Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ryšová Magda Holienčin David Kusynová Katka.  Hlavní politicko-ekonomické a historické daty Japonska  Fenomén japonské ekonomiky  Japonská ekonomika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ryšová Magda Holienčin David Kusynová Katka.  Hlavní politicko-ekonomické a historické daty Japonska  Fenomén japonské ekonomiky  Japonská ekonomika."— Transkript prezentace:

1 Ryšová Magda Holienčin David Kusynová Katka

2  Hlavní politicko-ekonomické a historické daty Japonska  Fenomén japonské ekonomiky  Japonská ekonomika dnes  Negativní body "japonského modelu„  Závěr

3  Japonsko „Země vycházejícího slunce“.  Obnovený kontakt se Západem zásadně změnil japonskou společnost – znovuobnovení moci císaře, zrušení feudálního systému.  Po roce 1945 – Japonsko jako konstituční monarchie „Císař je symbol státu a jednoty národa, odvozuje svou moc a postavení od vůle národa, v němž tkví nezávislá moc“.

4  Japonsko je označováno jako asijská ekonomická velmoc.  Zaměření zejména na průmysl.  Vzdělaná a disciplinovaná pracovní síla.  Zemědělská ekonomika je velmi subvencovaná a chráněná.

5  Jak je možné, že země s obrovskou vnější závislostí, téměř bez přírodních zdrojů, přes všechny zmatky a převraty v posledních dvou desetiletích pořád posiluje svou ekonomickou (tedy i politickou) pozici v globální aréně?

6  Japonsko patří k naprosté špičce ve světovém žebříčku ekonomické prosperity.  Japonsko je všeobecně obávaný konkurent s těžko přístupným vlastním trhem.  Technicky dokonalá produkce.  Japonský úspěch - dílem promyšlené makroekonomické politiky, národní mentalita.

7  Priority průmyslové politiky:  Modernizace ekonomiky.  Automobilový průmysl. Lehký průmysl Materiál Průmyslové odvětví


Stáhnout ppt "Ryšová Magda Holienčin David Kusynová Katka.  Hlavní politicko-ekonomické a historické daty Japonska  Fenomén japonské ekonomiky  Japonská ekonomika."

Podobné prezentace


Reklamy Google