Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně 9. 12. 2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně 9. 12. 2014."— Transkript prezentace:

1 Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně 9. 12. 2014

2 Žáci ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí

3  Ptáci moravských mokřadů – Novomlýnské nádrže  Život v lese – jeleni, daňci, mufloni  Netopýři a hmyzožravci  Ptáci našich hor a stepí  Ochrana obojživelníků a plazů  Biologie ryb Mušovských nádrží

4 Nejstarší živou rybou v akváriích byl kapr Ferda, o váze cca 16 kg a stáří 20 let. Při preparaci se dbalo na to, aby zvířata působila co nejpřirozeněji.

5

6  Život v Brně mezi válkami  Běžná řemesla, obchod a služby  Architektura Brna – pavlačový dům  Elektronové mikroskopy  Technika hrou

7 Expozice řemesel: Takhle vypadal typický obchod s potravinami před 80 lety. Koloniál nabízel vše krom masa a masných výrobků. Prodávat se zde nesměli ani cigarety.

8 Pavlačový dům představoval levné ubytování pro dělníky, kteří se do Brna stěhovali z okolí díky nabídce zaměstnání. Většina z nich našla práci v textilním nebo strojírenském průmyslu. Brno se rozrůstalo mezi válkami především díky připojování okolních obcí. Vpravo je ukázka tradiční tehdejší hospody.

9 Na vědě nás nejvíce baví, když si ji můžeme vyzkoušet. Technické muzeum v Brně k tomu má celou řadu různých interaktivních zařízení a exponátů, které dokládají základní i složitější výsledky poznání.


Stáhnout ppt "Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně 9. 12. 2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google