Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evoluce krevních skupin a otázka osobnosti ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evoluce krevních skupin a otázka osobnosti ?"— Transkript prezentace:

1 Evoluce krevních skupin a otázka osobnosti ?
Vypracovala: Lenka Nepožitková Tv- Bi

2 Literatura Výživa a krevní skupiny Adamo, Whitney
„Co jednomu člověku prospívá, pro druhého je jedem.“

3 Základní krevní skupiny: 0 A B AB
Rozdílné antigeny na základních buňkách: Žádný antigen Antigen A Antigen B Antigen A i B Krevní skupina tak vytváří protilátky proti: Antigenu A i B Antigenu B Antigenu A žádnému antigenu

4 Protože se lidská rasa stěhovala a byla nucena přizpůsobit svou stravu měnícím se podmínkám, stala se nová strava příčinou rozvoje adaptačních mechanismů v trávícím traktu a v imunitním systému. Tyto změny se odrazily v rozvoji krevních skupin.

5 Krevní skupina 0 - lovec, sběrač
Nejstarší krevní skupina, do doby cca let př. n. l. jediná. Konzument masa Odolné trávící ústrojí s vysokou produkcí žaludečních kyselin, umožňujících trávit bílkoviny. Aktivní imunitní systém však bojuje téměř se vším Nesnáší adaptaci na novou stravu a změny prostředí Na stres reaguje nadměrnou fyzickou aktivitou Jsou fyzicky velmi odolní a vytrvalí, velice jim prospívá fyzické cvičení a živočišné bílkoviny.

6 Vlastnosti lidí s KS 0 Síla, vytrvalost, sebejistota, odvaha, intuice, optimismus
Sklon riskovat Rádi a dobře rozhodují, nesnášejí však pocit zodpovědnosti. Nejsou příliš společenští, velmi dobře snášejí samotu Přesto se rádi baví, do společnosti je ale většinou musí někdo „vy-táhnout". Často žijí na venkově nebo v menších městech. Nesnáší zadržovaný stres, hrozí srdeční problémy (stresy vybít fyzickou aktivitou)

7 Má odolný imunitní systém Na stres reaguje uklidňující činností.
Krevní skupina A - agronom Krevní skupina A původně vznikla někde v Asii nebo na Středním východě zhruba před až lety Krevní skupina vzniklá jako mutační reakce na nedostatek přírodních zdrojů bílkovin. První vegetarián Člověk sklízí a konzumuje, co zasel a ne, co ulovil. Pro tuto skupinu je jako stvořená vegetariánská strava. Má málo odolný trávící systém s minimem žaludeční kyseliny. Dobře využívá pouze rostlinné bílkoviny a cukry, maso je u této skupiny nedostatečně trávené. Má odolný imunitní systém Na stres reaguje uklidňující činností.

8 Nemají rádi velké změny, stěhování a přerovnávání věcí je stresuje.
Vlastnosti lidí s KS A Lidi s krevní skupinou A jsou výborně vybaveni pro život v husté koncentraci lidí. Jsou spolupracující, otevření, slušní, srdeční, velmi ukáznění, konzervativněji založení. Rádi navštěvují společnost, kde bývají velmi oblíbení, i když někdy upovídaní. Nemají rádi velké změny, stěhování a přerovnávání věcí je stresuje. Milují řád a systém a neradi ho mění. Lidé s touto krevní skupinou většinou neradi rozhodují. Rozhodovací proces je leckdy znervózňuje, zodpovědnost rovněž. Jsou-li ve vedoucích funkcích, snaží se jednat slušně a odmítají jistou bezohlednost KS 0 a B. Ideálním zaměstnáním je takové, kde dostanou jasné pokyny, co, kde, jak a do kdy mají vykonat, zde jsou bezkonkurenční.

9 Na stres reaguje tvořivostí
Krevní skupina B - balance Krevní skupina B vznikla před až lety v oblasti himalájských velehor na území dnešního Pákistánu a Indie Tato krevní skupina představuje poměrně velice zdařilý pokus přírody o vyrovnání vlastností dvou antagonistických krevních skupin. Je velmi přizpůsobivá a schopná přežit kdekoliv. Odolný trávící systém, nejpřizpůsobivější na změny stravy. Díky svému antigenu (D-galaktóza) snáší konzumaci mléka. Vyznačuje se vyrovnaným nervovým systémem. Na stres reaguje tvořivostí

10 Mezi lidmi s touto krevní skupinou je hodně neúnavných workholiků.
Vlastnosti lidí s KS B Lidi s krevní skupinou B charakterizuje pružnost a tvořivost. Jsou proto přizpůsobivější a méně zranitelní, než ostatní KS. Mají výborné logické uvažování. Jsou mimořádně ambiciózní, cílevědomí, svých cílů dosahují. Často k nim však jdou „přes mrtvoly". Dokáží být značně bezohlední a arogantní. Velmi snadno a dobře se rozhodují, proto bývají úspěšní ve vedoucích funkcích. Nevadí jim pocit zodpovědnosti, naopak v nich probouzí netušenou aktivitu. Tato skupina pochází z náhorních planin Mongolska a severní Číny, dodnes tito lidé vyhledávají rádi vyšší polohy. Mezi lidmi s touto krevní skupinou je hodně neúnavných workholiků. Paradoxně je to ale i krevní skupina lidí s velkým zájmem o duchovní  vědy, propagující harmonii těla, ducha i mysli.

11 Představuje moderní spojení dvou antagonistických skupin A a B.
Krevní skupina AB - novodobá Tato krevní skupina existuje jen méně než 1000 let a je vzácná (pouze necelých 5 % české populace). Představuje moderní spojení dvou antagonistických skupin A a B. Je málo prozkoumaná. Vyznačuje se velmi odolným imunitním systémem, který nebojuje prakticky s ničím. Má však velmi citlivý trávící trakt, proto je vhodné jíst častěji menší dávky a vždy odděleně cukry od bílkovin. Na stres odpovídá duchovně , s tělesným elánem a tvořivou energií Evoluční tajemství

12 Vlastnosti lidí s KS AB Jedná se o charismatickou, tajemnou skupinu
V otázce vlastností je - stejně jako v oblasti výživy - dokonalým křížencem obou výchozích krevních skupin a můžete se setkat s lidmi, kteří silně odpovídají charakteru „áčka", zrovna tak s lidmi typicky „béčkovitými". Dokonce jeden člověk může vykazovat za různých okolností a v různé době ve stejné situaci naprosto odlišné chování. Vyplývá to ze základních tří typických vlastností: 1) Nikdy se v nich nevyznáte díky jejich diplomatickému jednání 2) Jsou někdy až neuvěřitelně náladoví 3) Nikdy to nepřiznají Lidé s krevní skupinou bývají oduševnělí, lehce „zcvoknutí“. Dobrodružné povahy Často podléhají depresím Často vynikají na umělecké scéně. Tuto KS má také mnoho léčitelů.

13 Děkuji za pozornost ! Darujte krev !!!


Stáhnout ppt "Evoluce krevních skupin a otázka osobnosti ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google