Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu."— Transkript prezentace:

1 Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu a sociální péči) Family Point jako nejdůležitější část projektu

2 Projekt Family Point v Brně (první pololetí 2009) zřízení Family Point – informační středisko v centru Brna, Josefská 1 (bývalý klášter sv. Voršily) zprovoznění internetového portálu www.familypoint.czwww.familypoint.cz (druhé pololetí 2009) zřízení dalších deseti Family Pointů (základní varianta) ve veřejných budovách (ÚMČ), prostorách NNO apod. (první pololetí 2010) zřízení dalších deseti Family Pointů ve veřejných budovách a dalších prostorách.

3 Memorandum o spolupráci v rámci projektu Family Point Obsah dokumentu smluvní strany definice Family Pointu - Family Point je bezbariérové místo přátelské rodině, které poskytuje kultivovaný prostor pro péči o dítě, dětský koutek pro klidovou činnost a informace pro rodiny v oblastech sociální, psychologické a pedagogické pomoci. Součástí Family Pointu je zprostředkování informací o službách a programech pro rodiny, vzdělávání rodičů a volnočasových aktivitách pro rodinu, nabídky rodinných a mateřských center, klubů maminek a podobných prorodinných organizací. Family Pointy mají jednotné vizuální označení, které uživatelům garantuje standard kvality služeb. Cílem poskytované služby je zvýšení kvality života rodin na území města Brna.

4 povinnosti jednotlivých smluvních stran Centrum pro rodinu a sociální péči: zajistí personálně provoz Family Pointu na Josefské 1. Provozem se rozumí udržování kultury prostředí, spolupráce s poradnami a prorodinnými organizacemi na území města Brna, servis pro klienty – zejména poradenství, vedení statistiky návštěvnosti, organizování akcí Family Pointu, zajišťování propagace, rozesílání newsletteru a měsíčního hlášení o provozu Family Pointu. zajistí spravování webových stránek www.familypoint.cz.www.familypoint.cz umístí logo města Brna a logo „Brno – město pro rodinu“ na všech propagačních letácích, plakátech a ostatních propagačních materiálech a na webové stránky www.familypoint.cz. www.familypoint.cz na svých internetových stránkách bude mít odkaz na internetové stránky města Brna. bude zveřejňovat informace o akcích města Brna zaměřených na rodinu na internetových stránkách www.familypoint.cz.www.familypoint.cz bude zajišťovat metodickou podporu, poradenskou činnost a informační servis pro Family Pointy, vymezené v Čl. V tohoto memoranda.

5 Statutární město Brno poskytne právo užití loga města Brna a logo „Brno – město pro rodinu“ v rámci projektu Family Point. umožní umístit logo Family Point s odkazem na stránky www.familypoint.cz na internetové stránky města Brna.www.familypoint.cz uspořádá min. 1 x ročně setkání zástupců jednotlivých Family Pointů. vede aktuální databázi kontaktních pracovníků jednotlivých Family Pointů. zajišťuje ve spolupráci s Centrum pro rodinu a sociální péči propagaci jednotlivých Family Pointů. zajišťuje ve spolupráci s Centrum pro rodinu a sociální péči informační servis, tzn. propaguje akce a shromažďuje informační materiály k předání jednotlivým provozovatelům. Provozovatel základních Family Pointů dodržuje standard služby Family Point. dodržuje etické principy služby Family Point. zajistí úklid Family Pointu a postupuje v souladu s Čl. VI tohoto memoranda. umožní umístit logo Family Point na své internetové stránky s odkazem na stránky www.familypoint.cz. www.familypoint.cz zajistí účast svých zástupců na pravidelných pracovních schůzkách, jejichž koordinátorem bude město Brno.

6 Příloha č. 1 Memoranda – Standard služby Family Point Family Point je místo přátelské rodině, které nabízí tyto služby: informace o programech a službách pro rodiny v obci nebo regionu vhodný prostor pro péči o dítě (kojení, krmení, přebalení) dětský koutek pro klidovou činnost Cíle služby: zvyšování kvality života rodin v obci zázemí pro rodinu s malými dětmi získávání informací o potřebách rodin Principy služby: řídí se Etickým kodexem Family Pointu vstřícnost, respekt, úcta nízkoprahová veřejná služba bezbariérovost Poskytování služby: otevírací doba příznivá potřebám rodin provozovatelé Family Pointu dodržují tzv. Etické principy služby Family Point odpovědnost za děti mají rodiče

7 Příloha č. 2 – Etické principy služby Family Point Nejspolehlivějším zdrojem životní spokojenosti jednotlivce a prosperity obce je funkční rodina. Stabilita současných rodin je oslabována zvýšenými společenskými nároky na výkon jednotlivce i celé rodiny. Zřízení služby Family Point je konkrétním opatřením ke zlepšení životních podmínek rodin v obci. Služba Family Point chrání důstojnost a lidská práva uživatelů služby. Je poskytována všem se stejným úsilím a bez jakékoliv formy záměrné diskriminace. Služba Family Point respektuje jedinečnost člověka bez ohledu na jeho původ, rodinné zázemí, etnickou příslušnost, mateřský jazyk, věk, zdravotní stav, ekonomickou situaci, náboženské a politické přesvědčení. Služba Family Point respektuje právo na soukromí uživatele a jeho svobodnou vůli. Služba Family Point garantuje vlídný přístup dotčených pracovníků k návštěvníkům Family Pointu a vstřícnost k potřebám dětí.

8 Standardní vybavení: přebalovací pult s podložkou židle, křeslo či pohovka vhodné pro kojení dětská vysoká židle pro krmení odpadkový koš na pleny dětský koutek - stoleček, 2 židličky informační stojan nebo nástěnka s tištěnými materiály pro rodiny jednotné venkovní a vnitřní vizuální označení - logo Family Pointu (ochranná známka, která garantuje kvalitu služby) Doporučené vybavení: mikrovlnná trouba PC s přístupem na internet koberec, stavebnice, knížky, pastelky, papíry a jiné vybavení věšák stojan s kojeneckou vodou návštěvní kniha Požadavky na realizátory služby Family Point: zajištění infoservisu pro rodiny – ve spolupráci s Family Pointem Josefská 1, Brno zajištění úklidu a údržby umístění loga Family Pointu na webových stránkách provozovatele

9 Family Point – Josefská 1 – Centrum pro rodinu a sociální péči

10 Magistrát města Brna, Husova 5

11 Magistrát města Brna, Koliště 19

12 ÚMČ Bohunice, Dlouhá 13

13 ÚMČ Komín, Vavřinecká 15

14 ÚMČ Nový Lískovec, Oblá 75

15 ÚMČ Židenice, Gajdošova 7

16 Knihova Jiřího Mahena – Kobližná 4

17 Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Maloměřice, Selská 16

18 Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Židenice, Stará Osada 15

19 Knihovna Jiřího Mahena – pobočka Bystrc, Vondrákova 15

20 Středisko volného času Lužánky, Lidická 50

21 Středisko volného času Lužánky – pobočka Lata, Plovdivská 8

22 Středisko volného času Lužánky - pobočka Lány 3

23 Středisko volného času Lužánky – pobočka Louka, Bzenecká 23

24 Středisko volného času Lužánky – pobočka Linka, Kosmonautů 4

25 Mateřské centrum Sedmikráska, Oblá 51

26 Salesiánské středisko mládeže –Dům dětí a mládeže, Brno Žabovřesky, Foersterova 2

27 FN Brno, pracoviště Bohunice, Pavilon X

28 FN Brno, pracoviště Bohunice, Pavilon L

29 Děkuji za pozornost a těším se na to, že využijete Vy sami nebo Vaši příbuzní a známí služeb Family Pointů


Stáhnout ppt "Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu."

Podobné prezentace


Reklamy Google