Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Brno, 14.4.2011 Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Brno, 14.4.2011 Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek."— Transkript prezentace:

1 Brno, 14.4.2011 Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek

2 Brno, 14.4.2011 Základní údaje o předmětu Název předmětu Kód předmětu Typ předmětu Garant předmětu Způsob ukončení Studijní rok Semestr Prerekvizity, korekvizity Předmět je nezbytnou / vhodnou přípravou pro předměty:

3 Brno, 14.4.2011 Charakteristika předmětu Anotace předmětu Témata přednášek Témata praktických cvičení Postavení předmětu – začlenění do požadovaného systému vzdělávání veterinárních lékařů podle Směrnice EP a R 2005/36/ES o uznávání odborných kvalifikací

4 Brno, 14.4.2011 Výstupy z učení vymezení znalostí, dovedností a způsobilostí, které má absolvent vzdělávání prokázat při ukončení dané fáze učení Odborné znalosti = student prokazuje faktické a teoretické znalosti - faktické znalosti se vztahuji zejména k předmětu vědění v daném oboru; teoretické znalosti se týkají zejména teorií, konceptů a metod poznávání a interpretace v daném oboru. Odborné dovednosti = student umí - schopnost použití odborných znalostí. Obecné způsobilosti = student je schopen Schopnost použití odborných znalosti a dovednosti v určitém kontextu a s určitou mírou samostatnosti a odpovědnosti.

5 Brno, 14.4.2011 Tvorba výstupů z učení neformulovat příliš mnoho výstupů z učení, max. 5-6. formulaci začít aktivním slovesem, po němž následuje předmět a kontext, vždy jen jedno aktivní sloveso na každý výstup z učení. vyhýbat se vágním termínům, jako např. seznámit se s (to be familiar with), být si vědom (to be aware of), dozvědět se (to know) výstupy z učení musí být pozorovatelné a hodnotitelné. Při formulaci výstupů z učení je třeba mít stále na paměti, jak budou hodnoceny, tzn. jak mohou studenti prokázat, že zamýšlených výstupů dosáhli. častou chybou jsou přehnané a nerealistické požadavky, je proto třeba kriticky posoudit, zda jsou výstupy dosažitelné v závislosti na čase (studijní zátěž) a zdrojích.

6 Brno, 14.4.2011 Metody výuky - příklady Přednáška, přednáška s praktickými aplikacemi, s analýzou videozáznamu, s diskusí Laboratorní cvičení Praktické cvičení – lze upřesnit typ nebo kde (v provozu) Demonstrace dovedností Klinická praxe pod dohledem, praxe mimo univerzitu, praxe v rámci univerzity Seminární výuka Výuka metodou řešení problémů Skupinová konzultace Projektová výuka Prezentace práce studentů E-learning Výuka podporovaná multimédii

7 Brno, 14.4.2011 Metody hodnocení ke každému výstupu z učení vztah k průběžnému hodnocení, závěrečnému hodnocení (zápočet, zkouška) Příklady: test, jiná forma písemného zápočtu nebo zkoušky, praktická zkouška, ústní zkouška, záznam z praxe, prezentace, projekt ….

8 Brno, 14.4.2011 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Brno, 14.4.2011 Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek."

Podobné prezentace


Reklamy Google