Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti."— Transkript prezentace:

1

2

3 Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti.

4 Z historie klubu Již několik let se účastníme s pěknými výsledky regionálních, celorepublikových i mezinárodních soutěží např. Plastikiáda, RAFAN, Věda hrou, Veletrh nápadů, Nevyhazuj, z toho by mohlo být… Předváděli jsme pokusy při natáčení ve filmovém studiu kabelové televize MIK v Uh. Hradišti. Každý rok máme několikadenní letní soustředění. Máme svůj časopis „DEBRUJÁR“. V něm najdeme nejen informace k další činnosti, ale i něco pro zábavu a návody na pokusy.

5 Vzpomínky na některé akce Viděli jste Jupiter a Saturn? Na jaře jsme navštívili hvězdárnu v Uherském Brodě. Vedoucí, ing. R. Rajchl nám zajímavým vyprávěním připomněl nejznámější souhvězdí na obloze, zatmění Měsíce a Slunce, promítnul nám záběry z vesmíru. Po setmění nás čekalo pozorování noční oblohy dalekohledem. Všichni téměř bez dechu sledovali tuhle nádhernou podívanou. Na vlastní oči jsme viděli sluneční skvrny, krátery Měsíce, Saturn s prstenci a Jupiter s několika měsíci.

6 Jaká tajemství asi skrývá hvězdářský dalekohled ?

7 Pusť mě taky, ať se podívám!

8 Bambiriáda 2003 Dobrou náladu, úsměv na tváři, pěkné zážitky spolu s troškou únavy – to vše v nás zanechala. Byla báječná, nezapomenutelná a jistě pomohla naplnit onu krásnou myšlenku: „Čím dnes naplníme srdce našich dětí, tím ony zítra naplní náš svět…“

9 Debrujáři v pilné práci

10 Děti nedočkavě čekají na další zábavu

11 Vzdálení i blízcí… Navštívili jsme náš družební – Trenčínský kraj. Naši hostitelé byli velmi pozorní a připravili zajímavý program. S lítostí jsme vzpomínali na dobu, kdy jsme k návštěvám nepotřebovali cestovní pasy. Zájezd byl překrásný, přivezli jsme si vzpomínky v srdci i v podobě dárků. Přání máme jedno – setkávat se častěji.

12 Tak si trochu zalétat… Letecké muzeum v Trenčíně

13 Letecké muzeum

14 Těmto klukům se zdálo, že se málo umýváme…

15 Prázdninové soustředění debrujárů Pěknou tečkou za dalším debrujárským rokem bylo letní soustředění debrujárů ve Filipově údolí. Prožili jsme zde tři báječné dny plné her soutěží, legrace a zábavy. Při stavbě lesních chýší někteří projevili obdivuhodný talent, při soutěžích zdravou touhu po vítězství. Někoho zaujala lanová houpačka a kuželky, jiní jistě nezapomenou na noční hru …

16 Kdo vyhraje slíbené lízátko?

17 V nohách mám už tisíc mil …

18 Nejmladší debrujárče zkoumá nakloněnou rovinu

19 Proč všechno končí, co začíná…

20 Vánoce debrujárů v Praze Tisíce barevných světel a světýlek, zdobících vánoční stromy lákající k nákupům, stovky stánků s nejpodivnějšími věcmi a věcičkami, poníci na Václavském náměstí, ledové království u orloje,… A uprostřed té nádhery deset debrujárů, jedno debrujárče a dva vedoucí z Uherského Ostrohu. Během třídenního pobytu jsme dychtivě poznávali život kolem sebe a historii Prahy. Dny uběhly moc rychle – chtěli jsme zůstat a poznávat dál…Třeba někdy příště.

21 Technické muzeum – něco pro nás

22 Není nad pohodlný nocleh

23 My a hradní stráž nebo naopak?


Stáhnout ppt "Kdo jsou debrujáři? Jsou to děti a jejich dospělí kamarádi, kteří prostřednictvím hry a pokusů objevují fyzikální zákonitosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google