Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie."— Transkript prezentace:

1 MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie.

2 Druhý kostel v Mnichovicích je husitský. Uprostřed náměstí stojí Morový sloup V pozadí je nákupní středisko Mnichovka Další zajímavou stavbou v Mnichovicích je Zitův mlýn.

3

4 V Mnichovicích má velkou tradici pozemní hokej na spodní fotce jsou kluci z naší a vedlejší třídy. Máme pěkné fotbalové hřiště a kousek od Mnichovic je sportovní areál šibeniční vrch. V dávných dobách se tam skutečně popravovalo, dnes tam všichni chodí rádi za sportem.

5 Štefanikova mohyla Generál PhDr. Milan Rastislav Štefánik byl slovenský politik, generál francouzské armády a také astronom. V letech 1914–1918 organizoval československé legie v Srbsku, Rumunsku, Rusku, Itálii a v roce 1918 protisovětskou intervenci na Sibiři. Byl členem Národní rady v Paříži a posléze československým ministrem války. Je spolu s Tomášem Garriguem Masarykem a Edvardem Benešem považován za zakladatele Československa. Zahynul při letecké katastrofě při návratu do vlasti.

6 Hrusice V Hrusicích se narodil známý malíř Josef Lada

7 Trasa Mikešovy cesty je pojatá jako naučná stezka s 12 zastaveními,
která jsou vyzdobená obrázky a úryvky ze známé Ladovy knížky.

8 -Ondřejov je obec v okrese Praha-východ, Středočeský kraj
-Ondřejov je obec v okrese Praha-východ, Středočeský kraj. . Je známý svou hvězdárnou – pracovištěm Astronomického ústavu Akademie věd ČR. Historické jádro obce je od roku 2003 městskou památkovou zónou. -Na kopci Žalov stojí hvězdárna založena r J. Fričem. Dnes je v hvězdárně observatoř a patří Astronomickému ústavu AVČR. V areálu hvězdárny je ve strarých objektech Astronomické muzeum V. Šafaříka. V nové hvězdárně je umístěn jeden z největších dalekohledů v Evropě. Hvězdárnu obklopuje park se vzácnými dřevinami. -Arboretum je sbírka živých dřevin - dendrologická zahrada je zvláštní botanická zahrada specializující se na výzkum a pěstění dřevin. Arboretum může být specializované na jednotlivé rody jako dendrologická sbírka, na dřeviny určitého území, nebo může být všeobecné, zaměřené na všechny dřeviny bez rozdílu. Kostel je známý díky observatoři na kopci nad městem. Kromě ní stojí za prohlédnutí i náměstí, na kterém je několik drobných barokních staveb a zajímavé barokní domy. Ke kostelu přísluší fara vystavěná ve slohu barokního městského typu z let Z původní malé osady “Ondřejóv dvór” na panství pánů z Dubé vznikla začátkem 13. století vesnice a později městečko Ondřejov. Jméno pravděpodobně pochází od zakladatele, z pánů z Dubé. Hvězdárna:

9 Arboretum: Kostel a fara:


Stáhnout ppt "MNICHOVICE Na náměstí stojí barokní kostel Nanebevzetí pany Marie."

Podobné prezentace


Reklamy Google