Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Období od vzniku samostatného Československa po současnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Období od vzniku samostatného Československa po současnost"— Transkript prezentace:

1 Období od vzniku samostatného Československa po současnost
Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb

2 Vznik Československa Samostatné Československo bylo vyhlášeno___________________________. Zasloužil se o vyhlášení československého státu, čtyřikrát zvolen prezidentem ___________________________________. Jméno dalšího československého prezidenta, spolupracovníka Masaryka _____________. Popiš státní vlajku a znak tohoto období.

3 Nástup komunistické moci
První komunistický prezident _____________. Rok příjezdu sovětských tanků na naše území_____________. Jméno prezidenta nastupujícího po „Pražském jaru“________________. Jméno prezidenta, který byl představitelem normalizačního režimu ________________.

4 Cesta k demokracii Ve které listině bychom našli úryvky těchto prohlášení: …mladým lidem je bráněno ve studiu jen pro jejich názory nebo dokonce pro názory jejich rodičů. Bezpočet občanů musí žít ve strachu, že kdyby se projevili v souladu se svým přesvědčením, mohli by být buď sami nebo jejich děti zbaveni práva na vzdělání.

5 Návrat k demokracii Prezident zvolený po listopadové revoluci v roce 1989 _______________. Československo se rozpadlo a vznikla Česká a Slovenská republika roku ____________. Popiš státní znak České republiky. ČR dnes patří svou rozlohou větší- střední-menší státy(vyber).


Stáhnout ppt "Období od vzniku samostatného Československa po současnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google