Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat."— Transkript prezentace:

1

2 Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat pomocí posuvníku. Chcete-li se vrátit k normálnímu zobrazení, klepněte znovu na tlačítko Lupa a pak klepněte do obrázku.

3 Zadání pixelů pomocí lišty nástrojů

4 Cvičení 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: Šířka 410 pixelů Šířka 410 pixelů Výška 560 pixelů Výška 560 pixelů 2.) Zapněte Barevnou paletu tak, aby byla viditelná v okně programu. 2.) Zapněte Barevnou paletu tak, aby byla viditelná v okně programu. 3.) Vezměte nástroj Plechovka 3.) Vezměte nástroj Plechovka 4.) Nejdříve klikněte pravým tlačítkem myši na žlutou barvu na paletě barev. Bude to barva pozadí. Pak klikněte levým tlačítkem myši na zelenou barvu, to bude barva popředí. 4.) Nejdříve klikněte pravým tlačítkem myši na žlutou barvu na paletě barev. Bude to barva pozadí. Pak klikněte levým tlačítkem myši na zelenou barvu, to bude barva popředí..

5 Úprava stránky na velikost pixelů pomocí spodní lišty

6

7 Cvičení- velikonoční pohlednice Nakreslete velikonoční pohlednici. Mnozí z vás již ovládají více nástrojů, než jsme doposud probírali, takže je použijte a tvořte. Ale i ti, co umí jen nástroje dosud probrané, mohou vytvořit pěkné obrázky. Nechte se inspirovat milou velikonoční pohlednicí a hledejte řešení jak uskutečnit svoje představy jen pomocí toho, co máte k dispozici a buďte při tom zcela originální.


Stáhnout ppt "Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google