Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

9th - 13th February 2015. Když se řekne Edison … Když se řekne Edison, tak se asi většině vybaví známý vynálezce. Pod tímto pojmeme se také skrývá projekt.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "9th - 13th February 2015. Když se řekne Edison … Když se řekne Edison, tak se asi většině vybaví známý vynálezce. Pod tímto pojmeme se také skrývá projekt."— Transkript prezentace:

1 9th - 13th February 2015

2 Když se řekne Edison … Když se řekne Edison, tak se asi většině vybaví známý vynálezce. Pod tímto pojmeme se také skrývá projekt pod záštitou studentské organizace AIESEC, který umožňuje studentům celého světa navštívit státy na opačné straně zeměkoule. Studenti pak v zemích, které je hostí ukazují svou kulturu, ….

3 Let´s have a look in English This year we took part in this successful project again because last year we all enjoyed it very much. Since Monday 9th till Friday 13th February we welcomed six students from six different countries in our school. Here they are:

4 Sophia Liao from Taiwan, Sanja Džalto from Croatia, Fabian Cardenas from Chile, Macy Chen from China, Camila Marini from Brazil, Rai Maha Putra from Indonesia

5 Welcome ceremony

6 We showed them a bit of our tradition and it was time for them to show us theirs. So let´s start …

7 Can you guess the country? Croatia

8 Where is Camilla from? Brazil

9 They were teaching us and we were learning … Geography Culture Language

10 … we were dancing, singing, writing, playing games, making …

11 Who´s this? Where is he from? This is Rai. He´s from Indonesia

12 Everybody was having a good time.

13 Where is Macy from? Where is she living now? She´s from China. She is living in Canada now.

14 Where is Fabian from? He´s from Chile

15 Who´s this? Where is she from? What is she doing? This is Sophia. She´s from Taiwan. She is writing Czech names in Chinese.

16 Final goodbye ceremony The week went fast and it was time to say goodbye. We all want to thank our guests for amazing lessons. We are looking forward to next year Edison 2016.

17 We want to thank all the pupils from 9A and 9B classes who helped translate the lessons. You were great. Děkujeme všem žákům 9.tříd, kteří pomáhali s překladem v hodinách. Byli jste super.

18 Fortunately, Sam is staying … so we can speak in English with him

19 Time to say goodbye and thank you Time for signatures Bye bye

20 Thank you We would like to thank all the families who accommodated and looked after the students. Poděkování rodinám žáků, kteří ubytovali stážisty: Václav Sláčala 9.B, Martin Volf 9.B, Eva Beránková 9.A, Ondřej Grygar 8.A, Ondřej Winkler 7.B, Vojtěch Šotkovský 7.B

21 A teď jaké to bylo očima jednoho z našich studentů. „Už máš podpis Indonésie?“ „Ne, ale vyfotila se se mnou ta Číňanka!“ Asi takhle to vypadalo minulý týden na ZŠ Mládežnické. Malí i velcí studenti, všichni se stali něčím, jako sběrači cenností. Tedy pokud myslíme cennostmi autogramy a fotky s přátelskými vysokoškoláky z dalekých zemí světa. Naše škola se totiž již podruhé účastnila nesmírně oblíbeného, zajímavého a poučného projektu jménem Edison. Přijelo k nám celkem šest pozoruhodných lidí z neméně pozoruhodných zemí, tedy Brazílie,Chile,Taiwanu,Číny,Indonésie a Chorvatska. Všichni z nich byli velice příjemní a rychle si mezi žáky našli přátele.

22 Cílem projektu je jak poznávání nových kultur, tak i procvičení angličtiny, ve které jejich prezentace probíhají. Projekt navíc ukazuje, jak je angličtina klíčovým a v dnešním světě nepostradatelným jazykem. Je úžasné, že se jedním jazykem dokážete domluvit s lidmi ze všech koutů světa. Nicméně tak, jak stážisté z jiných zemí dávají, tak také získávají, protože i oni poznávají novou kulturu, zvyky a tradice. Myslím, že taková zkušenost se všem v budoucnu může hodit.

23 Stážisté jsou ubytování přímo v rodinách žáků z druhého stupně, což znamená opět spoustu zážitků, zkušeností a nových kamarádů. Všechny třídy měly se stážisty individuální program. V pondělí, kdy celý projekt začal, jsem měl možnost zjistit něco nového o brazilském karnevalu z úst půvabné Brazilky. Poté jsem s Kanadskou slečnou poznával známé písničky od kanadských interpretů. V úterý jsem se naučil pár základních frází v čínštině, a na vlastní kůži jsem poznal, jak je těžké psát obrázkovým písmem, používaným právě v Číně.

24 A to nebyl ani zdaleka konec. Věděli jste třeba, že 1 indonéská rupie je 536 korun? Že si tam za 1000 rupií koupíte maximálně bonbon? Nebo že Španělé dokáží rozumět psané francouzštině? Nebo že se pravé taiwanské nudle vaří až 3 hodiny? Nebo že v Brazílii sněží? To vše a ještě více jsme se mohli dozvědět minulý týden. Naopak stážisté nám předvedli pár českých frází, které pochytili od svých hostitelů. Většina pak svorně souhlasila, že si rádi dají české pivo a konstatovali, že je opravdu to nejlepší z nejlepších. Tento rušný týden nás v mnohém hodně naučil, zvláště pak k respektu k jiným státům a jejich kulturám. Mrzí mne pouze jedno; že příští rok již nebudu moct být znova u toho. Michal Kania, 9.A

25 A závěrem … Pokud máš i ty zajímavé postřehy k projektu Edison 2015, nebo tě třeba zaujala nějaká země, o které jsi slyšel, můžeš se o ně s námi podělit. Materiály předej v kabinetu angličtiny a pokud budou stát za to, určitě je umístíme na webové stránky školy pro všechny, kdo se rádi dozvídají něco nového.


Stáhnout ppt "9th - 13th February 2015. Když se řekne Edison … Když se řekne Edison, tak se asi většině vybaví známý vynálezce. Pod tímto pojmeme se také skrývá projekt."

Podobné prezentace


Reklamy Google