Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Umění učit se Petr Machala. …Obracím se na vás, protože mám problém. Pokaždé, když si sednu k učení, nejsem schopen myslet na to, co se mám učit, ale.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Umění učit se Petr Machala. …Obracím se na vás, protože mám problém. Pokaždé, když si sednu k učení, nejsem schopen myslet na to, co se mám učit, ale."— Transkript prezentace:

1 Umění učit se Petr Machala

2 …Obracím se na vás, protože mám problém. Pokaždé, když si sednu k učení, nejsem schopen myslet na to, co se mám učit, ale myšlenky mi běhají, kdo ví kde. Jak se mám soustředit, jak se naučit učit? Poradíte mi? A co vy, máte stejný problém? Za jakých podmínek se vám nejlépe učí?

3 Rady: 1)Zjisti rozsah toho, co se máš naučit a stanov si, co je hlavní a co vedlejší. 2)Najdi si motivaci. Snadněji se naučíš to, co tě baví.

4 3)Sestav si realistický studijní plán a snaž se jej dodržet. Někdy můžeš i slevit, ale musí k tomu být pádný důvod. 4)Snaž se na učení soustředit, těkající pozornost snižuje tvůj výkon.

5 5)Odkliď z dosahu věci, které s učením nesouvisí. To se týká i rádia nebo CD/MP3 přehrávače, protože rozptylují tvoje soustředění. 6)Studuj pokud možno na stejném místě, je jedno jestli vleže nebo vsedě, při chůzi, zda si text podtrháváš, čteš potichu nebo hlasitě předčítáš.

6 7)Místnost, v níž se učíš, má být dobře větratelná, nepřetopená a hlavně dobře osvětlená. 8)Během učení dodržuj krátké přestávky k osvěžení. Pozornost vydrží maximálně 45 minut – pak by měla následovat 15 minutová přestávka.

7 9)Nutné je opakování poprvé za hodinu podruhé následující den potřetí za týden pak za měsíc Víte, co je při učení nejdůležitější? jinak…

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Umění učit se Petr Machala. …Obracím se na vás, protože mám problém. Pokaždé, když si sednu k učení, nejsem schopen myslet na to, co se mám učit, ale."

Podobné prezentace


Reklamy Google