Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_199.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_199."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_199 Jméno autora:Ing. Bohuslava Klapuchová Třída/ročník:3. Ročník Datum vytvoření:3. 12. 2012

2 Vzdělávací oblast:Podnikání a podnikové činnosti Tématická oblast:Prostředí podniku Předmět:Marketing a management Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Studenti hledají silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby dané firmy, navrhují jak využít příležitosti v konkurenčním boji Klíčová slova:Silné stránky, slabé stránky, příležitosti, hrozby Druh učebního materiálu:Prezentace

3 Zoo Krále Jelimána

4 Základní informace Naše Zoo je zaměřená na africký kontinent, tamní faunu a flóru. Návštěvníci mohou vidět speciálně upravené obrovské výběhy pro všechna zvířata, přizpůsobené jejich přírodnímu prostředí. Je zde několik vysokých rozhleden a každý návštěvník dostane při vstupu dalekohled, aby mu ze světa zvířat neunikl ani jeden moment. Pro zájemce jsou zde zařízeny přednášky našich zoologů z cest do Afriky, případně se mohou zapojit do akcí jako jsou Den africké kuchyně, Festival africké hudby apod. Adresa: Stromovka 9 České Budějovice 927 05

5 SWOT analýza

6 Silné stránky Originalita v zaměření Jsme jedinou Zoo v České republice, která je dopodrobna zaměřena na jeden kontinent, milovníci Afriky ocení, že se mohou plně soustředit jen na toto prostředí, nejsou rozptylováni a pleteni jinými kontinenty. Zajímavost Zajišťujeme různé zájmové kurzy a přednášky, na které mohou přijít všichni zájemci, o všech akcích jsou předem informováni letáky a informacemi na našich internetových stránkách Reklama Naše firma je dobře reprezentována v zahraničí, naše jméno se objevuje na seznamech mezinárodních organizacích, z masmédií využíváme reklamu v rádiích, TV, internetu, máme billboardy, letáky, brožury, vizitky,… Image Velký důraz klademe na image celého areálu, výběhu jsou vystaveny co nejpřirozeněji, nacházejí se zde vodopády, vodotrysky, jezírka, bambusové ploty, chatrče. Přístup k zákazníkům Snažíme se, aby zákazníci měli přístup k veškerým informacím, což řešíme pomocí informačních počítačů s dotykovou obrazovkou rozmístěných v areálu a také naši zaměstnanci jsou pověřeni vždy pomoci a poradit, budou- li požádáni.

7 Omezené zaměření Tím, že jsme zaměřeni pouze na Afriku, lidem zajímajícím se o Asii, Ameriku, Evropu, nemáme v podstatě co nabídnout a připravujeme se o potenciální zákazníky. Vysoké provozní náklady Vzhledem ke snaze zajistit co nejpřirozenější prostředí pro zvířata a zkrášlení celého areálu, musíme vynakládat vysoké náklady, a přesto vstupné necháváme s poměrně nízkou cenou, takže hrozí, že při menším množství zákazníků se dostane naše firma do ztráty. Náklady na vzdělání zaměstnanců Naše zaměstnance se snažíme motivovat vzdělávacími kurzy z oblasti zoologie. Při výjezdech do Afriky si hradí co možná nejmenší náklady, což je velkou finanční zátěží pro naši firmu. Slabé stránky

8 Příležitosti Nové technologie, poznatky Jsme vybavení moderními technologiemi pro snadný přístup zákazníků k informacím. Moderní techniku využíváme také například ve Vodním světě nebo Světě rostlin, kde máme speciální zavlažovací systémy a klimatizace nastavované k přesné simulaci přirozeného prostředí. Speciální zaměstnanci se také věnují vědě a výzkumu o chování zvířat, jejich prostředí, úspěšném rozmnožování v zajetí apod. Úspěšné práce mohou předkládat mezinárodním organizacím a získat případné patenty. Možnost zachraňovat ohrožené druhy Díky vědě dokážeme odchovat mláďata ohroženým druhům zvířat. Celoživotní vzdělávání zajišťuje pracovité a snažící se zaměstnance Vzhledem k nabízeným možnostem je poptávka po práci v naší Zoo vysoká, máme tedy možnost výběru vhodných uchazečů, kteří se chtějí vzdělávat.

9 Hrozby Hrozba úhynu a šíření nemocí Není možné zajistit, aby se zvířata nedostala do kontaktu s nemocnou osobou nebo úplně zamezit krmení zvířat nežádoucí potravou. Může to vést k onemocnění či dokonce úhynu zvířete. Výpadek v technické oblasti Stane-li se, že budeme dočasně odloučeni z důvodů závady od elektřiny, hrozí velké nebezpečí narušení normální chodu Zoo a ohrožení života některých zvířat (například vysazení filtrů ve Vodním světě). Snažíme se proto zajistit alternativní řešení v nouzových situacích, ale nemůžeme být zabezpečeni na 100%. Rychle se měnící potřeby zákazníků, jejich stálost Jak jsme již zmínili, zaměření naší firmy je výhodou i nevýhodou. Hrozbou se stává v tom případě, že návštěvník nemá k africkému kontinentu natolik vyvinutý vztah, aby byl ochoten naši Zoo vícekrát navštívit. Jelikož není možné každý den upoutávat jejich pozornost akcemi, návštěvnost může být ohrožena nedostatečným zájmem. Konkurence Naše Zoo sice sídlí ve velkém městě, ale blízkost Prahy je ohrožující, vezmeme-li v úvahu, že je hlavním městem a má široké zaměření. Také Zoo Dvůr Králové je velmi konkurence schopná, jejich Africké safari je celorepublikově známé.

10 Úkol: Zkuste najít další silné a slabé stránky, příležitosti i hrozby pro ZOO Krále Jelimána


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_199."

Podobné prezentace


Reklamy Google