Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

7 nejlepších kuchařů světa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "7 nejlepších kuchařů světa"— Transkript prezentace:

1 7 nejlepších kuchařů světa
Proč jsou mezi šéfkuchaři jenom muži ? Bc. Daniel Vančura

2 Paul Bocuse Kuchyně tvoří ze dvaceti procent úspěch restaurace
Paul Bocuse Kuchyně tvoří ze dvaceti procent úspěch restaurace. O zbytek se postará atmosféra. Francouzský mistr kulinářského umění.Čtyřicetkrát za sebou byla jeho restaurace oceněna třemi michelinskými hvězdami. Založil Nouvelle Cuisine /Nová kuchyně/. Propagoval návrat ke klasickým pokrmům s dobrým základem z čerstvých surovin.

3 Jamie Oliver Ženy mě mají rády a spousta mužů mě nesnáší. Divné…
Začínal vlastní kuchařskou show s názvem Nahý kuchař. V kuchyni se pohybuje v džínách, má rozcuchané vlasy, pomačkanou košili. Založil vlastní řetězec restaurací Fifteen. Vaří i pro hollywoodské hvězdy.

4 Alain Ducasse Jsme si s Vernem v něčem hrozně podobní
Alain Ducasse Jsme si s Vernem v něčem hrozně podobní. Mám totiž ještě jeden sen. Otevřít si restauraci na Marsu. Jeho obří impérium zahrnuje luxusní restauranty, bary, kuchařské školy a kursy, které pořádá po celém světě. Je provozovatelem restaurace Jules Verne ve druhém patře Eiffelovy věže. Jeho chloubou je výpravná encyklopedie Alain Ducasse Culinary Encyclopedia. Je poradcem pro výživu Evropské vesmírné agentury.

5 Thomas Keller Čím si opravdu udělám radost? Když můžu vařit pro ostatní.
Je považován za nejlepšího kuchaře Ameriky. V Las Vegas vlastní restauraci i s kasinem. Pracoval v Paříži, v osmi největších restauracích. Jeho French Laundry restaurace v Kalifornii byla oceněna v roce 2006 třemi michelinskými hvězdičkami.

6 Andrea Accordi Viděl jsem Karlův most a hned mi bylo jasné, že to místo vezmu
Krátce poté, co převzal místo šéfkuchaře restaurace Allegro v pražském hotelu Four Seasons, získal pro ni michelinskou hvězdu. Pracoval V Londýně, Bangkoku a St. Tropez.

7 Gordon Ramsey Proč nejsou ženy mezi šéfkuchaři? Protože neumějí vařit!
V Praze otevřel letos restauraci Maze. Jeho klasické menu vyjde na 1 750,- Kč. Vlastní 18 špičkových restaurací po celém světě. Jeho kritici tvrdí: Vaří jako Bůh, ale chová se hůř než řeznický pes.

8                                       Nigella Lawsonová Mé divačky mě neberou jako profesionální kuchařku, spíš jako starší sestru. Prodala přes tři miliony výtisků svých kuchařek. Je hvězdou britské TV v pořadu Nigella Bites /sousto/.

9 Ladislav Nodl Vařil pro papeže, krále i knížata. Byl autorem či spoluautorem šestnácti kuchařek. Nositel Řádu svatého Vavřince a také Řádu sv. Ambrože, nestor českých kuchařů Ladislav Nodl zemřel 6. srpna 2008 ve věku 79 let.


Stáhnout ppt "7 nejlepších kuchařů světa"

Podobné prezentace


Reklamy Google