Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili."— Transkript prezentace:

1

2

3

4

5

6

7

8 Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili do naší cukrárny a kavárny, zatáhl otce do rohu za umělou palmu a zašeptal:,,Už jsou tady!“,,Kdo?“,,Hitlerův Wehrmacht, volal mi pan doktor Rosenbaum z Přívozu, se hrne k nám do Ostravy! Co mám dělat?“ Otec prý panu Wurzelovi odpověděl:,,Nic, nedělejte nic, žádné strachy! jestli přijdou, tak budou muset zase rychle odejít. Svět to tak nenechá, to si Hitler nemůže dovolit!“ „Ale když já jsem Žid!“,,No a? Dejte si koňak, ten vás uklidní. Nějak bylo, nějak bude.“ …… Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili do naší cukrárny a kavárny, zatáhl otce do rohu za umělou palmu a zašeptal:,,Už jsou tady!“,,Kdo?“,,Hitlerův Wehrmacht, volal mi pan doktor Rosenbaum z Přívozu, se hrne k nám do Ostravy! Co mám dělat?“ Otec prý panu Wurzelovi odpověděl:,,Nic, nedělejte nic, žádné strachy! jestli přijdou, tak budou muset zase rychle odejít. Svět to tak nenechá, to si Hitler nemůže dovolit!“ „Ale když já jsem Žid!“,,No a? Dejte si koňak, ten vás uklidní. Nějak bylo, nějak bude.“ ……

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18


Stáhnout ppt "Vzpomínky spisovatele Oty Filipa V úterý 14. března 1939 večer, padal mokrý sníh, jak mi vyprávěl otec Bohumil, přiběhl pan Wurzel jen v košili."

Podobné prezentace


Reklamy Google