Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Socha Krista Spasitele

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Socha Krista Spasitele"— Transkript prezentace:

1 Socha Krista Spasitele

2 Socha Krista Spasitele
je socha na kopci Corcovado tyčící se nad brazilským městem Rio de Janeiro. Tuto sochu si roku 1921 objednala arcidiecéze v Riu de Janeiru. Socha je vysoká 39,6 m a váží 1145 tun. Je dílem francouzského sochaře Maximiliena Paula Landowského. Slavnostně odhalená byla 12. října 1931 jako památník brazilské nezávislosti na Portugalsku, vyhlášené roku 1822. 7. července roku 2007 byla zařazena do novodobého seznamu Sedmi divů světa..

3 Corcovado

4 Rio de Janeiro Rio de Janeiro je město ve stejnojmenném státu brazilské federace v jihovýchodní Brazílii. Město je známo karnevaly, sambou, nádhernými plážemi s bílým pískem (nejslavnější jsou Copacabana a Ipanema). Dále je známé gigantickou sochou Ježíše Vykupitele (Cristo Redentor), který je umístěn na hoře Corcovado a shlíží na celé Rio de Janeiro. Další známou dominantou města je Pao de Acúcar (Cukrová homole), která nabízí dechberoucí výhledy na město. Fotografie z RiaMěsto má obyvatel a rozkládá se na území o velikosti km². Je to druhé největší brazilské město hned po Sao Paulu a do roku 1960 bylo hlavním městem Brazílie. Rio de Janeiro je město karnevalů. Nejznámější světový karneval, který čerpá především z afro-brazilské tradice, se zde koná každý rok a je okouzlující svými kostýmy. Městu samotnému se v portugalštině přezdívá "Cidade Maravilhosa" (úžasné město) - obyvatelům města se přezdívá "Carioca". Město Rio de Janeiro (lednová řeka) bylo založeno Portugalci roku 1565 generálním guvernérem Brazílie Men de Sá v souvislosti s přípravou útoku na francouzskou pevnost Forte Coligny na ostrůvku Seripige v zátoce Guanabara, na jejímž pobřeží se dnes Rio rozkládá. Město bylo v portugalských kolonií největší město. 2. září 1947 zde byl ratifikován tzv. Rijský pakt.

5 Foto Ria de Janeira

6 Paul Maximilien Landowski
byl francouzský monumentální sochař polského původu. Absolvent francouzské národní akademie, s jeho souchou Davida vyhrál v roce 1900 Prix de Rome. Mezi jeho další díla patří: Art Deco a Les Fantomes, který stojí na Butte de Chalmont v severní Francii. Jedno z nejznámějších děl spojené s Landowskim je Socha Krista Spasitele v Riu de Janeiru. Spolupracoval s ing. Heitor da Silva Costa. V roce 1933 – 1937 byl ředitelem Francouzské akademie v Římě.

7

8 Výborný Tomáš, 9.A


Stáhnout ppt "Socha Krista Spasitele"

Podobné prezentace


Reklamy Google