Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ALERGENY Na základě směrnice Evropského parlamentu a Rady 200/13/ES a 2003/89/ES a směrnice Evropské komise 2005/26/ES a 2006/142/ES a na základě vyhlášky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ALERGENY Na základě směrnice Evropského parlamentu a Rady 200/13/ES a 2003/89/ES a směrnice Evropské komise 2005/26/ES a 2006/142/ES a na základě vyhlášky."— Transkript prezentace:

1 ALERGENY Na základě směrnice Evropského parlamentu a Rady 200/13/ES a 2003/89/ES a směrnice Evropské komise 2005/26/ES a 2006/142/ES a na základě vyhlášky č. 101/2007 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, ve znění pozdějších předpisů a vyhlášek, je vydán tento Přehled možných potravinových alergenů. Na základě směrnice Evropského parlamentu a Rady 200/13/ES a 2003/89/ES a směrnice Evropské komise 2005/26/ES a 2006/142/ES a na základě vyhlášky č. 101/2007 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, ve znění pozdějších předpisů a vyhlášek, je vydán tento Přehled možných potravinových alergenů.

2 Seznam alergenů 1. Obiloviny 2. Korýši a výrobky z nich 3. Vejce a výrobky z nich 4. Ryby a výrobky z nich 5. Podzemnice olejná 6. Sójové boby a výrobky z nich 7. Mléko a výrobky z něj

3 Seznam alergenů 8. Skořápkové plody 9. Celer 10. Hořčice a výrobky z ní 11. Sezamová semena a výrobky z nich 12. Oxid siřičitý a siřičitany 13. Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj 14. Měkkýši a výrobky z nich

4 Obiloviny

5 Korýši a výrobky z nich

6 Vejce a výrobky z nich

7 Ryby a výrobky z nich

8 Podzemnice olejná

9 Sójové boby a výrobky z nich

10 Mléko a výrobky z něj

11 Skořápkové plody

12 Celer

13 Hořčice a výrobky z ní

14 Sezamová semena a výrobky z nich

15 Oxid siřičitý a siřičitany

16 Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj

17 Měkkýši a výrobky z nich

18 Oznámení Základní škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Oznámení Jídla uvařená v naší školní kuchyni mohou obsahovat alergeny. Veškeré informace o složení uvařených jídel vám podají pracovnice školní kuchyně. Miroslava Kryčová – VŠJ Jana Kroftová – kuchařka Renata Štípková - kuchařka Miroslava Kryčová vedoucí ŠJ Plzeň, ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov IČO: Telefon: Vřesinská 17 Bankovní spojení: Fax a zázn.: Plzeň Komerční banka Plzeň Mobil: č.ú / krycovami &zsbozkov.plze-edu.cz

19 Hlavní alergeny dle specifikace EU Obiloviny – obsahují lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život Ryby a výrobky z nich Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich -patří mezi potraviny ohrožující život Sojové boby (sója) a výrobky z nich Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů Celer a výrobky z něj Hořčice a výrobky z ní Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj Měkkýši a výrobky z nich


Stáhnout ppt "ALERGENY Na základě směrnice Evropského parlamentu a Rady 200/13/ES a 2003/89/ES a směrnice Evropské komise 2005/26/ES a 2006/142/ES a na základě vyhlášky."

Podobné prezentace


Reklamy Google