Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Celní správa ČR a potírání pašování drog

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Celní správa ČR a potírání pašování drog"— Transkript prezentace:

1 Celní správa ČR a potírání pašování drog

2 Celní správa ČR – potírání pašování drog
Za poslední dva měsíce pět úspěšně realizovaných případů „LETEC“ – Celní ředitelství Brno „KUFR“ – Celní ředitelství Praha „OREL“ – Celní ředitelství Plzeň Celní úřad Praha 1 – pošta Celní úřad Ruzyně

3 Celní správa ČR – potírání pašování drog
„LETEC“ Při realizaci tohoto případu byly zadrženy čtyři osoby české národnosti, které zorganizovaly nákup 1 kg kokainu v Kostarice a následný nelegální dovoz do České republiky. Čistota drogy byla 87%. Zadrženým osobám hrozí trest odnětí svobody 10 – 15 let

4 Celní správa ČR – potírání pašování drog
„LETEC“ Samotnému zadržení skupiny pachatelů předcházel úkon dle Trestního řádu – sledovaná zásilka. Tato se uskutečnila na základě mezinárodní spolupráce celních a justičních orgánů České republiky, Německa a Španělska. Trasa zásilky: letecky z Kostariky přes Španělsko do Německa, odtud pak byla droga na území České republiky propašována osobním automobilem.

5 Celní správa ČR – potírání pašování drog
„KUFR“ Na území města Prahy byly zadrženy dvě osoby nigerijské národnosti, které dlouhodobě organizovaly pašování kokainu z Latinské Ameriky do České republiky cestou poštovních zásilek.

6 Celní správa ČR – potírání pašování drog
„OREL“ Dne byl českými celníky zadržen občan bývalé Jugoslávie, který je důvodně podezřelý z organizování vývozu 0,5 kg kokainu z České republiky do Německa. Droga byla zadržena spolu s dalšími třemi drogovými obchodníky německými orgány.

7 Celní správa ČR – potírání pašování drog
Celní úřad Praha 1 - pošta V září bylo v poštovní zásilce z Kostariky do Prahy při celní kontrole odhaleno 3,5 kg kokainu. Zásilka byla deklarována jako potraviny.

8 Celní správa ČR – potírání pašování drog
Celní úřad Ruzyně Na základě vytipování byli dne podrobeni lékařskému vyšetření tři občané Bulharska, kteří do Prahy přicestovali letecky z Peru s mezipřistáním v Amsterdamu. V jejich útrobách se ukrývalo celkem 123 kontejnerků s kokainem o celkové hmotnosti 1,3 kg.

9 Celní správa České republiky
 


Stáhnout ppt "Celní správa ČR a potírání pašování drog"

Podobné prezentace


Reklamy Google