Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VOC ZNOJMO vína originální certifikace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VOC ZNOJMO vína originální certifikace"— Transkript prezentace:

1 VOC ZNOJMO vína originální certifikace
první apelační systém v České republice

2 Členové občanského sdružení VOC Znojmo
Dobrá Vinice a. s. Ing. Josef Dobrovolný – Vinný sklep Eko Hnízdo s.r.o. Josef Kořínek Jan Vaněk Vinařství Lahofer, a.s. Vinařství Líbal s.r.o. Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o. Vinařství Waldberk Vrbovec s.r.o. Vinné sklepy Lechovice, spol. s r.o. VINO HORT s.r.o. Zemědělské družstvo Hodonice – Tasovické vinařství Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově Vinařství Sádek, s.r.o. Nový sklep Sádek Vinice Hnanice, s.r.o.

3 Design VOC lahví členů VOC Znojmo

4 Cíl VOC Znojmo Naším cílem je poskytnout vám zážitek z vína umocněný vědomím, že hrozny pocházejí z našich nejlepších vinic, z vinic Znojemské podoblasti.

5 Co garantuje značka VOC Znojmo
Ochrannou známkou VOC Znojmo je spotřebiteli garantován vysoký kvalitativní standard a typický chuťový charakter. Obsah láhve zaručuje pro Znojemskou podoblast typické víno. Právě značka vín originální certifikace dává spotřebiteli záruku skutečné kvality a jedinečnosti. Vína označená VOC Znojmo jsou vodítkem pro zákazníka, jak na trhu víno vybírat. Díky střídání slunečných dnů a chladnějších nocí hrozny zrají pomaleji, ale zato si uchovávají vonné látky a dosahují vysoké jakosti a aromatičnosti.

6 Kdy vznikla myšlenka VOC Znojmo
Myšlenkou VOC Znojmo jsme se poprvé začali zabývat již v roce 2004. Důvod: Propagovat naše unikátní vinice Znojemské vinařské podoblasti a náš jedinečný terroir, který dává neopakovatelná vína.

7 Jak poznáme vína VOC Znojmo
Nejviditelnější značkou je pásek okolo hrdla láhve, který obsahuje: číslo výrobce, číslo šarže vína, číslo rozhodnutí o udělení značky VOC, počet kusů láhvi v této šarži. Identifikační pásek VOC dostává vinař až poté, co je jeho vínu udělena certifikace VOC Znojmo. Počet pásků odpovídá přesně počtu láhví vyrobených v této šarži. Naším přívlastkem je přísně kontrolovaná produkce vín VOC Znojmo pod dohledem vinařů VOC Znojmo a vinařských odborníků.

8 Odrůdy Apelační systém VOC Znojmo se týká pouze vín ze tří nejtypičtějších odrůd Znojemska: Sauvignonu, Ryzlinku rýnského, Veltlínského zeleného, případně jejich cuvée, která vykazují regionálně typický chuťový profil. Musí pocházet výhradně z vybraných a uznaných viničních VOC tratí.

9 Mapa obcí a vinic ve VOC Znojmo

10 Nejdůležitější podmínky pro zařazení vín do certifikovaného systému VOC Znojmo
1. Výrobce musí být členem VOC Znojmo, o.s., 2. Povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuvée, 3. Hrozny musí pocházet z registrovaných vinic, 4. Hrozny musí mít nejméně 19° NM, 5. Výnos nesmí překročit 2,5 kg na keř, Sběr hroznů je prováděn pouze ručně, Vína musí být uzavřena pouze korkovým uzávěrem,

11 Nejdůležitější podmínky pro zařazení vín do certifikovaného systému VOC Znojmo
8. Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“, Vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech, Jablečno-mléčná fermentace je povolena, 11. Zbytkový cukr ve víně je povolen do výše 25g/l, 12. Obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9 % objemových, 13. Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské podoblasti.

12 Festival vína VOC Znojmo – 8. května
Nová certifikovaná vína VOC Znojmo vstupují pravidelně na trh 8. května, v rámci Festivalu vín VOC Znojmo. Tradiční znojemské spojení kultury s vínem nabízí bohatý dvoudenní program: ochutnávku všech nově zatříděných vín VOC Znojmo, - „ochutnávku“ lidové a etnické muziky, ochutnávku gastronomických specialit předních znojemských restaurací a hotelů se zaměřením na Pohořelického kapra.

13 Brněnská 523 671 82 Dobšice voc@vocznojmo.cz www.vocznojmo.cz
Kontakt VOC Znojmo Brněnská Dobšice

14 Partner VOC Znojmo


Stáhnout ppt "VOC ZNOJMO vína originální certifikace"

Podobné prezentace


Reklamy Google