Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Titul Miss World 2006 získala

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Titul Miss World 2006 získala"— Transkript prezentace:

1 Titul Miss World 2006 získala
Češka Taťána Kuchařová

2

3 Taťána Kuchařová Věk: 18 Znamení: Kozoroh Místo narození: Trnava (Sk)
Bydliště: Opočno Míry: 88–63–90 Zaměstnání: studentka Jazyky: agličtina,španělština Koníčky, záliby: Sport,tanec,četba,historie,hudba,modeling,cestování. Plány do budoucna: Chtěla bych se věnovat modelingu,cestovat a dostat se na vysokou školu.

4

5 První Češkou v historii, která si nasadila korunku světové královny krásy, se v sobotu stala osmnáctiletá Taťána Kuchařová. Blondýnka z Opočna na Rychnovsku zaujala porotu na ceremoniálu, který se letos konal v polské Varšavě. : :25 Aktualizováno VARŠAVA - Půvabná světlovlasá studentka z České republiky sklízela v Polsku podporu fanoušků od chvíle, kdy do země přijela. Oblíbili si ji polští novináři, podpisy si žádali lidé na ulicích i v obchodech. Slovy jako "sexy žena" a "sympatická dívka" pak komentovali vystoupení české krásky diváci v průběhu finále. Druhé místo v klání o nejkrásnější dívku světa obsadila Miss Rumunska Ioana Valentina Boitorová a třetí skončila Australanka Sabrina Houssamiová. Česká kráska dokázala uspět mezi 104 soutěžícími a stala se tak v pořadí šestapadesátou Miss World v historii. Trůn nejkrásnější ženy světa předala Češce Islanďanka Unnur Birnaová, která loni zvítězila v Číně. Při přebírání korunky zvládla Kuchařová přes dojetí vyslovit všem slova díků. "Nikomu v minulosti jsem tolik nevěřil jako Taťáně. Za každých okolností se chová noblesně, tím zřejmě porotu, která dívky sledovala celý měsíc, zaujala," řekl po slavnostním finále prezident soutěže Miss ČR Miloš Zapletal. Nejlepší umístění mezi Češkami doposud měla na svém kontě první vicemiss z roku 1998 Alena Šeredová, která v soutěži Miss World obsadila čtvrté místo. Další mezinárodní soutěž krásy Miss Universe se letos konala v Los Angeles. Česká zástupkyně Renata Langmannová se tam ale v tvrdé konkurenci mezi desítku nejlepších neprobojovala. 

6

7 Miss ČR 2006 Taťána Kuchařová je uprostřed víru nekonečných povinností dívky bojující o titul Miss World v Polsku. Česká kráska se během příprav na soutěž ocitla na chvíli velice blízko bývalého Československa. Soutěžící dívky z celého světa si totiž vyrazily na polský venkov nedaleko slovenských hranic. :26 Děvčata jezdila na raftu a na koních a v krásné přírodě sbírala síly do dalších náročných předfinálových dní. Miss ČR 2006 však prochází všemi přípravami na finále Miss World v Polsku jako růžovou zahradou. Nejdřív úžasně zabodovala druhým místem ve velmi důležité mezisoutěži Miss bikiny a pak vybojovala skvělé šesté místo se svými šaty v Miss Dress Designer Award. Takové úspěchy jí samozřejmě udržují ve výtečné náladě, protože jsou velice nadějným předfinálovým příslibem.

8

9 Silně katolické Polsko opět projevilo své konzervativní názory, když kvůli propagaci Miss World zahalilo prsa mořské panny - symbolu města. Zatímco panna zde leží léta a nikoho nepobuřuje, pro svět by dle představitelů našeho severního souseda mohl být billboard s odhalenými ňadry příliš nemravný. :49 VARŠAVA - "Nejprve se autor plakátu rozhodl, že jedno prso zahalí a druhé nikoli. Ale ta kombinace byla příliš erotická," tvrdí Tadeusz Deszkiewicz, ředitel Varšavského úřadu propagace. Billboard tedy musel být předělán a panně byla dodána šerpa zakrývající odhalené ňadro. Mořská panna, hlavní postava legendy o vzniku Varšavy, má v metropoli celkem dvě sochy. Ony stejně jako ta na městském erbu představují dívku od pasu nahoru nahou. Na plakátech by ale takto údajně pobuřovala. Miss World se v polském hlavním městě uskuteční 30. září.

10

11 První Českou dívkou, která ve světové soutěži získala korunku královny krásy, se stala Taťána Kuchařová (18)! Sympatická blondýna z Opočna na Rychnovsku vyhrála Miss World, která se tento rok konala v Polsku. Taťáně se podařil přímo historický počin. Stala se první dívkou z Čech, která vyhrála v prestižní světové soutěži krásy. Zvítězila nad 103 soupeřkami z celého světa. Podobného výsledku dosáhla naposledy Monika Žídková, která se v roce 1995 stala Miss Europe. Bohužel český divák byl o tuto jedinečnou podívanou ochuzen. Je smutné, že ani jedna z tuzemských televizí se nerozhodla přímý přenos z Varšavy vysílat. Triumf české krásy tak mohly sledovat až 2 miliardy diváků ve více než 200 zemích světa. Kromě České republiky...

12

13 I v tom nejostřejším shonu před blížícím se finále Miss World, si Taťána Kuchařová našla čas a poslala z Polska dopis do agentury APK/2. Je jasné, že Miss ČR 2006 se ve světě neztratí. Umí si vychutnat každou chvilku náročného programu, najít si přátele a při tom ani na okamžik nespustit ze zřetele svůj cíl. Místo, abychom z kontextu vytrhávali jednotlivé citace, zveřejňujeme celý Taťánin dopis. Zdravím vás! Mám se báječně. Z Miss World si v prvé řadě odvezu spoustu zážitků, které nám přinesl opravdu bohatý program. Celý měsíc jsme cestovali po celém Polsku a navštěvovaly ta nejkrásnější a nejzajímavější místa jako Krakow, Wroclav, Katovice, Gyzicko, Gdaňsk, Sopoty... Je skvělé mít možnost seznámit se s kráskami z celého světa a popovídat si o jejich domácí soutěži, o jejich práci, plánech do budoucna atd. Našla jsem tu spoustu přátel. Některé z missek mě chtějí v brzké době v Čechách navštívit. Za hodně cenné považuji i to, že jsem si mohla velice aktivně procvičit jazyky a to nejen angličtinu a španělštinu. ČR je na Miss World zařazena do Severní Evropy, kde je mnoho rusky mluvicích dívek, takže po měsíci rozumím trochu rusky a samozřejmě i polsky. Zbývá už jen pár dní do velkého finále. Od soboty trénujeme choreografii, která se nám moc líbí. Nadšeny jsme i z Varšavského kongresového centra, ve kterém se to všechno odehraje. Jsme v nejnáročnější fázi příprav a když se vyskytne chvilka k odpočinku, jsme opravdu rády! Brzy proběhnou pohovory s porotou, což bude moc důležitý okamžik, i když porotci měli za ten měsíc možnost poznat každou z nás dost dobře. Celý pobyt v Polsku pro mě byl významným životním přínosem a opravdu jsem si to tady užila. Už teď jsem spokojená se svým umístěním v dílčích soutěžích. Byla jsem druhá v Miss Bikiny a šestá v Miss Designer. Svou reprezentaci ČR mohu tedy hodnotit jako velmi úspěšnou bez ohledu na to, jak dopadne finále. Na finále se ale velice těším a zároveň doufám, že by se dosavadní úspěchy mohly opakovat. Dělá mi velikou radost a povzbuzuje mě, že mi domácí publikum drží palce a moc mě podporuje. Držte mi, prosím, palce i vy. Vaše Taťána

14

15 Miss ČR 2006 Taťána Kuchařová (19) se ukázala poprvé na veřejnosti se svým milencem podnikatelem Honzou Kmochem (26). Zamilovaný páreček se totiž objevil v Náchodě na volbě Muž roku, kde Táňa byla jednou z porotkyň. Ze začátku večera se milenci k sobě ani na metr nepřiblížili. Ba co, dokonce se chovali, jako že se vůbec neznají. A kdykoliv je chtěl někdo spolu vyfotit, tak od sebe vyděšeně odskočili. Ale s postupem večera a zvyšující se mírou alkoholu v krvi si už přestali dávat pozor. A jak se SuperSpy podařilo vypát­rat, tak druhý den odjeli milenci k Tániným rodičům do nedalekého Opočna, kde Misska Honzu oficiálně představila. I když se o dvoumetrovém fešákovi všeobecně ví, že má pro modelky a zvlášť pro Missky velkou slabost, tak v tomto případě je to vážné. „Jsou do sebe strašně zamilovaní. Tráví spolu každou volnou chvíli a není to tak dlouho, co se bavili o zásnubách,“ tvrdí Kmochův kamarád. Páreček spolu už randí víc než tři měsíce. (mr)

16

17 První Češkou v historii, která si nasadila korunku světové královny krásy, se v sobotu stala osmnáctiletá Taťána Kuchařová. Blondýnka z Opočna na Rychnovsku zaujala porotu na ceremoniálu, který se letos konal v polské Varšavě. Chronologický přehled mezinárodních úspěchů českých a slovenských miss: Ivana Christová (ČSFR) - Miss Maja International (Dominikánská republika) Jana Hronková (ČSFR) - v první desítce na Miss Universe (USA) Ingrid Ondrovičová (ČSFR) - vicemiss International (Japonsko) Markéta Silná (ČSFR) - druhá vicemiss International (Japonsko) Pavlína Baburková (ČSFR) - vicemiss Europe (Řecko) Pavlína Baburková (ČSFR)* - v první desítce na Miss Universe (Mexiko) Renata Hornofová (ČR) - druhá vicemiss International (Japonsko) Monika Žídková (ČR) - Miss Europe (Turecko) Alena Šeredová (ČR) - 4. místo na Miss World (Seychelly) Kateřina Stočesová (ČR) - Queen of the World (Německo) Jitka Kocurová (ČR) - 5. místo na Miss Europe (Libanon) Kateřina Smržová (ČR) - v první desítce na Miss Universe (Panama) Miroslava Luberdová (SR) - vicemiss Europe (Francie) Tatiana Krčméryová (SR) - 5. místo na Miss Europe (Francie) Taťána Kuchařová (ČR) - Miss World (Polsko)

18

19 : :22 Aktualizováno VARŠAVA - "Je to pro mne nezapomenutelný a jeden z nejkrásnějších okamžiků v životě," řekla Taťána Kuchařová krátce poté, co převzala korunku nejkrásnější dívky planety. "Cítím se skvěle," dodala ještě chvějícím se hlasem blondýnka z Opočna na Rychnovsku. Pár minut po vyhlášení výsledků ještě neměla představu o své další budoucnosti, ví ale, že ji čeká bohatý program.  Taťána, která měří 177 centimetrů, předpokládá, že po vítězství v soutěži Miss World se její život od základu změní. "Ale věřím, že to bude změna pozitivní," podotkla. Chtěla by se stát modelkou a hodně cestovat. "Ale hlavně musím dodělat školu," zdůraznila. Kuchařová se těší na cestování po světě, nové zážitky a hlavně na spánek. Osmnáctiletá usměvavá blondýnka si prý ještě plně neuvědomuje, že se stala nejkrásnější dívkou světa. "Teprve mi to všechno dochází, bylo to opravdu velké překvapení," řekla novinářům na své první tiskové konferenci ve Varšavě. Podle prezidenta soutěže Miss ČR Zapletala ale bude muset škola počkat. "Teď se jí hodně změní život. Stráví rok cestami - hlavně charitativními. Bude cestovat po celém světě, bude se setkávat s politiky a čeká ji sláva. Věřím, že se zařadí mezi ty, kteří proslavují Českou republiku," řekl Zapletal. V absolutní vítězství Češky v soutěží Miss World prý nedoufal. "Čekal jsem ale, že Taťána bude mít úspěch, protože kromě toho, že je opravdu krásná, tak je krásná i zevnitř. Její duše je zajímavá a je to vidět na ní na celé, jak se chová, jaká je osobnost, jak hovoří, co dělá, čím se zabývá. Není to náhoda, že vyhrála," poznamenal.

20

21 Nová Miss World byla přirozená
Kuchařová se domnívá, že mezinárodní porotu zaujala především tím, že byla přirozená. Velkou předností byla také dobrá znalost angličtiny. "Mohla jsem si povídat s porotci, lidmi kolem soutěže a také s ostatními dívkami," prozradila. "Mrazilo mě na zádech," popsal její otec Lubomír Kuchař okamžik, kdy se sálem varšavského Paláce vědy a kultury neslo, že vítězí dívka z České republiky. "Je to nepopsatelný zážitek, vůbec to nejde vyjádřit," dodala se slzami v očích maminka nové Miss World. "Bude hodně cestovat a její sestry si ji moc neužijí," podotkla. Byla by prý ráda, kdyby Taťána dokončila střední školu a dále pokračovala ve studiu. "Pro Táňu bylo vždy prioritní studium. Udělá jistě všechno proto, aby dokončila čtvrtý ročník, aby se dostala na vysokou školu. Ale to se vše ještě uvidí. Ona sama nejlépe usoudí, co bude chtít," povzdechla si. Půvabná světlovlasá studentka z České republiky sklízela v Polsku podporu fanoušků od chvíle, kdy do země přijela. Oblíbili si ji polští novináři, podpisy si žádali lidé na ulicích i v obchodech. Slovy jako "sexy žena" a "sympatická dívka" pak komentovali vystoupení české krásky diváci v průběhu finále. Druhé místo v klání o nejkrásnější dívku světa obsadila Miss Rumunska Ioana Valentina Boitorová a třetí skončila Australanka Sabrina Houssamiová. Česká kráska dokázala uspět mezi 104 soutěžícími a stala se šestapadesátou Miss World. Kuchařová byla dojatá

22

23 Trůn nejkrásnější ženy světa předala Češce Islanďanka Unnur Birnaová, která loni zvítězila v Číně. Při přebírání korunky Kuchařová vyslovit všem slova díků a snažila se potlačit slzy dojetí. Mezi záliby nové Miss World, která se narodila na Slovensku, patří tenis, volejbal, jízda na koni, lyžování a mnoho jiných sportů. Má ráda také tanec a poslech dobré hudby. Čas doposud nejraději trávila ve společnosti svých oblíbených zvířat: koček, morčete, ptáků a želvy. Oblíbeným jídlem Taťány je kuře. Jejím vlastním životním krédem pak zůstává: "Být vždy optimistou." Nejlepší umístění mezi Češkami doposud měla na svém kontě první vicemiss z roku 1998 Alena Šeredová, která v soutěži Miss World obsadila čtvrté místo.  Opočno se rozplývá nad krásčiným triumfem Obyvatelé Opočna, kde rodina Kuchařové žije, v neděli dopoledne svorně odpovídali, že v Taťánin úspěch věřili již před finále. Mnohé z nich mrzelo, že přímý přenos nenabídla žádná z tuzemských televizí a souboj o titul Miss World museli sledovat na polském programu.

24

25 Nad Kuchařovou se obyvatelé Opočna doslova rozplývali
Nad Kuchařovou se obyvatelé Opočna doslova rozplývali. "Já jsem od začátku říkala, že Taťána vyhraje. Má charisma a je zkrátka úžasná," řekla Barbora Vojnarová. Vítězství Taťáně přáli i ostatní obyvatelé městečka s přibližně třemi tisíci obyvatel. Podle některých obyvatel vítězství Taťány Kuchařové pomůže Opočno zviditelnit. Soutěž sledovali na celém světě Poprvé se soutěž konala v jedné ze zemí bývalého sovětského bloku. Součástí soutěže byla i oblíbená promenáda v plavkách. Přímo v Paláci bylo 2500 diváků. Po vyhlášení výsledků v hale zavlálo pár českých vlajek. Očekává se, že soutěž sledovaly dvě miliardy diváků ve 200 zemích světa. V Evropě se soutěž konala podruhé, před Varšavou soutěž hostil i Londýn. Poprvé v této soutěži mohli diváci hlasovat i přes internet a pomocí svých mobilních telefonů. Kuchařová je třetí vítězkou soutěže, která pochází ze střední Evropy. V minulosti soutěž vyhrála i Polka Aneta Beata Kreglická, která soutěž v sobotu moderovala.

26

27 A něco na závěr…

28 Medvídek zabiják byl zneškodněn
Plyšový medvídek způsobil smrt dvou a půl tisíce pstruhů. Hračka, kterou kdosi odhodil do líhně, zablokovala trubku, přivádějící kyslík do nádrže, a ryby se zadusily. Úřady státu New Hampshire nyní nasadily všechny páky, aby se situace neopakovala. :20 CONCORD - Vedoucí líhně Robert Fawcett okamžitě pověsil na plot líhně ručně psanou ceduli: "Házení jakýchkoliv plyšových medvídků do bazénu zakázáno!" a vydal oficiální prohlášení pro tisk, v němž uvedl, že medvídek oblečený do žlutého kabátku a hnědého klobouku způsobil vážnou škodu. Proto by bylo dobré, aby každý, kdo v budoucnu upustí nějakého medvídka do líhně, upozornil odpovědného pracovníka, který okamžitě odborným způsobem plyšáka z líhně vyloví. "Nejen, že můžeme zachránit vašeho medvídka, zabráníme také tomu, aby se z něj stal zabiják," vzkázal ještě národu prostřednictvím reportéra agentury Associated Press pan Fawcett, který má evidentně smysl pro humor.

29

30 Dávejte si pozor na medvídky!
S přáním krásného dne a pevného zdraví vás zdravím.


Stáhnout ppt "Titul Miss World 2006 získala"

Podobné prezentace


Reklamy Google