Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)"— Transkript prezentace:

1 Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo

2 Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)

3 Je radostné nalézt ztracené Podobenství o ztracené ovci o ztraceném stříbrňáku o ztraceném synu (synech)

4 1. Bůh hledá ztracené Bible jako dějiny hledání ztraceného člověka Bůh si používá lidi Potopa Sodoma a Gomora Ninive

5 2. Problém svobody Bůh nabízí, ale nevnucuje Bůh dělá věci tak, že se mohou pokazit Budoucnost církve závisí na tobě (vás)

6 Příběh o Zacheovi Lk 19,1-10 Ježíš vešel do Jericha a procházel jím. Tam byl muž jménem Zacheus, vrchní celník a veliký boháč; toužil uvidět Ježíše, aby poznal, kdo to je, ale poněvadž byl malé postavy, nemohl ho pro zástup spatřit. Běžel proto napřed a vylezl na moruši, aby ho uviděl, neboť tudy měl jít. Když Ježíš přišel k tomu místu, pohlédl vzhůru a řekl: "Zachee, pojď rychle dolů, neboť dnes musím zůstat v tvém domě." On rychle slezl a s radostí jej přijal. Všichni, kdo to uviděli, reptali: "On je hostem u hříšného člověka!" Zacheus se zastavil a řekl Pánu: "Polovinu svého jmění, Pane, dávám chudým, a jestliže jsem někoho ošidil, nahradím mu to čtyřnásobně." Ježíš mu řekl: "Dnes přišlo spasení do tohoto domu; vždyť je to také syn Abrahamův. Neboť Syn člověka přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo."

7 Příběh o Zacheovi Celníci - jak to probíhalo? císař  prokurátor  důchodkový správce  hejtman  úředníci  celníci Ber kde ber

8

9

10 Příběh o Zacheovi Čtyři scénáře Ježíš Zachea nevidí Ježíš Zachea veřejně odsoudí Zacheus nechce slézt (svoboda) Zacheus sleze (svoboda)

11 Příběh o Zacheovi Proč se Zacheus schovával? –stud, strach, pýcha, co si řeknou ostatní Každý má svůj strom, na který se schovává –chceme vidět Boží věci, ale …

12 Jak se obracejí lidé 1 procento skrze televizi 3 procenta skrze pastora 3 procenta skrze roznos traktátů a ankety 4 procenta skrze hromadné evangelizace 4 procenta skrze navštívení bohoslužby 80 procent skrze osobní vztah

13 A co paní Zacheová?

14 Závěrem Problém s lidmi typu Zacheus Problém pozvat k sobě někoho Problém se schováváním


Stáhnout ppt "Ježíš přišel, aby hledal a spasil, co zahynulo. Je hrozné ztratit Důležitou věc Vztah s člověkem Blízkého člověka (smrt)"

Podobné prezentace


Reklamy Google