Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013.  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013.  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013

2  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického života. Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013 Mojžíš Mojžíšův život: - 40 let na faraonově dvoře, - 40 let na poušti, - 40 let ve službě Izraeli.

3   Mojžíš je vychován ve faraonově škole.  Na svět kolem se dívá očima svých vychovatelů.  My se na svět díváme očima svých vychovatelů, očima společnosti, v níž žijeme. Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013 „Tak se Mojžíš naučil veškeré egyptské moudrosti a byl zdatný v řeči i v činech.“ (Sk 7,22) Mojžíš na faraonově dvoře 1. období: Mojžíš na faraonově dvoře Z toho je třeba ale vyrůst! Chceme vyrůst z vlivu této společnosti? Chceme být děti tohoto světa, nebo děti Boží?

4   Mojžíš za svými bratry šel se svou vlastní představou: já, Mojžíš znám pravou svobodu, já vám ji ukážu … Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013 „Domníval se, že jeho bratři pochopí, že Bůh je chce skrze něj zachránit. Ale oni to nepochopili.“ ( Sk 7, 25) poušť 2. období: poušť Období nasazení a frustrace  Mojžíš chce pomoci svým bratrům, ale oni jej odsoudí. PROČ?

5   Avšak začíná znova: usazuje se, založí rodinu, stává se dobrým pastýřem.  Na prvním místě už není jeho JÁ, ale při svém plánování počítá i se svými bližními.  Také mění svůj vztah k Bohu. Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013 „Kvůli tomu slovu Mojžíš utekl a bydlel jako cizinec v Midjánské zemi.“( Sk 7, 29 ) Mojžíš ve svém životě ztroskotal na celé čáře.

6  Vždy můžeme začít od znova. Ve chvíli, kdy jsem na dně, zlomený, Bůh mi podává ruku. Vstát ale musím sám. Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013 Je to náročná cesta, ale vyplatí se. A nikdy na ní nejsme sami. Je s námi Bůh, který nás po ní trpělivě a s láskou doprovází.


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi 2013.  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického."

Podobné prezentace


Reklamy Google