Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel."— Transkript prezentace:

1 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel projektu „Digitální továrna“ Adresa:Doudlebská 5 140 00 Praha 4 e-mail: ela@electroindustry.cz www.electroindustry.cz Ing. František Hýbner, ředitel asociace

2 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Proč je partnerství elektrotechniků s Veletrhy Brno, a.s. důležité? 1.Veletrhy Brno a.s. jsou pořadatelé největších strojírensko- elektrotechnických veletrhů 2.Inovace každého průmyslového oboru je ovlivněna elektronikou a elektrotechnikou 3.Elektrotechnika je stabilním a oborem českého zpracovatelského průmyslu

3 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

4 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

5 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

6 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. tržby přidaná hodnota pracovníci obchodní saldo

7 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

8 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. *)předpoklad

9 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. K poklesu průmyslové výroby nejvíce přispěla výroba dopravních prostředků a zařízení (příspěvek -4,8 p.b., pokles o 22,3 %), výroba základních kovů, hutních a kovodělných výrobků (příspěvek -2,2 p.b., pokles o 19,7 %) a výroba elektrických a optických přístrojů a zařízení (příspěvek -1,6 p.b., pokles o 8,2 %).

10 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Nové zakázky ze zahraničí ve vybraných odvětvích ve 4. čtvrtletí 2008 meziročně poklesly o 27,9 %. Největší pokles nových zakázek ze zahraničí byl zaznamenán u výroby motorových vozidel (příspěvek -12,1 procentního bodu, pokles o 36,8 %), výroby a oprav strojů a zařízení (příspěvek -4,6 p.b., pokles o 29,8 %) a výroby elektrických strojů a zařízení (příspěvek -3,7 p.b., pokles o 35,3 %).

11 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Ve vývozu odvětví zpracovatelského průmyslu měly i v roce 2008 největší podíl stroje a dopravní prostředky, z nich pak silniční vozidla (15,6 %), elektrická zařízení, přístroje a spotřebiče (9,1 %), výpočetní technika (7,0 %), stroje a zařízení všeobecně užívané v průmyslu (6,8 %) a telekomunikační zařízení (6,6 %).

12 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Stánek asociace a spoluvystavovatelů, který naleznete v pavilonu Z, číslo 109, je realizován s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v rámci projektu „Inkubátor“. Spoluvystavovatelé: DINASYS, s.r.o. B-support, s.r.o. FVE BS s.r.o. Národní technické muzeum RETELA, s.r.o. Sdělovací technika, spol. s r.o. Siemens Product Lifecycle Management Software (CZ) s.r.o. SYSGO s.r.o. TRANSPORT CONSULTING s.r.o.

13 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Národní technické muzeum připravilo historickou expozici elektrotechniky

14 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Mezinárodní konference 15. 9. 2009 14.00 hodin Pavilon P, sál 1 Odborný garant a moderátor: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, rektor VUT Brno Hlavní přednášející: Ziyon Amram, Siemens PLM Software, Izrael

15 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. Partner projektu „Digitální továrna“: Siemens Product Lifecycle Management Software (CZ) s.r.o.

16 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.

17 Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s.


Stáhnout ppt "Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel."

Podobné prezentace


Reklamy Google