Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Požáry v Australii 2009. Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Požáry v Australii 2009. Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z."— Transkript prezentace:

1 Požáry v Australii 2009

2 Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z nich bývá podle hasičů založena úmyslně, mezi časté příčiny jejich vzniku patří také úder blesku do vyprahlé buše.

3 Nejhorší požáry v novodobých dějinách země zničily více než osm set domů, přičemž oheň v několika případech zlikvidoval celá menší města. O střechu nad hlavou přišly tisíce obyvatel. Desítky lidí skončily v nemocnicích a další jsou stále pohřešováni.

4 Mnoho lidí zahynulo v autech, když se snažili před plameny uprchnout. Další přišli o život schovaní v domech. Někteří se podle agentury Reuters zachránili tím, že skočili do bazénů. Nejvíce lidí zahynulo zřejmě v obcích Kinglake a Whittlesea.

5

6 Zdroj Úprava Pozadí Ondra Audy


Stáhnout ppt "Požáry v Australii 2009. Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z."

Podobné prezentace


Reklamy Google