Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005."— Transkript prezentace:

1 Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005

2 Implementace ICT do vzdělávacích oblastí a oborů Umístění prezentací : www.1zsfm.cz

3 Vzdělávací obor: český jazyk Třída:6.-7. ročník Vyučující :Mgr. Petra Vymětalová Datum:16.12.2005 Téma vyučovací hodiny : Verbální a neverbální komunikace Vybavení učebny : PC – notebook dataprojektor

4 Sloh a komunikace Verbální a neverbální komunikace

5 Jak byste se cítili a chovali, kdybyste se ocitli v uvedených situacích? Mluvní cvičení  Někdo zavolal Hoří! v plném kině.  Dostali jste jedničku z písemky, z které všichni ostatní měli pětku.  Obdrželi jste poštou neočekávaný šek na vysokou sumu.

6 Komunikace ve skupině  Představte si, že jste členy posádky kosmické lodi, která měla přistát na stanici ve vesmíru.  Kvůli chybě radaru jste přistáli 200 kilometrů od stanice, vaše loď je poškozená a ke stanici se musíte nějak dopravit.  Vašim úkolem je dosáhnout shody všech členů posádky o seřazení 15 zachráněných předmětů podle jejich důležitosti, abyste se později mohli rozhodnout, které předměty s sebou případně nevezmete.

7 Potřebné předměty  Krabička zápalek, sušené potraviny, lano, padák,přenosná kamínka  Nafukovací člun, magnetický kompas, nádoby s vodou, signální světlice  Krabička první pomoci, solárně dobíjená vysílačka  Dvě pistole ráže 45 a náboje, sušené mléko, nádrže s kyslíkem, mapa hvězd,

8 Neverbální vyjadřování Vyjádřete pomocí neverbální komunikace: 1. Sporty – lyžování, basketbal, tenis 2. Profese – pedagog, uklízečka, poštovní doručovatelka 3. Přísloví – Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

9 Jazykolamy  Kmotře Petře nepřepepři toho vepře.  Strč prst skrz krk.  Na klavír hrála Klára Králová.  Roli lorda Rolfa hrál Vladimír Leraus.

10 Jak působíme na ostatní? Test osobní image Fyzická zdatnost Upravenost Styl oblečení Držení těla Vstřícná gesta Srozumitelnost Společenské chování Kvalita hlasu

11 Poznámka k listu č. 6 Nejprve si jednotlivé disciplíny do posledního sloupečku ohodnoťte sami (5 bodů je maximum, 1 bod je minimum). Pak list přehněte tak, aby nebyly vidět vaše body a předejte svému kamarádovi. Ten vás rovněž ohodnotí body, přehne svůj vyplněný sloupec a může bodovat další kolega. V závěru si porovnejte vnímanou image. Upozorní vás na případné nedostatky.

12 Zdroje informací  Náměty nejen pro učitele českého jazyka, doc. PhDr. Milena Krobotová,Csc. Olomouc 2004

13 Hodnocení vyučovací hodiny  Žáky 6.-7. ročníku velmi bavila pantomima.  Test osobní image přiměl k zamyšlení.  Všichni si rádi vyzkoušeli činnosti, které se v běžné třídě hůře realizují. Klady Zápory Klady Zápory


Stáhnout ppt "Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google