Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bengálský oheň Richard Horký. Bengálský oheň Jedná se o reakci, která se používá v zábavné pyrotechnice Jedná se o směs škrobu, chlorečnanu draselného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bengálský oheň Richard Horký. Bengálský oheň Jedná se o reakci, která se používá v zábavné pyrotechnice Jedná se o směs škrobu, chlorečnanu draselného."— Transkript prezentace:

1 Bengálský oheň Richard Horký

2 Bengálský oheň Jedná se o reakci, která se používá v zábavné pyrotechnice Jedná se o směs škrobu, chlorečnanu draselného a soli, která charakteristicky barví plamen Jako iniciační činidlo se používá koncentrovaná kyselina sírová

3 Barva plamene Strontnatý kationt barví plamen sytě červeně, pokud stroncium zkombinujeme se sodíkem, vznikne sytě oranžová až žlutooranžová. Barnatý kationt barví plamen zeleně Lithný kationt barví plamen červeně Vápenaté kationty barví plamen oranžově, tato barva se označuje jako cihlově červená. Draselný kationt barví plamen fialově

4 Bengálský oheň - video

5 Otázky: Jaký vzorec má chlorečnan draselný? Co vzniká rozkladem chlorečnanu draselného? Jaká sůl zbarvila plamen v rámci demonstrovaného pokusu? Kde byl poprvé objeven střelný prach?


Stáhnout ppt "Bengálský oheň Richard Horký. Bengálský oheň Jedná se o reakci, která se používá v zábavné pyrotechnice Jedná se o směs škrobu, chlorečnanu draselného."

Podobné prezentace


Reklamy Google