Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KONSPIRAČNÍ PRAKTIKY V KLIMATOLOGII www.klimaskeptik.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KONSPIRAČNÍ PRAKTIKY V KLIMATOLOGII www.klimaskeptik.cz."— Transkript prezentace:

1 KONSPIRAČNÍ PRAKTIKY V KLIMATOLOGII www.klimaskeptik.cz

2 Už v roce 1999 byla Světová federace vědců znepokojena utajováním dat v klimatologii.

3 Wegmanova zpráva, (2005) pro US Kongres konstatovala, že klimatologická komunita je úzce propojená klika několika desítek přátel, takže tam chybí nezávislá kontrola.

4 Northův panel americké akademie (NAS) v roce 2006 konstatoval, že utajování dat v klimatologii je zavrženíhodné a odsoudil jej. Kapitola 11, str. 118 http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=11676&page=R1

5 Co nám klimatologové o těchto grafech tají?

6 MICHAEL MANN Autor Hokejkového grafu (1998). PHIL JONES ředitel CRU, odkud bere svá data IPCC KEITH BRIFFA Klimatolog z CRU. Právě jeho studie 1995 přišla s ideou, že středověké teplé období možná neexistovalo.

7 STEPHEN MćINTYRE – kanadský klimaskeptik, původně geolog. Má web ClimateAudit a jde alarmistům po krku. Dělá práci za vědecké žurnály, které alarmistické studie uveřejňují bez kontroly dat. McIntyre ta data shání a ověřuje. Pokud si někdo zasluhuje Pulitzerovu cenu, tak on.

8 OBSAH I.ZAMETÁNÍ STOPZAMETÁNÍ STOP II.OBCHÁZENÍ ZÁKONA O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍOBCHÁZENÍ ZÁKONA O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ III.MOU STUDII RECENZOVAL KÁMOŠMOU STUDII RECENZOVAL KÁMOŠ IV.CENZURACENZURA V.ZASTRAŠÍME KRITIKY HROZBOU SOUDUZASTRAŠÍME KRITIKY HROZBOU SOUDU VI.KAMARÁDI SE VZÁJEMNĚ VYŠETŘUJÍKAMARÁDI SE VZÁJEMNĚ VYŠETŘUJÍ

9 Kapitola I ZAMETÁNÍ STOP

10 Phil Jones si hraje na spiknutí: "Tuto zprávu nikomu neukazuj...Mohl bys smazat i přílohu... Nikde o tom nemluv... Myslím, že jsme našli způsob, jak zákon o poskytování informací obejít... TATO ZPRÁVA SE SAMA ZNIČÍ ZA 10 SEKUND!

11 (Narážka na seriál "Mission Impossible"), kde tajní agenti dostávají úkoly nahrané na kazetě, která se po přehrání sama zničí, kvůli utajení. Jones ví přesně, že se dopouští utajování.)

12 Jones Mannovi: Nenechávej data povalovat na anonymních serverech. Nevíš, kdo by je tam mohl objevit. Radši svá data zničím, než bych je poskytl veřejnosti podle zákona o poskytování informací. Wigley se bojí, že by po něm mohli chtít zveřejnění jeho počítačových programů. Může se vymlouvat na to, že už je v důchodu.

13 Jones: Miku, mohl bys prosím vymazat všechnu e-mailovou korespondenci s Keithem o poslední zprávě IPCC? Keith udělá totéž. Požádám Caspara, aby to udělal také.

14 Kapitola II OBCHÁZENÍ ZÁKONA O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

15 Úředník pro svobodu informací chce po CRU, aby klimaskeptikům předala podle zákona informace, které požadují. Phil ho ale dokázal ukecat.

16 „Why I should give you our data into which we have invested so much, just to find something wrong with them?" Když klimatolog Warwick Hughes chtěl po Philu Jonesovi jistá data, Phil odpověděl, že mu je prostě nedá. "Proč bych vám je měl poskytnout, když vám jde jen o to, jak hledat na naší práci chyby." (2005)

17 Spousta korespondence na téma, jak se vyhnout McIntyrově žádosti o zpřístupnění softwaru, kterým Mann vytvořil svou hokejku. Návrh: poskytneme program, ale po kouskách, tak aby se nedal použít bez nadlidského úsilí rekonstrukce softwaru.

18 Klimaskeptik McIntyre chce vidět jistou studii, která byla podkladem pro čtvrtou zprávu IPCC. Phil Jones říká, že má jen jedinou kopii té studie, ale je ochoten ji oxeroxovat. Má totiž nový xerox. V roce 2008 nemají svá data digitalizovaná a teprve si kupují první kopírku!! Na takto zaostalém a nepořádném pracovišti závisí světový boj s klimatickými změnami? A miliardové investice do boje s CO2?

19 Kapitola III MOU STUDII RECENZOVAL KÁMOŠ

20 Magazín: "Navrhněte 5 odborníků, kteří by mohli provést recenzi vašeho článku... Neuvádějte prosím nikoho, kdo je vaším rodinným příslušníkem, blízkým kolegou či spolupracovníkem." Jones: "Oba známe Bena Santera... Všichni vědí, co mají říkat" (navrhuje blízké kolegy a přátele, kteří jsou v konfliktu zájmů)

21 Mann žádá kamarády z CRU, aby vydali „nezávislou“ analýzu, která se postaví na jeho stranu. Sám slovo „nezávislý“ dává do uvozovek. Až příště Manna uslyšíte, že jeho hokejkový graf prý potvrzují nezávislé analýzy… víte, co tím myslí. http://assassinationscience.com/climategate/1/FOIA/mail/1067532918.txt

22 Tim recenzuje článek. Je domluven s Philem, že vezme v úvahu Philovy námitky k článku. Ale nesmí se to provalit. Recenze by totiž měla být anonymní a nestranná.

23 Klimatologové kují pikle, jak medializovat alarmismus: „Pamatuješ, jak jsme si vloni užili s předčasným vypuštění informací o průměrných globálních teplotách roku 1995? Když jsme „vynalezli“ průměrnou hodnotu prosince? Měli bychom vymyslet nějaký prohnaný (cunning) plán, co provedeme letos… „Vím, že to zní trochu konspiračně (cloak and dagger), ale ušetřilo by nám to dost práce.“ (cloak and dagger = plášť a dýka)

24 Jones přiznává, že Hokejkový graf v letech 98 a 99 nikdo nekontroloval a byl publikován bez ověření. Jones píše: "Toto je JEN PRO TVÉ OČI…Tento dopis prosím po přečtení SMAŽ. Neukazuj to ani Rayovi a Malcolmovi. http://assassinationscience.com/climategate/1/FOIA/mail/1074277559.txt

25 („Jen pro tvé oči“ je narážka na název jedné Bondovky. Znovu vidíme, že spiklenci si uvědomovali, že se dopouští konspirace a utajování)

26 Kapitola IV CENZURA

27 Alarmisté se snaží znemožnit skeptikům publikovat v seriozních časopisech. Pokud nějaký magazín skeptickou práci uveřejní, alarmisté spustí štvanici a bojkot. Domlouvají se, že napříště už v Climate Research nic nebudou publikovat. Tento článek neprošel jinde "legitimním" peer-review procesem, píší. Sami dávají slovo "legitimní" do uvozovek. Protože to znamená cenzuru, nikoli peer-review.

28 Briffa jako jeden z šéfů IPCC zablokoval vydání článku Eda Cooka v Science. Poslal redaktorům dopis. Teď to Edovi vysvětluje. Když nezměníš svůj článek, je naše přátelství a spolupráce u konce. http://assassinationscience.com/climategate/1/FOIA/mail/1008619994.txt

29 Problém. V žurnálu Royal Meteorological Society (RMS) je redaktor, který po autorech článků požaduje zveřejnění dat, aby si vše čtenář mohl ověřit. Pokud se nepodaří redaktora vyhodit z práce, klimatologové tam už nic nebudou publikovat.

30 Phil Jones se vytahuje, že osobně zašel za redaktory vědeckého žurnálu a přiměl je, aby neotiskli nepohodlný skeptický článek. V daném případě nechtěl, aby se zveřejnilo, že teplotní data CRU ze Sibiře jsou nespolehlivá, protože v nich chybí spousta („studených“) stanic.

31 Klimatologové se domlouvají, jak vyhodit nepohodlného redaktora Geophysical Research Letters, kterého podezírají z kacířských názorů. A také že Saiers nakonec vyletěl.

32 Phil Jones: „Tyto studie se nesmí objevit v příští zprávě IPCC. Kevin a já je nějak udržíme mimo. I kdybychom měli redefinovat, co to je vědecký peer-review proces…“ Dopis je nadepsán "PŘÍSNĚ DŮVĚRNÉ" http://www.eastangliaemails.com/emails.php?eid=419&filename=1089318616.txt

33 Snahy o cenzuru BBC: Mann: „Je zklamáním, že něco takového se objevilo v BBC... Zajdu za Richardem Blackem z BBC si to vyjasnit.“

34 http://assassinationscience.com/climategate/1/FOIA/mail/1054756929.txt Cook dostal v práci k recenzi článek, který kritizuje alarmisty. Cook nepředstírá objektivitu. Láme si hlavu, jak by mohl článek zdiskreditovat. Potíž je v tom, že v něm ne a ne najít žádnou chybu. Pokud vám časopis neotiskl nějaký fakticky správný článek, už víte proč. Cook:

35 Tom Wigley říká, že redaktor Storch je nespolehlivý a je třeba se ho zbavit. Protože povoluje publikování i poněkud klimaskeptických článků.

36 Kapitola V ZASTRAŠÍME KRITIKY HROZBOU SOUDU

37 Mann: „Hrozba soudem je může zastrašit, aby ten článek neotiskli. Ale je třeba to udělat rychle. Mohu doporučit právníka, který to udělá zadarmo.“

38 „Psali jsme nadřízeným klimaskeptiků McIntyra a McKitricka, ale nepomohlo to. Nenechali toho. Zvažujeme žalovat je pro pomluvu.“

39 Žalovat klimaskeptiky pro pomluvu? E-maily z CRU dokazují, že nešlo o žádné pomluvy, ale o nepohodlnou pravdu. Což se ironicky shoduje s názvem slavného filmu Al Gora.

40 Kapitola VI KAMARÁDI SE VZÁJEMNĚ VYŠETŘUJÍ

41 V roce 2010 proběhlo několik vyšetřování aféry Climategate. Je to ale politická aféra a jde o velké peníze z uhlíkové daně. A v politice se vyšetřovací komise dělají proto, aby vše zametly pod koberec (tzv. whitewash)  PENN STATE: Michaela Manna očistilo interní vyšetřování jeho zaměstnavatele (Penn State University). Universita je v konfliktu zájmů - chce očistit svou pověst.  BRITSKÁ PARLAMENTNÍ KOMISE: Omezila se na jeden výslech Phila Jonese a do protokolu napsala, co jim napovídal. Dokonce dala do zápisu, že má pochopení pro jeho utajování dat před verifikací.  UEA: University of East Anglia oznámila interní šetření. CRU totiž spadá pod ně. Zřídila dva panely. Jednomu předsedal sir Muir Russel a té druhé lord Ron Oxburgh.Oxburgh je ředitelem eko-aktivistické lobbistické organizace GLOBE. To už mohli rovnou pověřit vyšetřováním ředitele Greenpeace. V Russelově komisi byl např. Geoffrey Boulton, který napsal: "Máme důkazy, máme konsensus... díky Sternově zprávě víme, že levnější je řešit klima nyní než později."  OSN: Šéf OSN zřídil vyšetřovací komisi, která má přešetřit spolehlivost zpráv IPCC. Komisi ovšem financuje OSN, která nese za IPCC zodpovědnost. Novináři to přirovnali k situaci, kdy by král Herodes oznámil, že osobně povede komisi k vyšetření tragické a záhadné vlny úmrtí nemluvňat.

42 ZÁVĚR: Ti, kdo nesou za přehmaty zodpovědnost vyšetřují sami sebe a své kamarády. Neproběhlo ani jedno přešetření klimatických dat, ke kterému by byli přizváni dlouholetí kritici a klimaskeptici. Kdyby byla všechna data zveřejněna a i sveřepí kritici jako McIntyre či Lomborg museli uznat, že základní fakta jsou v pořádku, to by nás přesvědčilo. To co jsme ale viděli je naopak důkazem, že je co skrývat a je co zametat pod koberec.

43 www.klimaskeptik.cz Vítězslav Kremlík 2010

44 LITERATURA E-maily: Juraj Vanovčan. Climategate: Pohľad do zákulisia vedeckého konsenzuJuraj Vanovčan. Climategate: Pohľad do zákulisia vedeckého konsenzu. Climate Cuttings 33. Bishop Hill Blog. Nov 20, 2009. John P. Costella, Ph.D. Climategate AnalysisJohn P. Costella, Ph.D. Climategate Analysis. Online databáze CRU e-mailů Další četba: John McLean. Prejudiced authors, prejudiced findings Richard Lindzen. Climate of fear Wegman Report www.klimaskeptik.cz V.Kremlík. Climategate – konsensus tisíců vědců nebo hrstka mafiánů?


Stáhnout ppt "KONSPIRAČNÍ PRAKTIKY V KLIMATOLOGII www.klimaskeptik.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google