Smíchova.

10 A teď něco o tom, co v naší škole je.

11 Po těchto chodbách chodíme každý den kromě soboty, neděle a prázdnin.

12 Chemická laboratoř, kde se učíme vyrábět z modrých roztoků červené a pozorujeme krystalické reakce.

13 Naše tělocvična má všelijaké zařízení pro gymnastiku i míčové hry a jiné halové sporty.

14 Nesmíme zapomenout ani na školní hřiště, kde si zrovna dáváme závod na sto metrů.

15 A na tomhle místě zkouší náš sbor a dramatický kroužek. A zde kroužek výtvarný.

16 V přízemí vedle ředitelny je nástěnka, kde si můžete přečíst o našich úspěších v krajských i celostátních přeborech a olympiádách.

17 Když je řeč o ředitelně, v té sedává jeden přísný, ale spravedlivý pán. Jmenuje se Otakar Horák. Ovládá plynně francouzštinu, němčinu i latinu. Zlé jazyky o něm říkají, že ji učil ještě před válkou. Jeho zásluhou je škola Jindřicha Halase místem, kam je radost chodit.

18 A náš školník je nekuřák, takže se o budoucnost školy nemusíme bát.


Stáhnout ppt "Základní škola Jindřicha Halase. Škola byla založena v roce 1973. Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl."

Podobné prezentace


Reklamy Google