Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třída OBOJŽIVELNÍCI Tvoří přechodnou skupinu mezi vodními a suchozemskými obratlovci, vyvinuli se z lalokoploutvých ryb (latimérie podivná), dospělci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třída OBOJŽIVELNÍCI Tvoří přechodnou skupinu mezi vodními a suchozemskými obratlovci, vyvinuli se z lalokoploutvých ryb (latimérie podivná), dospělci."— Transkript prezentace:

1

2

3 Třída OBOJŽIVELNÍCI

4 Tvoří přechodnou skupinu mezi vodními a suchozemskými obratlovci,
vyvinuli se z lalokoploutvých ryb (latimérie podivná), dospělci dýchají plícemi a doplňkově pomocí vlhké kůže a žijí většinou na souši nebo v blízkosti vod, kůže obojživelníků je holá bez šupin, ale obsahuje slizové žlázy a někdy žlázy jedové, mají proměnlivou tělesnou teplotu – jejich tělesná teplota závisí na teplotě prostředí, ve kterém žijí, mají KLOAKU, což je společné vyústění trávicí, pohlavní a vylučovací soustavy, živí se převážně hmyzem.

5 OBOJŽIVELNÍCI Zástupci: OCASATÍ BEZOCASÍ MLOK SKVRNITÝ ČOLEK HORSKÝ
SKOKAN HNĚDÝ SKOKAN ZELENÝ ROPUCHA OBECNÁ ROPUCHA ZELENÁ ROSNIČKA ZELENA Zástupci:

6 Přehled našich nejznámějších
druhů obojživelníků: *mlok skvrnitý *čolek horský *čolek obecný *ropucha zelená *skokan hnědý *skokan zelený

7 2. Naše vzácná žába, která má svislé zornice oka:
1. Naše stromová žába: Rosnička 2. Naše vzácná žába, která má svislé zornice oka: Blatnice skvrnitá 3. Nejhojnější skokan v ČR: Skokan hnědý 4. Žába, která neskáče: Ropucha 5. Žába s černo-žlutým zbarvením břicha: Kuňka žlutobřichá

8 Použité zdroje: Foto Petr Meca


Stáhnout ppt "Třída OBOJŽIVELNÍCI Tvoří přechodnou skupinu mezi vodními a suchozemskými obratlovci, vyvinuli se z lalokoploutvých ryb (latimérie podivná), dospělci."

Podobné prezentace


Reklamy Google