Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLNÍ KNIHOVNA 2014/2015 ANEB NOVÉ PŘÍRŮSTKY. Nevíš, jakou knížku si vybrat ke čtení? Nezoufej, neváhej… Jako inspirace ti poslouží ŠKOLNÍ KNIHOVNA Pozor,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLNÍ KNIHOVNA 2014/2015 ANEB NOVÉ PŘÍRŮSTKY. Nevíš, jakou knížku si vybrat ke čtení? Nezoufej, neváhej… Jako inspirace ti poslouží ŠKOLNÍ KNIHOVNA Pozor,"— Transkript prezentace:

1 ŠKOLNÍ KNIHOVNA 2014/2015 ANEB NOVÉ PŘÍRŮSTKY

2 Nevíš, jakou knížku si vybrat ke čtení? Nezoufej, neváhej… Jako inspirace ti poslouží ŠKOLNÍ KNIHOVNA Pozor, v naší knihovně najdeš tento školní rok 17 dalších nových knížek, které jistě stojí za přečtení! Naší škole poskytlo opět zdarma 10 knih nakladatelství DĚKUJEME Pokud tě některá knížka při čtení zaujme, napiš na ni svou vlastní krátkou recenzi a my ji umístíme přímo do této prezentace! (odevzdej ji po domluvě paní učitelce Tóthové). Za aktivitu si jistě vysloužíš jedničku! Přejeme Ti krásné chvíle při čtení

3 Znáte naše svátky? od: Jindra SvitákováJindra Svitáková Publikace určená dětem odpovídá na otázky: Co je to svátek a co je to státní svátek? Jak se liší státní svátek od významného dne? Jaký je rozdíl mezi významným dnem a dnem pracovního klidu? Dále jsou pak v krátkém textu doplněném ilustracemi Renaty Frančíkové představeny konkrétní státní svátky, dny pracovního klidu i významné dny ČR.

4 Devětkrát les, třikrát ves od: Oldřich Sirovátka, Marta ŠrámkováOldřich SirovátkaMarta Šrámková Pověsti z Hané.

5 Lev není králem zvířat od: Josef Vágner, Naďa SchneiderováJosef VágnerNaďa Schneiderová Naučná literatura - Příroda, zvířata Nádherná kniha o Africe, dobrodružstvích a o Čechovi, který se v Africe neztratil. Celá kniha je psaná tak, že je človek nucený si všechno představit a být s panem Vágnerem rovnou v ději. :)

6 Data světové historie od: Jane ChisholmJane Chisholm Bohatě ilustrovaná encyklopedie pokrývá rozpětí dějin od doby zakládání prvních osad, t.j. asi r.9000 př.n.l., do dnešní doby. Každá část obsahuje základní výklad, přehledné časové tabulky, množství ilustrací a map.

7 Věda a technika srozumitelně Clive Gifford Clive Gifford Kniha Věda a technika srozumitelně se zabývá funkcí a využitím jednoduchých i složitějších strojů a zařízení, odhaluje tajemství atomů a molekul a seznamuje mladé čtenáře se spoustou zajímavostí ze světa elektřiny a magnetismu. Obsahuje také mnoho projektů a experimentů, na nichž si lze řadu přírodních zákonitostí vlastními silami ověřit. Jasný, snadno srozumitelný text je napsán přitažlivou formou a je rozdělen do krátkých kapitol, v nichž jsou informace přehledně uspořádány.

8 Ostrov pokladů od: Robert Louis StevensonRobert Louis Stevenson Pirátský příběh ze Stevensonovy knihy Ostrov pokladů začíná smrtí starého námořníka. Zůstane po něm mapa vedoucí k pokladu slavného piráta, kapitána Flinta. Mapu objeví mladý Jim Hawkins a vydává se za největším dobrodružstvím svého života. Stevensonův příběh o pirátech a námořnících v podobě kresleného příběhu.

9 Malý princ a Větrná planeta od: * neznámý, Guillaume Dorison* neznámýGuillaume Dorison Malý princ a jeho věrná kamarádka Liška pronásledují vesmírem zlého Hada, který se snaží ničit jednu planetu po druhé. Našeptává obyvatelům planet zlé věci, a oni se pak sami postarají o zkázu svého světa. V prvním díle se dostáváme na Větrnou planetu pohlcovanou ledem, neboť někdo zde krade vítr nezbytný k vyrábění tepla a energie,...

10 Skellig od David AlmondDavid Almond Půvabný příběh o zázracích mezi námi. K čemu mají lidé na zádech lopatky, přemýšlí dvanáctiletý Michal. Jsou to pozůstatky křídel z dob, kdy jsme ještě byli ptáci? Anebo jsme byli andělé? A co když andělé žijí mezi námi? Tyhle otázky Michala napadají, když v polorozpadlé garáži svého nového domova objeví tajemné polomrtvé stvoření - něco mezi člověkem, ptákem a… andělem. Jediný, komu se může se svým objevem svěřit, je jeho nová kamarádka Mína. Společně o Skelliga pečují a Michaelův život se začíná měnit… Tato kniha získala dvě nejprestižnější literární ceny za dětskou literaturu - Carnegie Medal a Whitbread Award.

11 Hugo a jeho velký objev od: Brian SelznickBrian Selznick Příběh, o nějž se s vámi chceme podělit, se odehrává v roce 1931 pod střechami Paříže. Setkáte se v něm s chlapcem jménem Hugo Cabret; tento chlapec kdysi dávno objevil kresbu, která mu navždy změnila život. Hugo je sirotek, který se stará o nádražní hodiny a v půdním bytě ukrývá velké tajemství.

12 Peggy Sue a strašidla Den modrého psa Serge BrussoloSerge Brussolo První díl dobrodružství Peggy Sue - školačky a detektivky z kouzelného světa.

13 Tajemství saténových kloboukůTajemství saténových klobouků Autor: Philip Reeve Pokračování dobrodružného vyprávění Tajemství prstenců Saturnu. Mumbyovi obdrží pozvání do nově otevřeného grandhotelu v exotické oblasti Hlavního pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem. Namísto...

14 Vyprávění o Leonardovi od: Iva ProcházkováIva Procházková Literární příběh života Leonarda da Vinci, opírající se o známá fakta. Výpravná ilustrovaná publikace přibližuje život a dílo jedné z nejvýznamnějších osobností všech dob. Slovem i obrazem zavede čtenáře do Leonardova rodného města i do Florencie, kde strávil léta učení, a samozřejmě také do Francie, kde působil na dvoře krále Františka I. a kde posléze zemřel. V knize jsou v obrazových parafrázích připomenuta umělcova nejvýznačnější výtvarná díla (Poslední večeře, Dáma s hranostajem, Mona Lisa, autoportrét aj.)

15 67%3 hodnocení 67%3 hodnocení Malý princ a planeta Ohnivého ptáka od: * neznámý, Moebius (p), Guillaume Dorison* neznámýMoebiusGuillaume Dorison Ve druhém dílu komiksové série se Malý princ s kamarádkou Liškou dostává na nehostinnou planetu sežehlou na popel. Náhle se však z mraků vynoří vzdušné plavidlo a muž jménem Šin-joh je dopraví do Ulitánska – létajícího města ve tvaru ulity, kde přežívají zbylí obyvatelé planety. Tam se Malý princ dozvídá, co se stalo: strážce…

16 Tolinové: Výbušné historky pro děti od: Conn IgguldenConn Iggulden Kniha obsahuje první tři příběhy o skřítcích tolinech. Nenechte se napálit – tolini sice mají křídla, ale nejsou to žádní motýli. A nejsou ani zdaleka tak křehcí. Výraz „křehký“ bychom v souvislosti s nimi neměli vůbec používat: jsou křehcí asi jako kus cihly.

17 Eustach - příběh 2. Catherina Jinksová Catherina Jinksová Druhý díl volné duchařské série pro děti. Allie má ještě plnou hlavu případu s duchem nebohé Eglantýny, když na školním výletě do starého zlatokopeckého městečka dostane příležitost narazit hned na tři další. Se svou kamarádkou Michelle a spolužákem Peterem pátrají po muzejním duchu babičky Evansové, po duchu malého chlapce Eustacha, který se zjevuje ve starobylém domě obývaném přáteli Alliiny mámy, a hlavně po nebezpečném duchovi starého zlatokopa, jenž ohrožuje i její další spolužáky. Allie se za pomoci kamarádů i přátel své matky opět podaří případ vyřešit, i když některé otázky zůstávají nezodpovězené. Ilustrovala Veronika Kratochvílová.

18 Tajemství země Drúún 4 - Město v oblacích Tony Abbott Tony Abbott Již zavedená fantasy série pro mladší čtenáře Eric, Julie a Neal se musí dostat včas do létajícího města! Pod schodištěm vedoucím do sklepa domu, ve kterém bydlí Eric, je tajný vchod do kouzelné země Drúún. Eric, Julie a Neal jsou v ní pravidelnými hosty. Tentokrát má Neal velký problém, zase se proměnil v brouka! Tři přátelé hledají v kouzelné zemi někoho, kdo by Nealovi pomohl. Podle princezny Kíy by lék mohli najít ve městě v oblacích. Jenomže už jim zbývá jediný den, než město zmizí!

19 Odkazy: v prezentaci jsou použity jako zdroje stránky : http://www.databazeknih.cz/knihy/znate-nase-svatky-240812 http://www.databazeknih.cz/knihy/devetkrat-les-trikrat-ves-104244 http://www.databazeknih.cz/knihy/lev-neni-kralem-zvirat-148153 http://www.databazeknih.cz/knihy/data-svetove-historie-106737 http://www.fragment.cz/prehled/pop-naucna-pro-deti-a-mladez/vseobecne-a-ostatni/poznej-a-proved-pokus/veda-a-technika-srozumitelne-s15108896 http://www.databazeknih.cz/knihy/ostrov-pokladu-3169 http://www.databazeknih.cz/knihy/komiksova-serie-maly-princ-maly-princ-a-vetrna-planeta-115812 http://www.nakupniarena.cz/skellig-almond-david.htm http://www.databazeknih.cz/knihy/hugo-a-jeho-velky-objev-107816 http://knihy.abz.cz/prodej/peggy-sue-a-strasidla-den-modreho-psa http://knihy.abz.cz/obchod/autor-brussolo-serge- brussolo/search?search_for_type=detail&search_for_in_cat=1&search_for_string=tajemstv%ED+sat%E9nov%FDch+klobouk%F9&redefine_search_fields=spec_2_fulltext&search_for_in_cat=1 http://knihy.abz.cz/obchod/autor-brussolo-serge- brussolo/search?search_for_type=detail&search_for_in_cat=1&search_for_string=tajemstv%ED+sat%E9nov%FDch+klobouk%F9&redefine_search_fields=spec_2_fulltext&search_for_in_cat=1 http://www.databazeknih.cz/knihy/maly-princ-a-planeta-ohniveho-ptaka-145894 http://www.databazeknih.cz/knihy/tolinove-vybusne-historky-pro-deti-47735 http://www.bux.cz/knihy/56324-eustach-pribeh-2.html http://www.bux.cz/knihy/105558-tajemstvi-zeme-druun-4-mesto-v-oblacich.html


Stáhnout ppt "ŠKOLNÍ KNIHOVNA 2014/2015 ANEB NOVÉ PŘÍRŮSTKY. Nevíš, jakou knížku si vybrat ke čtení? Nezoufej, neváhej… Jako inspirace ti poslouží ŠKOLNÍ KNIHOVNA Pozor,"

Podobné prezentace


Reklamy Google