Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZELENÁ pro zdraví! Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZELENÁ pro zdraví! Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ"— Transkript prezentace:

1 ZELENÁ pro zdraví! Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ
Přednáší: Jana Konečná, R.N.,Tajemnice Institutu životního stylu, Praco-vnice preventivní péče, absolentka Institutu prevent.medicíny Norsko, USA

2 Papej svou zeleninku… Dnes se zjistilo, že jsou plné sloučenin, nazvaných Fytolátky, Barviva, Enzymy a Antioxidanty. Staly se nadějí mnoha vědců, protože účinně likvidují mnohé nemoci.

3 Tyto POTRAVINOVÉ LÁTKY nejsou dostupné v žádném ŽIVOČIŠNÉM PRODUKTU.
A v kterých rostlinách? VE VŠECH. V ovoci, zelenině, ve fazolích, semenách, ořeších, fazolích i v některých bylinkách. Obsahují jich doslova TISÍCE. Tyto POTRAVINOVÉ LÁTKY nejsou dostupné v žádném ŽIVOČIŠNÉM PRODUKTU.

4 Komu chutná zelená listová zelenina?
pórek kadeřávek brokolice saláty kapusta špenát chřest polníček Bůh také řekl: "Zazelenej se země zelení: bylinami, které se rozmnožují semeny, a ovocným stromovím rozmanitého druhu, které na zemi ponese plody se semeny!" A stalo se tak. (Gen 1,11)

5 Listová zelenina je velmi zdravá. Lékaři navíc zeleným lupenům
přičítají léčivou moc, neboť látky v nich obsažené dokáží omezit riziko rakoviny, demence, osteoporózy, chudokrevnosti i srdečních chorob. Špenát, kapusta a saláty by neměly chybět v žádném jídel- níčku. Při častém slunění mohou tyto druhy zeleniny pomoci kožním buňkám odolávat poškozením způsobeným ultrafialovým zářením.

6 Přínos pro naše zdraví Všechny vitamíny a minerály v salátu jsou specielně výborné při prevenci nebo již při potížích s trávením, se střevy. Díky extrémně malému obsahu kalorií a velkému množství vody, i když jsou často přehlíženy, jsou zelenolisté saláty velmi bohatým jídlem na obsah nutričních hodnot. Jsou výborným zdrojem vitamínu A - ve formě beta-karotenu, folátů, vitamínu C, vitamínu B1, vitamínu B2, organického manganu a chrómu. Saláty jsou velice ceněny jako výborný zdroj vysoce kvalitní vlákniny.                                            Velice úspěšně proti oxidacicholesterolu působí kombinace vitamínu C a beta-karotenu. Jakmile totižcholesterol zoxidizuje, tak se stává lepivým a vytváří na stěnách tepen povlak.Jakmile se tento povlak stane příliš velikým, může dojít k zástavě průtoku krve,která způsobí sraženinu a následně infarkt či záchvat. Vláknina zelených salátůje dalším přínosem ke zdraví našich vnitřností. Navíc dokáže na sebe navázatanorganické soli ze žluči a vyloučit je z těla. Díky tomuto tělo vyrobí vícežluči, která zničí "špatný" cholesterol. Tohle je pouze jeden ze způsobů, jakzelená vláknina působí ke snížení hladiny cholesterolu v krvi. Dalšímbenefitem pro lidské zdraví je obsah kyseliny listové v zelených listech salátu.Dále vitamín B je potřebný k přeměně škodlivé chemikáliehomocysteinnajinou blahodárnou substanci. Pokud neníhomocysteinpřeměněn, může přímopoškodit krevní cévky a tak mnohem zvýšit riziko srdečního záchvatu. Jako dalšíplus pro naše zdraví, jsou saláty velice bohaté na draslík, který se v mnohalékařských studiích ukázal být užitečným při snižování vysokého krevního tlaku,dalšího rizikového faktoru srdečního záchvatu. S kyselinou listovou, vitamínemC, beta-karotenem, draslíkem a obsahem vlákniny, se zelený salát velice významněpodílí na zdraví srdce. Jinak víte, že prostřední barva duhy je zelená?Ověřte si to! A také to, jak se člověk cítí skvěle po konzumaci zelených salátůa divokých bylin. Čím je list tmavější, tím obsahuje vícechlorofylu,enzymůa tak má vsobě více života. Zelená barva znamená život. Zelená list.zelenina - Přínos pro naše zdraví Prevence potíží s trávením, se střevy Malý obsah kalorií, velké množství vody a nutričních hodnot Výborný zdrojem vit.A, folátů, vit. C, B1, B2, organ. manganu a chrómu, vysoce kvalitní vlákniny. Obsah kyseliny listové, vitamínu B k přeměně pro cévy škodlivého homocysteinu na látku blahodárnou. Bohaté na draslík – sniž. KT

7 Listová zelenina omlazuje mozek
BOSTON – Elixírem mládí pro lidský mozek je určitě sklenice džusu z listů zeleniny, případně zelený salát z různého lupení. Podle amerických odborníků dostatek listové zeleniny zabrání stárnutí mozku i v pokročilém věku. Listy totiž obsahují folát a vitamin skupiny B, jež brání poklesu kognitivních schop. ve vysokém věku. Prof. K.L. Tuckerová z Tufts University prokázala, že muži dostávající ve stravě vyšší množství folátů byli v pozdějším věku lepší řečníci. Jejich vysoké dávky brání v degener. poruchách mozku. Mj. zlepšují prostorovou představivost.

8 Výborné typy Čínské zelí vedle vit. obsahuje bílkoviny, např. amk. lysin, uplatňující se v met. bílkovin a při tvorbě močoviny v těle. Hlávkový salát Je ceněn pro vysoký obsah draslíku, dále vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Je výborným zdrojem kyseliny listové - nezbytná pro funkci červených krvinek, vitamínu K - důležitý pro srážlivost krve, a karotenu na oči. Salát obsahuje značné množství vitamínů B, E i C. Podporuje chuť, trávení a tvorbu krve, k čemuž přispívá též obsah železa. Nutné konzumovat nepovadlý, v čerstvý. Salát snižuje nervové napětí a podporuje spánek. Ledový salát Křupavé světle zel. listy. Podobný hlávkovému zelí, protože listy leží velmi pevně na sobě. Omýváme po povrchu, vevnitř hlína není. Velice dobrý zdroj folátů. Kadeřavý hlávkový salát Má pevnější listy a výraznější chuť. Tmavé vnější listy: až 50x více karotenu než světlejší vnitřní listy. Saláty mají dokonce saláty utišující účinky.

9 Výborné typy Řeřicha potoční chrání před některými druhy rakoviny. obsahuje spoustu vitamínů, pomáhá při ledvinových potížích, zánětu moč. měchýře, čistí dýchací cesty a podp. Trávení Špenát je bohatý na vysoce hodnotné železo. Mimoto obsahuje mnoho sodíku, draslíku a vápníku, ale i obsah hořčíku je vysoký. Obsahuje také bílkoviny, řadu vitamínů nebo také kyselinu šťavelovou. V syrovém špenátu je obsažena kyselina šťavelová ve své přirozené, organické formě a stimuluje činnost střev. Špenát je důležité před použitím omýt a odstranit veškeré nečistoty. Endivie - štěrbák Je cennou součástí salátů. Jsou mírně nahořklé, a tím povzbuzují sekreci slin Povzb.slezinu i vylučování žluče, tím čistí játra % vody, její vláknina je tuhá, musí se dobře pokousat. Je bohatá na draslík, sodík a fosfor.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 CHLOROFYL v naší stravě
CHLOROFYL a FOTOSYNTÉZA HEMOGLOBIN - výzkumy Konzumace a účinky CHLORO FYLU a HEMOGLOBINU Tip k využití CHLOROFYLU Nejstarší zápisy o účincích zeleniny 1.Moj 1,29: Bůh řekl: „Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena a stromy na nichž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm.

27 CHLOROFYL v naší stravě
Chlorofyl je pigment absorbující světelné záření v každé zelené rostlinně. Nachází se na membránách chloroplastů. Chlorofyl je velká molekula vodíku, uhlíku, kyslíku, dusíku a hořčíku. Iniciuje fotosyntézu, během níž se přetváří voda a CO2, za pomoci slunce, na sacharidy a kyslík. Tyto pigmenty působí jako receptory a transformátory světla. Na foto-syntéze je závislá každá forma života na Zemi. Struktura ch. je téměř shodná se strukturou hemoglobinu až na centrální atom, který je v případě hemoglobinu železo -uskutečňující přenos kyslíku. CHLOROFYL Fe HEMOGLOBIN

28 CHLOROFYLU A HEMOGLOBINU
Výzkumy CHLOROFYLU A HEMOGLOBINU Hans Fischer byl německý chemik, žijící v letech V roce 1930 obdržel Nobelovu cenu za chemii za studium krevních a rostlinných barviv. Syntetizoval například hemin, bilirubin a porfyrin, navrhl stukturní vzorec chlorofylu a a b.

29 Co je FOTOSYNTÉZA ? 12H2O + 6CO2 + E = C6H12O6 + 6O2 + 6H2O
Je to přeměna CO2 a H2O pomocí světla na org. látky. Primární F. je závislá na světle, sekundární procesy fotosyntézy světlo nepotřebují. Fotosyntéza bakteriálního typu: neuvolňuje se kyslík Kyslíková (oxigenní) fotosyntéza: uskutečňují ji zelené rostliny a sinice Všechny atomy kyslíku v glukóze pocházejí z CO2 a veškerý kyslík je uvolňovaný do ovzduší z vody. 2. Sam 23,3-4 Kdo člověku vládne spravedlivě, je jak jitřní světlo při východu Slunce, jak bez mráčku jitro, od jehož jasu a vláhy se zelená země.

30 Konzumace a účinky CHLOROFYLU
1940 bylo zjištěno, že konzumace ch. zvyšuje schopnost těla produkovat hb. a tak zvyšovat efektivitu přenosu kyslíku. Je to látka podporující celkovou regeneraci a rychlou tvorbu krve . Enzymy v chlorofylu jsou schopny rozkládat a neutralizovat volné radikály a tím zpomalují proces stárnutí. Hořečnatý kationt v ch. je důležitý pro aktivitu enzymů a pro správnou srdeční činnost. Ch. je nejlepším zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku, hořčíku a draslíku), vitamínů (A, B, C, E). Alkalizuje tělo a zvyšuje el. náboj krve. To má vliv na lepší rozpustnost krve, díky které se pak lépe vylučují odpadní látky. Pomáhá při vylučování těžkých kovů a chemikálií. Ani ve velkých dávkách se ch. "nevybarvil" jako toxický nebo alergický.

31

32

33

34

35

36

37 Co je to HEMOGLOBIN Hemoglobin (Hb) je červené krevní barvivo, které je obsaženo v červených krvinkách. Má schopnost vázat a uvolňovat kyslík a přenášet oxid uhličitý. V každém lidské těle koluje 5,5 – 6 litrů krve, jež přenáší kyslík Ten se naváže na červené barvivo – hemoglobin a červené krvinky jej pak transportují po těle. V důsledku jeho nedostatku dochází k poklesu zásobování orgánů a svalů kyslíkem. Tělo reaguje zrychleným dechem a srdeční frekvencí, což způsobuje vyčerpání a únavu. Normální jsou hodnoty hb g/litr u mužů a 160 g/litr u žen. Hladina hb stoupá například ve vyšších nadmořských výškách, což zlepšuje přenos kyslíku. Sportovci proto ve vyšších výškách trénují, aby zlepšili výkon.

38 OD CHLOROFYLU K HEMOGLOBINU
Molekula chlorofylu je velmi podobná molekule hemoglobinu v krvi. Jedním z příkladů vlivu na člověka je stimulace tvorby červených krvinek. Vědci z Liverpool Univerzity provedli několik studií na lab.zvířatech. V jedné studii dostávali králíci odlišnou dávku chlorofylu (rafinovaný nebo čerstvý). Králíci byli schopni přeměnit chlorofyl na hb a tím zabránit anemii. Ačkoli k reakci došlo u obou typů chlorofylu, procento přeměny bylo vyšší v případě, kdy byl použit čerstvý chlorofyl. (W. H. LEE, M. ROSENBAUM)

39 Nedostatek HEMOGLOBINU
Porucha přenosu kyslíku nastává když, že se do plic dostane oxid uhelnatý CO, který se váže na hemoglobin ochotněji jako kyslík a dochází k zablokování přenosu kyslíku. – Otrava CO. Metabolické příčiny snížené tvorby červeného krevního barviva jsou z nedostatku železa v potravě nebo ztrátou krve. Projevují se chorobnou bledostí a zvýšenou únavou - Anémie. Zdrojem železa jsou ale i luštěniny, listová zelenina a některé ovoce př. jahody.

40 HEMOGLOBIN a únava Kdo dělá vytrvalostní sporty, potřebuje víc hemoglobinu, červených krvinek a tak dále. Protože do svalů se musí přesunovat kyslík, jinak to nejde. (z rozhovoru s K. Neumanovou) Průměrně intenzivní cvičení, kam patří i rychlá chůze, může zlepšit fyzickou zdatnost a udržet správnou hladinu hemoglobinu.

41 Nejstarší zápisy o účincích zeleniny v knize Daniel
Příběh je zasazen do doby babylónských králů Nabúkadnesara a Belšasara.Kdy po dobytí Jeruzaléma byli odvlečeni jinoši z královského potomstva, aby po 3 leté převýchově sloužili na babylónském královském dvoře. Z Judejců byli mezi nimi Daniel, Chananjáš, Míšael a Azarjáš. Babylónský král pro ně určil každodenní příděl z královských lahůdek. Ale Daniel si předsevzal, že se neposkvrní královskými lahůdkami a vínem, které pil král při svých hodech. Velitel dvořanů se však bál, že mládenci budou v tváři přepadlejší než ostatní jinoši. Daniel 1,11: Daniel tedy navrhl opatrovníkovi: „Zkus to se svými služebníky po 10 dní. Ať nám dávají k jídlu zeleninu a k pití vodu. 1,15: Po uplynutí deseti dnů se ukázalo, že jejich vzhled je lepší; Byli statnější než ostatní jinoši. (po 3 letech) 1,20: Pokud šlo o porozumění moudrosti, které od nich král vyžadoval, shledal, že desetkrát předčí všechny věštce a zaklínače.

42

43

44

45

46

47

48 CHLOROFYL v naší stravě
o.s. Život a zdraví - pobočka Opava CHLOROFYL v naší stravě Zdroje CHLOROFYLU Mezi běžné zdroje patří zejména zelenolistá zelenina: špenát, všechny druhy salátů, všechny druhy kapusty, zelí, petrželová nať, brokolice a řapíkatý celer. Avšak vydatným zdrojem nejkvalitnějšího chlorofylu jsou některé mořské a sladkovodní řasy (mořský salát, chlorella a různé druhy algae) a zejména všechny divoké byliny (kopřiva, pampeliška, lopuch, listy konopí, hluchavka, bodláčí a jiné). pórek kadeřávek saláty kapusta brokolice chřest špenát polníček

49 Tipy k využití CHLOROFYLU
Zelené listy jsou zásobníkem energie ze Slunce. Šťáva z nich je velmi vydatný a dostupný zdroj org.minerálů, vit. a AK. Je to ta nejdůležitější složka potravy na kterou nezapomínejme! Zejména čerstvě vylisovaná šťáva z divokých bylin znamená pro tělo doslova transfuzi. Pokud chceme být silní, musíme konzumovat zejména potravu bohatou na chlorofyl! Konzumace zelených plodin působí proti tělesným pachům a také vyvažuje příjem kyselinotvorných potravin (ořechy, semena, avokáda, česnek).

50     Mladý ječmen je svěží, enzymaticky živý nápoj plný vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Představte si rostlinku mladého ječmene, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a dynamicky roste směrem vzhůru ke slunci. V tomto období přímo saje nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce. V oblasti jeho užitku jsou více jak třicetileté zkušenosti. Na účinky ječmenné šťávy bylo vypracováno několik desítek vědeckých studií. Copyright © GREEN WAYS. Všechna práva vyhrazena. Design a tvorba PC STUDIO.

51 Chlorella pyrenoidosa
Jedna tableta obsahuje milióny chlorellových buněk, které se podílí na ozdravění našeho těla. Chlorella nám předává kompletní spektrum výživných látek i energii všech přírodních živlů. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a tam načerpanou energií prohřívá lidský organismus. Náš výrobce je nejrenomovanější zpracovatelskou společností na světě. Užitečné vlastnosti chlorelly jsou odbornou veřejností sledovány již

52 Máte zájem?                        Chlorella pyrenoidosa 1800 tbl., dávka na 3 měsíce Cena: 1635,- kč Počet ks: Mladý ječmen 180g, dávka na 3 měsíce Objednávky: Daniela Freharová GREEN WAYS, s. r. o., Klukova 1497, Staré Město, telefon: , fax: ,

53 Vědčina vědců je přesvědčena o tom, že když budeme konzumovat PESTROU ŠKÁLU ovoce obilnin a zeleniny budeme mít největší zdravotní přínos. РESTROST

54 A co POTRAVINOVÉ DOPLŇKY?
Myslíte si, že si již brzy budeme moci nakoupit fytolátky a antioxidanty formou tablet? Co myslíte, dají nám stejný účinek, jako ty čerstvé?

55 Odhaduje se, že jediné rajče obsahuje přes 10 tisíc různých fytolátek
Odhaduje se, že jediné rajče obsahuje přes 10 tisíc různých fytolátek. Co myslíte, který potravinový doplněk s tím může soutěžit? Co myslíte může vůbec člověk vytvořit něco tak geniálně vyváženého, jako stvořil ve své moudrosti Bůh?

56 Navíc antioxidanty přijaté ve vysokých dávkách, odděle-
Né od jejich přírodních zdrojů, mají potenciál pro naru- šení rovnováhy vit. a min. v těle. Mohou potlačit činnost jiných antiox., mohou se samy přeměnit na VOLNÉ RADIKÁLY, nebo působit jako JED

57 Mimoto Studie prokazují, že chemické doplňky NEPO- SKYTUJÍ TAKOVOU OCHRANU, jako FYTOLÁTKY PŘÍMO VE STRAVĚ.

58 Na počátku dal Bůh lidem rady ohledně stravy, kterou stvořil, aby náš si náš organismus udržel nejlepší zdraví. Boží původní rostlinná strava je stále to nejlepší. Po více než 6000 letech nám o tom věda podává důkazy. Zvolme si tedy levnější a zdravější variantu stravování A pak bude NAŠE STRAVA NAŠIM LÉKEM.

59 Víte, že prostřední barva duhy je zelená. Ověřte si to
Víte, že prostřední barva duhy je zelená? Ověřte si to! A také to, jak se člověk cítí skvěle po konzumaci zelených salátů a divokých bylin. Čím je list tmavější, tím obsahuje více chlorofylu, enzymů a tak má v sobě více života. Zelená barva znamená život.

60 Unikátní látky Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu - prvku, který přebývá ve většině poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B. Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené. Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí - trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes enzymů. V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve" a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.  V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii". V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C. Standard kvality „Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin." Pěstování Mladého ječmene Náročné standardy výroby Mladého ječmene prodražují náklady, přesto ale David Sandoval trvá na pěstování organickou cestou, tj. zásadně bez použití pesticidů a herbicidů. Sklízíme mladé listy ječmene v době, kdy dosahují 20 až 25 centimetrů, neboť v této prvotní fázi růstu vykazují nejvyšší obsah aktivních složek. Při délce 40 cm již výtěžnost látek výrazně klesá. Ječmen je pěstován společně s vojtěškou na více než 1100 hektarech panenské půdy, na ploše bývalého sladkovodního jezera v Utahu. Tisíce let docházelo ke splachování minerálních látek z okolních hor do jezera. Zároveň se usazovaly organické zbytky. Po vyschnutí jezera ležela půda ladem stovky let v polopouštní krajině. Dnes je obdělávána šetrným rotačním způsobem. Vojtěška se pěstuje s ječmenem střídavě, v souběžných pruzích proto, aby v krajině nevznikla jednotvárná a nepřirozená monokultura prostá života. Vojtěška dodává půdě dusík, který přirozeně zvýší obsah chlorofylu v listech ječmene.Vyšší nadmořská výška přispívá k vysokému obsahu bílkovin. Každoroční střídání plodin a pěstování v půdě bohaté na minerály zajišťuje výživnou hodnotu sklizně.  Výrobní proces Mladého ječmene a testy kvality Listy jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a získaný extrakt se necelé 2 minuty suší pouze při teplotě 31 °C. Tím vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu živé šťávy jemné chuti. Zpracovatelský proces Davida Sandovala umožňuje získat „živou" zelenou šťávu. Skutečnou rostlinnou mízu. Účinné složky nejsou poškozeny a je to dosud nejšetrnější způsob zpracování. Od okamžiku sklizně přes vylisování, vysušení do vakuového zabalení suroviny neuplynou víc jak dvě hodiny! Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku. Prášek udržujte v naprostém suchu, při pokojové teplotě a v temnu. Jeho záruční doba je dva roky. Mladý ječmen splňuje mezinárodní parametry kvality.Mladý ječmen je v USA uznán jako bezpečná a užitečná potravina pro diabetiky.Mladý ječmen je v USA uznán stoprocentně košer. Studie Studie MUDr. M. Laciny 2002 Enzymes and Enzyme Therapy. Cichoke, Anthony J., D.C. New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1994, p5ff. Green Barley Essence. MUDr. Yoshihide Hagiwara, New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1986, p.8ff. The Purification Prescription. Hendler, Sheldon, Saul, MUDr., Ph.D New York: William Morrow&Co., Inc., 1991, p.216 Amber Waves of Grain. Jack, Alex a Gale. . New York: Japan Publications, Inc., 1992, p.102. Výživa & chiropraxe. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN Možnosti potlačení aterosklerózy pomocí flavonoidů izolovaných ze zelených výhonků ječmene. Takashi Miyake, Yoshihide Hagiwara, Hideaki Hagiwara,Takayuki Shibamoto Zdraví prospěšné účinky 2"-o-glykosylisovitexinu. Dr. Shibamoto, 10. březen 1999 Biochemický a biologický výzkum výtažku z mladých ječmenných výhonků. Alan L. Goldstein Washington, D.C. The Complete Book of Juicing, Michael T. Murray, Rocklin, CA: Prima Publishing, 1992 Antioxidative Activity of an Isoflavonoid, 2"-O-Glykosylisovitexin Isolated from Green Barley Leaves, Kitta K, Hagiwara Y,  Shibamoto T, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40 (10): Oct 1992. Edible plant extracts modulate macrophage activity and bacterial mutagenesis. Benjamin Lau, T. Yamasaki, Intl Clin. Nutr. Rev. 12(3), 1992. Mladý ječmen a laboratorní nálezy. MUDr. M. Lacina, pro Green Ways r. 2002 Soubor studií a lékařských článků žádejte u svých poradců. Zkušenosti zákazníků Je mi 41 let. Mladý ječmen piji již půl roku. V dubnu jsem si uvědomila, jak pozitivně působí na hormonální systém. Nebolí a nezvětšují se mi prsa týden před menstruací jako obvykle. Také jsem s překvapením zjistila, že mi úplně zmizely skvrny na jazyku, které jsem měla od dětství. Dále mám čistou pleť v bezvadném stavu, aniž bych používala kosmetické přípravky. Fajn je, že při zvýšení dávky (3x denně) pomaloučku ubírám na váze a necítím nepřekonatelné chutě na něco sladkého. Jsem alergička a veškeré alergické projevy jsou citelně mírnější. V tomto roce se doposud nedostavily pravidelné astmatické obtíže. Zelené potraviny mají u mne „ZELENOU“. Soňa B., Břeclav Ačkoliv chráněna opalovacím olejem a slunečníkem, letos poprvé jsem poznala, co to je „osypat se“ ze sluníčka. Během půl dne používání Mladého ječmene v rozprašovači jsem přelstila žhavé turecké slunce a má pokožka se zcela zklidnila. Mladým ječmenem jsem začala používat místo opalovacích prostředků. Moje kolegyně jej použila na sloupaná místa na těle a během 2 dnů si je zase bez problémů opálila. A do třetice pomohl Mladý ječmen i kolegyni, která si o kámen v moři rozsekla holeň a rána bolela a mokvala. Při výletu na lodi, když byla noha v klidu, ji celý den ošetřovala Mladým ječmenem v rozprašovači a rána se začala zatahovat a hojit.  Jitka M., Hodonín Mé dobré zkušenosti s chlorellou způsobily, že jsem zcela přirozeně, s důvěrou a očekáváním, přijala její „sestru“ Mladý ječmen. Nezklamala mě. Sama na sobě jsem poznala, že opravdu pochází z „dobré rodiny“. V listopadu 2001 mi lékaři zjistili v krku cystu 17 x 15 mm, tedy dost velkou a pro chirurga na komplikovaném místě. Jedinou variantou léčby byla operace, kterou prý musí provést velmi zkušený lékař, protože hrozí poškození slinných žláz. Je pochopitelné, že se mi do toho nechtělo. Ne snad, že bych se bála samotné operace (mám jich za sebou 7 na různých místech těla, včetně páteře), ale pro to riziko poškození, velmi ráda totiž jím. Operace byla naplánována na leden V té době jsem začala užívat Mladý ječmen, abych se na operaci a dobu po ní dobře připravila. Teď je konec a můj krk „nezdobí“ žádná jizva. V lednu mne totiž na kliniku nemohli přijmout z provozních důvodů (velký nárůst krčních operací u onkologických pacientů). Tím dostal Mladý ječmen čas. Při následných vyšetřeních se zjistilo, že se cysta zmenšuje a její obsah vstřebává. Operace je odložena na neurčito a doufám, že se jí vyhnu úplně.  Jana O., Břeclav Pracuji jako vychovatelka v ústavu pro mentálně postižené. Má práce mě baví a vnitřně naplňuje, ale na druhou stranu je taky náročná na psychiku, což se odráží i na mém zdraví. Trpěla jsem nespavostí a častou únavou. Téměř po každém jídle mne pálila žáha. Pálení a žaludeční potíže jsem tišila neutralizačními přípravky. Po návštěvě lékařské přednášky na téma „Přínos zelených potravin“ jsem se rozhodla pít Mladý ječmen od společnosti Green Ways. Za krátkou dobu jsem pocítila příliv energie, zlepšil se mi spánek a ustoupily žaludeční potíže. Dnes nedám na zelené potraviny dopustit a doporučuji je všem z mého okolí.  Marie P., Staré Město Celý život jsem byla zdravá a svěží. Nepociťovala jsem nijak zvlášť potřebu dbát na zlepšení stravy a jedla jsem tak, jak jsem byla zvyklá. Trpěla jsem několik let zácpou, ale nebrala jsem na to zřetel. Vždyť je to problém většiny žen z mého okolí a všem nám stačil Gutalax. Neuvědomovala jsem si, jak mi tento produkt a přehlížení tak zdánlivě banálního problému, jako je zácpa, škodí a doslova otravuje celý můj organismus. Po čtyřicítce jsem nastoupila do náročné práce. Ta mě zatížila stresem. Čtyři roky jsem vydržela pracovat na plno a pak se dostavily problémy, které neustále sílily. Vyčerpanost, nespavost, chudokrevnost, operace ženských orgánů, přechodila jsem plicní embolii a moje štítná žláza se zvětšila tak, že jsem se doslova dusila. V jeden moment jsem se zhroutila. Říkám tomu, že jsem se sesypala do sebe, „zešedivěla“. Pro mé okolí jsem zestárla o deset let. Když jsem byla už tři měsíce na neschopence, přijel za mnou syn a přímo mi vnutil zelený ječmen. Nápoj mi zachutnal a za dva týdny jsem ho vypila úplně celý. Po celou tu dobu jsem cítila vtékat zelenou sílu do žil. Nebyla jsem tak unavená, začala jsem dobře spát, vstávat svěží, zmizely mé potíže se zácpou a začaly se mi lepšit výsledky krve. Více jak dvouletá chudokrevnost se upravila do normy. Zelený ječmen mi sice nepomohl od operace štítné žlázy, věřím však, že právě díky jemu jsem nemusela na operaci čekat několik let jako jiní. Dnes vím, že zdraví je to nejdůležitější, a zůstávám zeleným potravinám věrná. Marta S., Havřice Co nám chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala? Chlorella vstoupila do mého života paradoxně až na africkém kontinentě. Setkání se zelenou řasou bylo spojeno s poznáním skvělého člověka, který mi svým přístupem k životu a k lidem dodal nový impuls do ušlápnutého žití po mateřské dovolené. Další "nakopnutí" provedla sama chlorella, která se mlčky a jakoby samozřejmě stala členem naší čtyřčlenné rodiny. Všem nám okamžitě dodala spoustu energie a přinesla domů dobrou náladu, která se vlivem okolností začala pomalu vytrácet. Můj čtyřletý syn si chodí pro "bobulky" místo pro bonbóny, starší dvanáctiletý syn se dočetl, že bude mít svaly a dobře poroste, a tak jako správný sportovec - florbalista - zobe o sto šest. Nejvíce se ale bavím, když můj muž, který si ze mě zpočátku dělal legraci a říkal mi "bobulářko", vždycky jako první hlásí, že v mističce docházejí bobulky!!! Co nám tedy chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala?  Dala: energii, dobrou náladu, pohodu z pravidelného metabolismu. Vzala: únavu, stres, pocity plnosti po jídle, krvácení dásní, vysoký cholesterol, pocity hladu a nárazové chutě, chuť na sladkosti, předmenstruační potíže (podrážděnost, napětí v prsou, bolesti břicha a zad) a v neposlední řadě i pár kilogramů váhy… Největší radost mám z mé 56 leté maminky - diabetičky, která si po dvou měsících života s chlorellkou mohla snížit dávku inzulínu a celkově se cítí bezvadně. Jsem přesvědčená o tom, že by si zelené potraviny měly najít své místo v každé rodině a zabydlet se tam tak, jak se jim to povedlo u nás. Zuzana H., Liberec Mladý ječmen velmi pomohl u diabetika, který na doporučení lékaře držel dietu a zhubl v krátké době o 15 kg. Užíval také bylinné čaje, zlepšil se cukr (z 13 na 7), ale přestal to být člověk, kterého jsme znali, úplně ztratil chuť do života. Zde jsme nasadili Mladý ječmen, podařilo se zhubnout další kg, ale hlavní bylo to, že se vše zcela obrátilo a byl opět tím dřívějším člověkem s chutí do života.  Elen R., Nový Jičín Celý rok 2002 jsem bedlivě sledovala působení Mladého ječmene na lidský organismus. Byla jsem překvapena rychlými léčivými účinky. Shrnula bych několik důležitých postřehů při užívání Mladého ječmene u lidí z mého okolí, kterým jsem Mladý ječmen doporučila. Anna N. Monika - 24 let - díky Mladému ječmeni měla dostatek fyzických i psychických sil při závěrečném studiu na VŠ, lépe si pamatovala, byla překvapena svou vyrovnaností a vnitřním klidem (jinak nervově labilní). Petr - 50 let - již v prvním týdnu užívání Mladého ječmene ustoupily urputné bolesti ruky, upravil se mu krevní tlak a postupně se zahojily svědivé vyrážky. Starší paní - 78 let - ucpávání mozkových cév - slabá, apatická. Během užívání viditelně pookřála fyzicky i psychicky. Z pokleslé starší ženy se stala opět čilá babička. Marta - 49 let - vegetariánka - již během 14 dnů užívání Mladého ječmene se upravil do normy slabý krevní obraz. Jan - 61 let - po silném infarktu se velmi brzy zotavil k překvapení lékařů, kteří ho léčili. Marcela - 35 let - opakované záněty moč. měchýře. Již při využívání jednoho balení Mladého ječmene potíže ustoupily a zatím během celého roku se neobjevily. Tím se velmi zkvalitnil život mladé ženy. Jana - 32 let - velmi těžké onemocnění plic, při užívání Mladého ječmene + chlorelly nebyly tak časté infekce, zlepšilo se dýchání a tím i psych. stav. Milena - 45 let - slabá funkce ledvin. Po užívání zjištěno při lékař. vyšetření obnovení funkce ledviny o několik procent. Starší žena - 75 let - psych. špatná, nevycházela z domu. Po užívání Mladého ječmene tyto deprese zmizely, začala opět chodit mezi lidi. Tomášek - 3 roky - velké nechutenství. Přidáváním Mladého ječmene do čaje chlapec začal lépe jíst a přibral na váze. Vítek - 2 roky - slabší krevní obraz, zácpa. Toto malé dítě s požitkem vyžaduje "šťávu". Matka léčí Mladým ječmenem všechny jeho zdravotní problémy, včetně nachlazení a kašle velmi úspěšně. Jindřiška - 50 let - zjištěny cysty v prsou. Ihned užívání Mladého ječmene - cysty se v krátké době vstřebaly. Marie - 42 let - nemohla dýchat při výstupu do kopce, kde bydlí. Začala užívat Mladý ječmen, tím se zvýšil obsah železa, které rozvádí kyslík do krevního oběhu. Ženě problémy s dýcháním úplně ustoupily. Starší paní - 75 let - hemeroidy - před operací. Vyzkoušela Mladý ječmen ve formě obkladů, během 3 dnů se stav natolik zlepšil, že nemusela na operaci. Tento případ považuji za velmi pozoruhodný. Simona - 24 let - nemohla otěhotnět. Začala užívat Mladý ječmen i se svým partnerem, do měsíce otěhotněla. Zdeňka - 50 let - stále jí slzely oči. Po užívání Mladého ječmene slzení ustoupilo, již rok nemá žádné problémy. Hana - 26 let - problémy s čípkem (děložním), měla jít na operaci. Užíváním Mladého ječmene se stav stabilizoval, zatím je v pořádku. Anna - 52 let - těžké klimakterické potíže. Nechtěla brát hormonální léčbu. Zkusila Mladý ječmen - ustoupily návaly, bolesti hlavy, cítí se lépe fyzicky i psychicky. Starší pán - 65 let - nemohl dýchat, psych. kolaboval, střídavě pobýval v nemocnici. Lékaři si nevěděli rady, jelikož všechna vyšetření měl v pořádku. Syn prokonzultoval s lékaři užívání Mladého ječmene. Lékaři přijali tuto alternativu a Mladý ječmen mu v nemocnici podávali. Po 3 dnech začal komunikovat a chodil. Lékaři byli překvapeni a propustili ho domů. Dodnes stačí, když mu při kolapsu děti podají Mladý ječmen, hned se jeho zdravotní stav upraví. Vaše osobní zkušenosti nám posílejte na adresu: GREEN WAYS, s.r.o. Mariánské náměstí Uherské Hradiště Děkujeme. GREEN WAYS, s. r. o., Klukova 1497, Staré Město, telefon: , fax: , Copyright © GREEN WAYS. Všechna práva vyhrazena. Design a tvorba PC STUDIO.

61 Výživa & chiropraxe. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN
Nutriční analýza Chlorofyl 300 mg/100 g Bílkoviny 280 mg/g Cukry 500 mg/ g Vitamíny:  Betakaroten 1370 IU/g Vitamín A < 50 IU/100 g Vitamín B1 0,43 mg/100 g Vitamín B2 2,41mg/100 g Niacín 3,63 mg/100 g Vitamín B5 5,1 mg/100 g Vitamín B6 17,8 mg/100 g Biotín 0,8 mg/100 g Vitamín C 457 mg/100 g Vitamín E 22,5 IU/100 g Vitamín K 0,776 mg/100 g Kyselina listová  1,5 mg/100 g Aminokyseliny Alanín 16,9 mg/g Methionín 3,6 mg/g Arginín 13,4 mg/g Fenylalanín 13,0 mg/g Prolín 14,8 mg/g Serín 11,4 mg/g Glycín 12,4 mg/g Treonín 11,5 mg/g Histidín 5,22 mg/g Tyrosín 8,29 mg/g Izoleucín 18,2 mg/g Valín Leucín Lyzín 14,6 mg/g Kyselina aspartamová 19,7 mg/g Kyselina glutamová 26,1 mg/g Minerály Vápník 6,79 mg/g Draslík 40,5 mg/g Hořčík 0,03 mg/g Železo 0,37 mg/g Křemík 0,04 mg/g Sodík 6,41 mg/g Fosfor 3,94 mg/g Bór 58,0 mcg/g Mangan 0,14 mg/g Měď 0,09 mg/g Stříbro 0,50 mcg/g Chróm 1,09 mcg/g Nutriční analýzaChlorofyl300 mg/100 gBílkoviny280 mg/gCukry500 mg/ gVitamíny: Betakaroten1370 IU/gVitamín A< 50 IU/100 gVitamín B10,43 mg/100 gVitamín B22,41mg/100 gNiacín3,63 mg/100 gVitamín B55,1 mg/100 gVitamín B617,8 mg/100 gBiotín0,8 mg/100 gVitamín C457 mg/100 gVitamín E22,5 IU/100 gVitamín K0,776 mg/100 gKyselina listová 1,5 mg/100 gAminokyselinyAlanín16,9 mg/gMethionín3,6 mg/gArginín13,4 mg/gFenylalanín13,0 mg/gProlín14,8 mg/gSerín11,4 mg/gGlycín12,4 mg/gTreonín11,5 mg/gHistidín5,22 mg/gTyrosín8,29 mg/gIzoleucín18,2 mg/gValín13,0 mg/gLeucín18,2 mg/gLyzín14,6 mg/gKyselina aspartamová 19,7 mg/gKyselina glutamová26,1 mg/gMinerályVápník6,79 mg/gDraslík40,5 mg/gHořčík0,03 mg/gŽelezo0,37 mg/gKřemík0,04 mg/gSodík6,41 mg/gFosfor3,94 mg/gBór58,0 mcg/gMangan0,14 mg/gMěď0,09 mg/gStříbro0,50 mcg/gChróm1,09 mcg/g  Mladý ječmen Green Ways je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších. Mladý ječmen Green Ways je zpracován natolik šetrně, že obsahuje celé spektrum živých enzymů. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. superoxid dismutáza, kataláza, cytochrom oxidáza a dalších. Unikátní látky Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu - prvku, který přebývá ve většině poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B. Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření. Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené. Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí - trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes enzymů. V roce 1979 zaznělo na Generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další. 45 % hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10 %). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá. Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak - chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve" a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.  V zeleném extraktu jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii". V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několikanásobně převýšila vitamín C. Standard kvality „Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin." Pěstování Mladého ječmene Náročné standardy výroby Mladého ječmene prodražují náklady, přesto ale David Sandoval trvá na pěstování organickou cestou, tj. zásadně bez použití pesticidů a herbicidů. Sklízíme mladé listy ječmene v době, kdy dosahují 20 až 25 centimetrů, neboť v této prvotní fázi růstu vykazují nejvyšší obsah aktivních složek. Při délce 40 cm již výtěžnost látek výrazně klesá. Ječmen je pěstován společně s vojtěškou na více než 1100 hektarech panenské půdy, na ploše bývalého sladkovodního jezera v Utahu. Tisíce let docházelo ke splachování minerálních látek z okolních hor do jezera. Zároveň se usazovaly organické zbytky. Po vyschnutí jezera ležela půda ladem stovky let v polopouštní krajině. Dnes je obdělávána šetrným rotačním způsobem. Vojtěška se pěstuje s ječmenem střídavě, v souběžných pruzích proto, aby v krajině nevznikla jednotvárná a nepřirozená monokultura prostá života. Vojtěška dodává půdě dusík, který přirozeně zvýší obsah chlorofylu v listech ječmene.Vyšší nadmořská výška přispívá k vysokému obsahu bílkovin. Každoroční střídání plodin a pěstování v půdě bohaté na minerály zajišťuje výživnou hodnotu sklizně.  Výrobní proces Mladého ječmene a testy kvality Listy jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a získaný extrakt se necelé 2 minuty suší pouze při teplotě 31 °C. Tím vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášek pro přípravu živé šťávy jemné chuti. Zpracovatelský proces Davida Sandovala umožňuje získat „živou" zelenou šťávu. Skutečnou rostlinnou mízu. Účinné složky nejsou poškozeny a je to dosud nejšetrnější způsob zpracování. Od okamžiku sklizně přes vylisování, vysušení do vakuového zabalení suroviny neuplynou víc jak dvě hodiny! Prášek je sám o sobě světle zelený, ale po rozpuštění ve vodě získá sytě zelenou barvu. Světlá zeleň prášku je dána lomem světelných paprsků dopadajících na jemné částečky prášku. Prášek udržujte v naprostém suchu, při pokojové teplotě a v temnu. Jeho záruční doba je dva roky.                    Mladý ječmen splňuje mezinárodní parametry kvality. Mladý ječmen je v USA uznán jako bezpečná a užitečná potravina pro diabetiky. Mladý ječmen je v USA uznán stoprocentně košer. Studie Studie MUDr. M. Laciny 2002 Enzymes and Enzyme Therapy. Cichoke, Anthony J., D.C. New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1994, p5ff. Green Barley Essence. MUDr. Yoshihide Hagiwara, New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1986, p.8ff. The Purification Prescription. Hendler, Sheldon, Saul, MUDr., Ph.D New York: William Morrow&Co., Inc., 1991, p.216 Amber Waves of Grain. Jack, Alex a Gale. . New York: Japan Publications, Inc., 1992, p.102. Výživa & chiropraxe. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN Možnosti potlačení aterosklerózy pomocí flavonoidů izolovaných ze zelených výhonků ječmene. Takashi Miyake, Yoshihide Hagiwara, Hideaki Hagiwara,Takayuki Shibamoto Zdraví prospěšné účinky 2"-o-glykosylisovitexinu. Dr. Shibamoto, 10. březen 1999 Biochemický a biologický výzkum výtažku z mladých ječmenných výhonků. Alan L. Goldstein Washington, D.C. The Complete Book of Juicing, Michael T. Murray, Rocklin, CA: Prima Publishing, 1992 Antioxidative Activity of an Isoflavonoid, 2"-O-Glykosylisovitexin Isolated from Green Barley Leaves, Kitta K, Hagiwara Y,  Shibamoto T, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40 (10): Oct 1992. Edible plant extracts modulate macrophage activity and bacterial mutagenesis. Benjamin Lau, T. Yamasaki, Intl Clin. Nutr. Rev. 12(3), 1992. Mladý ječmen a laboratorní nálezy. MUDr. M. Lacina, pro Green Ways r. 2002 Soubor studií a lékařských článků žádejte u svých poradců. Zkušenosti zákazníků Je mi 41 let. Mladý ječmen piji již půl roku. V dubnu jsem si uvědomila, jak pozitivně působí na hormonální systém. Nebolí a nezvětšují se mi prsa týden před menstruací jako obvykle. Také jsem s překvapením zjistila, že mi úplně zmizely skvrny na jazyku, které jsem měla od dětství. Dále mám čistou pleť v bezvadném stavu, aniž bych používala kosmetické přípravky. Fajn je, že při zvýšení dávky (3x denně) pomaloučku ubírám na váze a necítím nepřekonatelné chutě na něco sladkého. Jsem alergička a veškeré alergické projevy jsou citelně mírnější. V tomto roce se doposud nedostavily pravidelné astmatické obtíže. Zelené potraviny mají u mne „ZELENOU“. Soňa B., Břeclav Ačkoliv chráněna opalovacím olejem a slunečníkem, letos poprvé jsem poznala, co to je „osypat se“ ze sluníčka. Během půl dne používání Mladého ječmene v rozprašovači jsem přelstila žhavé turecké slunce a má pokožka se zcela zklidnila. Mladým ječmenem jsem začala používat místo opalovacích prostředků. Moje kolegyně jej použila na sloupaná místa na těle a během 2 dnů si je zase bez problémů opálila. A do třetice pomohl Mladý ječmen i kolegyni, která si o kámen v moři rozsekla holeň a rána bolela a mokvala. Při výletu na lodi, když byla noha v klidu, ji celý den ošetřovala Mladým ječmenem v rozprašovači a rána se začala zatahovat a hojit.  Jitka M., Hodonín Mé dobré zkušenosti s chlorellou způsobily, že jsem zcela přirozeně, s důvěrou a očekáváním, přijala její „sestru“ Mladý ječmen. Nezklamala mě. Sama na sobě jsem poznala, že opravdu pochází z „dobré rodiny“. V listopadu 2001 mi lékaři zjistili v krku cystu 17 x 15 mm, tedy dost velkou a pro chirurga na komplikovaném místě. Jedinou variantou léčby byla operace, kterou prý musí provést velmi zkušený lékař, protože hrozí poškození slinných žláz. Je pochopitelné, že se mi do toho nechtělo. Ne snad, že bych se bála samotné operace (mám jich za sebou 7 na různých místech těla, včetně páteře), ale pro to riziko poškození, velmi ráda totiž jím. Operace byla naplánována na leden V té době jsem začala užívat Mladý ječmen, abych se na operaci a dobu po ní dobře připravila. Teď je konec a můj krk „nezdobí“ žádná jizva. V lednu mne totiž na kliniku nemohli přijmout z provozních důvodů (velký nárůst krčních operací u onkologických pacientů). Tím dostal Mladý ječmen čas. Při následných vyšetřeních se zjistilo, že se cysta zmenšuje a její obsah vstřebává. Operace je odložena na neurčito a doufám, že se jí vyhnu úplně.  Jana O., Břeclav Pracuji jako vychovatelka v ústavu pro mentálně postižené. Má práce mě baví a vnitřně naplňuje, ale na druhou stranu je taky náročná na psychiku, což se odráží i na mém zdraví. Trpěla jsem nespavostí a častou únavou. Téměř po každém jídle mne pálila žáha. Pálení a žaludeční potíže jsem tišila neutralizačními přípravky. Po návštěvě lékařské přednášky na téma „Přínos zelených potravin“ jsem se rozhodla pít Mladý ječmen od společnosti Green Ways. Za krátkou dobu jsem pocítila příliv energie, zlepšil se mi spánek a ustoupily žaludeční potíže. Dnes nedám na zelené potraviny dopustit a doporučuji je všem z mého okolí.  Marie P., Staré Město Celý život jsem byla zdravá a svěží. Nepociťovala jsem nijak zvlášť potřebu dbát na zlepšení stravy a jedla jsem tak, jak jsem byla zvyklá. Trpěla jsem několik let zácpou, ale nebrala jsem na to zřetel. Vždyť je to problém většiny žen z mého okolí a všem nám stačil Gutalax. Neuvědomovala jsem si, jak mi tento produkt a přehlížení tak zdánlivě banálního problému, jako je zácpa, škodí a doslova otravuje celý můj organismus. Po čtyřicítce jsem nastoupila do náročné práce. Ta mě zatížila stresem. Čtyři roky jsem vydržela pracovat na plno a pak se dostavily problémy, které neustále sílily. Vyčerpanost, nespavost, chudokrevnost, operace ženských orgánů, přechodila jsem plicní embolii a moje štítná žláza se zvětšila tak, že jsem se doslova dusila. V jeden moment jsem se zhroutila. Říkám tomu, že jsem se sesypala do sebe, „zešedivěla“. Pro mé okolí jsem zestárla o deset let. Když jsem byla už tři měsíce na neschopence, přijel za mnou syn a přímo mi vnutil zelený ječmen. Nápoj mi zachutnal a za dva týdny jsem ho vypila úplně celý. Po celou tu dobu jsem cítila vtékat zelenou sílu do žil. Nebyla jsem tak unavená, začala jsem dobře spát, vstávat svěží, zmizely mé potíže se zácpou a začaly se mi lepšit výsledky krve. Více jak dvouletá chudokrevnost se upravila do normy. Zelený ječmen mi sice nepomohl od operace štítné žlázy, věřím však, že právě díky jemu jsem nemusela na operaci čekat několik let jako jiní. Dnes vím, že zdraví je to nejdůležitější, a zůstávám zeleným potravinám věrná. Marta S., Havřice Co nám chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala? Chlorella vstoupila do mého života paradoxně až na africkém kontinentě. Setkání se zelenou řasou bylo spojeno s poznáním skvělého člověka, který mi svým přístupem k životu a k lidem dodal nový impuls do ušlápnutého žití po mateřské dovolené. Další "nakopnutí" provedla sama chlorella, která se mlčky a jakoby samozřejmě stala členem naší čtyřčlenné rodiny. Všem nám okamžitě dodala spoustu energie a přinesla domů dobrou náladu, která se vlivem okolností začala pomalu vytrácet. Můj čtyřletý syn si chodí pro "bobulky" místo pro bonbóny, starší dvanáctiletý syn se dočetl, že bude mít svaly a dobře poroste, a tak jako správný sportovec - florbalista - zobe o sto šest. Nejvíce se ale bavím, když můj muž, který si ze mě zpočátku dělal legraci a říkal mi "bobulářko", vždycky jako první hlásí, že v mističce docházejí bobulky!!! Co nám tedy chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala?  Dala: energii, dobrou náladu, pohodu z pravidelného metabolismu. Vzala: únavu, stres, pocity plnosti po jídle, krvácení dásní, vysoký cholesterol, pocity hladu a nárazové chutě, chuť na sladkosti, předmenstruační potíže (podrážděnost, napětí v prsou, bolesti břicha a zad) a v neposlední řadě i pár kilogramů váhy… Největší radost mám z mé 56 leté maminky - diabetičky, která si po dvou měsících života s chlorellkou mohla snížit dávku inzulínu a celkově se cítí bezvadně. Jsem přesvědčená o tom, že by si zelené potraviny měly najít své místo v každé rodině a zabydlet se tam tak, jak se jim to povedlo u nás. Zuzana H., Liberec Mladý ječmen velmi pomohl u diabetika, který na doporučení lékaře držel dietu a zhubl v krátké době o 15 kg. Užíval také bylinné čaje, zlepšil se cukr (z 13 na 7), ale přestal to být člověk, kterého jsme znali, úplně ztratil chuť do života. Zde jsme nasadili Mladý ječmen, podařilo se zhubnout další kg, ale hlavní bylo to, že se vše zcela obrátilo a byl opět tím dřívějším člověkem s chutí do života.  Elen R., Nový Jičín Celý rok 2002 jsem bedlivě sledovala působení Mladého ječmene na lidský organismus. Byla jsem překvapena rychlými léčivými účinky. Shrnula bych několik důležitých postřehů při užívání Mladého ječmene u lidí z mého okolí, kterým jsem Mladý ječmen doporučila. Anna N. Monika - 24 let - díky Mladému ječmeni měla dostatek fyzických i psychických sil při závěrečném studiu na VŠ, lépe si pamatovala, byla překvapena svou vyrovnaností a vnitřním klidem (jinak nervově labilní). Petr - 50 let - již v prvním týdnu užívání Mladého ječmene ustoupily urputné bolesti ruky, upravil se mu krevní tlak a postupně se zahojily svědivé vyrážky. Starší paní - 78 let - ucpávání mozkových cév - slabá, apatická. Během užívání viditelně pookřála fyzicky i psychicky. Z pokleslé starší ženy se stala opět čilá babička. Marta - 49 let - vegetariánka - již během 14 dnů užívání Mladého ječmene se upravil do normy slabý krevní obraz. Jan - 61 let - po silném infarktu se velmi brzy zotavil k překvapení lékařů, kteří ho léčili. Marcela - 35 let - opakované záněty moč. měchýře. Již při využívání jednoho balení Mladého ječmene potíže ustoupily a zatím během celého roku se neobjevily. Tím se velmi zkvalitnil život mladé ženy. Jana - 32 let - velmi těžké onemocnění plic, při užívání Mladého ječmene + chlorelly nebyly tak časté infekce, zlepšilo se dýchání a tím i psych. stav. Milena - 45 let - slabá funkce ledvin. Po užívání zjištěno při lékař. vyšetření obnovení funkce ledviny o několik procent. Starší žena - 75 let - psych. špatná, nevycházela z domu. Po užívání Mladého ječmene tyto deprese zmizely, začala opět chodit mezi lidi. Tomášek - 3 roky - velké nechutenství. Přidáváním Mladého ječmene do čaje chlapec začal lépe jíst a přibral na váze. Vítek - 2 roky - slabší krevní obraz, zácpa. Toto malé dítě s požitkem vyžaduje "šťávu". Matka léčí Mladým ječmenem všechny jeho zdravotní problémy, včetně nachlazení a kašle velmi úspěšně. Jindřiška - 50 let - zjištěny cysty v prsou. Ihned užívání Mladého ječmene - cysty se v krátké době vstřebaly. Marie - 42 let - nemohla dýchat při výstupu do kopce, kde bydlí. Začala užívat Mladý ječmen, tím se zvýšil obsah železa, které rozvádí kyslík do krevního oběhu. Ženě problémy s dýcháním úplně ustoupily. Starší paní - 75 let - hemeroidy - před operací. Vyzkoušela Mladý ječmen ve formě obkladů, během 3 dnů se stav natolik zlepšil, že nemusela na operaci. Tento případ považuji za velmi pozoruhodný. Simona - 24 let - nemohla otěhotnět. Začala užívat Mladý ječmen i se svým partnerem, do měsíce otěhotněla. Zdeňka - 50 let - stále jí slzely oči. Po užívání Mladého ječmene slzení ustoupilo, již rok nemá žádné problémy. Hana - 26 let - problémy s čípkem (děložním), měla jít na operaci. Užíváním Mladého ječmene se stav stabilizoval, zatím je v pořádku. Anna - 52 let - těžké klimakterické potíže. Nechtěla brát hormonální léčbu. Zkusila Mladý ječmen - ustoupily návaly, bolesti hlavy, cítí se lépe fyzicky i psychicky. Starší pán - 65 let - nemohl dýchat, psych. kolaboval, střídavě pobýval v nemocnici. Lékaři si nevěděli rady, jelikož všechna vyšetření měl v pořádku. Syn prokonzultoval s lékaři užívání Mladého ječmene. Lékaři přijali tuto alternativu a Mladý ječmen mu v nemocnici podávali. Po 3 dnech začal komunikovat a chodil. Lékaři byli překvapeni a propustili ho domů. Dodnes stačí, když mu při kolapsu děti podají Mladý ječmen, hned se jeho zdravotní stav upraví. Vaše osobní zkušenosti nám posílejte na adresu: GREEN WAYS, s.r.o. Mariánské náměstí Uherské Hradiště Děkujeme. GREEN WAYS, s. r. o., Klukova 1497, Staré Město, telefon: , fax: , Copyright © GREEN WAYS. Všechna práva vyhrazena. Design a tvorba PC STUDIO.

62 453 mg/100 g Alergizující složka Feoforbidy (derivát chlorofylu) 18,7 mg/100 g. Norma je 60 mg/100 g. Chlorella Green Ways jich obsahuje nejmenší množství. Jsme zatím jedinou společností, která jejich množství uvádí! Unikátní látky Sporopollein Tato látka je obsažena ve střední části buněčné stěny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina působí díky sporopolleinu zcela výjimečně. Buněčné stěny na sebe nevratně váží toxické látky, které potom z organizmu odcházejí přirozenou cestou (stolicí). Dr. Liebke se věnoval výzkumu očistných schopností chlorelly u lidí trpících otravou zubními (amalgámovými) výplněmi. Konstatoval pozitivní výsledky. Sporopollein je unikátní látka činící z chlorelly ojedinělý detoxikační prostředek vhodný pro moderního člověka. Chlorofyl V roce 1940 psal chirurgický časopis „Journal of Surgery" o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Je pozoruhodné, že hemoglobin, naše krevní barvivo, má (kromě ústředního prvku) stejnou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí a dýchají, lidem zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Také zlepšuje okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí. Léčitelé tvrdí, že zelené barvivo uchovává sluneční energii, která nám předává moudrost a lásku. Věda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přeměňuje serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Je to pozoruhodná shoda vědy a intuice. Chlorella je nejbohatším zdrojem chlorofylu na naší planetě. Chlorellin Chlorella nepracuje pouze jako probiotikum, ale působí i antibakteriálně. Obsahuje látku nazvanou chlorellin, která je přírodním antibiotikem. Podobně antibioticky působí v česneku látky allicin a ajoen. Na rozdíl od chemických antibiotik působí chlorellin pouze proti patogenním organismům bez poškození trávicí mikroflory. Proto je možné velkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docílit u infekčních onemocnění i antibiotického efektu. Dr. Liebke v případě infekcí doporučuje „šokovou terapii". Tj. 3x denně až 50 tablet (a pokračovat několik dní). Často se podaří infekci zcela zastavit, nebo alespoň urychlit léčbu. CGF  Dr. Fujimaki z Japonska izoloval z chlorelly růstový faktor pojmenovaný CGF. Je to nejsilnější složka chlorelly. Největší koncentraci CGF má Chlorella pyrenoidosa. CGF má výrazný omlazující a posilující efekt. Působí silně „probioticky", tzn. zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života střevní (ale třeba i vaginální ...) mikroflóry. CGF až 4x urychluje růst např. acidofilní kultury! Probiotika jsou důležitější než biotika samotná, neboť upravují prostředí, ve kterém mikroflóra žije. Užíváním chlorelly vytváříme podmínky pro růst prospěšných bakteriálních kultur, jež nás chrání před civilizačními nemocemi, např. před plísněmi. Standard kvality „Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin.” Proč Chlorella pyrenoidosa V roce 1974 byly japonské úřady nuceny zavést standard kvality pro dovážené chlorellové produkty. Ty byly výrazně rozdílné v kvalitě zpracování i kvalitě biomasy. V roce 1995 byl v Japonsku výrobce Chlorelly Green Ways licencován k dovozu a prodeji svých produktů v kategorii „léčivých potravin". Větší záruka kvality neexistuje. Kvalita Kvalitu i cenu chlorelly ovlivňuje mnoho faktorů. Většina výrobců používá průběžnou sklizeň, která je ekonomická pro výrobce, ale nejistá ve kvalitě výstupu pro zákazníka. Chlorella Green Ways je pěstována v pásmu s vyrovnaným slunečním jasem. V jiných zeměpisných šířkách a v nevyrovnaném klimatu je chlorella vystavena kolísavým podmínkám, čímž klesá její užitná hodnota. Japonské úřady dohlíží, aby prodávaná biomasa obsahovala pouze deklarovaný druh řasy. Výrobce Chlorelly Green Ways používá nejlepší separační (oddělovací) metody a v jejího nádržích rostou pouze nejkvalitnější kmeny pyrenoidosy. K nejvyšší kvalitě předurčuje pyrenoidosu výběr předcházející samotnému pěstování. V laboratořích se sleduje zdraví a síla chlorellových buněk. Do venkovních nádrží se přenesou pouze nejvitálnější vzorky, kde se množí osm dní do dne sklizně. Nádrže se pročistí a opět „osadí" novou, geneticky nejzdravější kulturou. Existují různé metody k oddělení buněk od kultivačních nečistot. Nejčastější metody používají k proplachování chemikálie, které se těžko odbourávají. Náš výrobce používá bezkonkurenční komplex mikroskopických filtrů a odstředivek, které buňky chlorelly oddělí a pročistí bez použití chemikálií. Stravitelnost Chlorelly Green Ways a nezávislé testování: Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval předložené, jemu neznámé vzorky. Z předložených vzorků byla účinně narušena pouze buněčná stěna Chlorelly Green Ways. Patentovaná dezintegrační metoda výrobce řasy Green Ways (systém STEAM) je výjimečná schopností buněčnou stěnu rozbít a zároveň uchovat hodnotu buněčného jádra. Chlorella pyrenoidosa je nezávisle (průběžně) testována japonskými kontrolními úřady - má minimálně 76% a vyšší stravitelnost! To je jeden z nejvyšších údajů nezávislých laboratoří! Výrobce Green Ways předkládá aktuální výsledky a zaručuje standarD kvality. Dokonalé surovině sluší dokonalé zpracování. Tři stupně kvality Kvalita I  - nejdražší a nejlépe zpracovaná surovina - 100% kvalita - produkt Chlorella pyrenoidosa Green Ways. Kvalita II - levná surovina - pro zvířata - pouze minimálně, ale přesto snížená (kolísavá) kvalita (většina produktů). Kvalita III - odpadní surovina - „hnojivo".

63 Leucin 4,5 % 2,71 % Fenylalanin 1,08 % Tyrosin 2,07 % 1,29 % Methionin 2,04 % Isoleucin Histidin 3,42 % 0,46 mg/100 g Vitamin B5 Vitamin B12 1,81 mg/100 g Vitamin B6 2,7 mg/100 g - Lysin 3,38 %  Arginin Aminokyseliny Valin 3,23 % 4,84 % Tryptofan Kyselina aspartová 2,64 % Treonin 1,18 % - Xantofyl 2,5 % Chlorofyl min. Fytolátky 2,29 % Serin 4,56 % Alanin 0,67 % Cystin Glycin 3,02 % 5,9 % Kyselina glutamová 2,5 % Prolin Základní analýza  1,1 mg/100 g 14,2 % DNA/RNA CGF 79,6 % Stravitelnost 3,3 % - Vápník 225 mg/100 g Železo Vitamíny a minerály 8,3 % Popel 60,3 % Bílkoviny 3,1 % Vlhkost Tuky 11,1 % 16,3 % Cukry 0,9 % Vláknina 718 mg/100 g Hořčík Vitamin E 5,7 mg/100 g 84,4 mg/100 g Karoteny 16 mg/100 g Thiamin (B1) 1,83 mg/100 g 17,3 mg/100 g Vitamin B3 4,71 mg/100 g Vitamin B2 Kyselina listová Vitamin C  Jód 992 mg/100 g Draslík 386 mg/100 g 50 mikrog/100 g Selen Zinek 0,31 mg/100 g Chrom 0,5 mg/100 g 10 mikrog/100 g GREEN WAYS, s. r. o., Klukova 1497, Staré Město, telefon: , fax: , Copyright © GREEN WAYS. Všechna práva vyhrazena. Design a tvorba PC STUDIO.

64 Studie Studie MUDr. M. Laciny 2002 Enzymes and Enzyme Therapy. Cichoke, Anthony J., D.C. New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1994, p5ff. Green Barley Essence. MUDr. Yoshihide Hagiwara, New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1986, p.8ff. The Purification Prescription. Hendler, Sheldon, Saul, MUDr., Ph.D New York: William Morrow&Co., Inc., 1991, p.216 Amber Waves of Grain. Jack, Alex a Gale. . New York: Japan Publications, Inc., 1992, p.102. Výživa & chiropraxe. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN Možnosti potlačení aterosklerózy pomocí flavonoidů izolovaných ze zelených výhonků ječmene. Takashi Miyake, Yoshihide Hagiwara, Hideaki Hagiwara,Takayuki Shibamoto Zdraví prospěšné účinky 2"-o-glykosylisovitexinu. Dr. Shibamoto, 10. březen 1999 Biochemický a biologický výzkum výtažku z mladých ječmenných výhonků. Alan L. Goldstein Washington, D.C. The Complete Book of Juicing, Michael T. Murray, Rocklin, CA: Prima Publishing, 1992 Antioxidative Activity of an Isoflavonoid, 2"-O-Glykosylisovitexin Isolated from Green Barley Leaves, Kitta K, Hagiwara Y,  Shibamoto T, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40 (10): Oct 1992. Edible plant extracts modulate macrophage activity and bacterial mutagenesis. Benjamin Lau, T. Yamasaki, Intl Clin. Nutr. Rev. 12(3), 1992. Mladý ječmen a laboratorní nálezy. MUDr. M. Lacina, pro Green Ways r. 2002 Soubor studií a lékařských článků žádejte u svých poradců. Zkušenosti zákazníků Je mi 41 let. Mladý ječmen piji již půl roku. V dubnu jsem si uvědomila, jak pozitivně působí na hormonální systém. Nebolí a nezvětšují se mi prsa týden před menstruací jako obvykle. Také jsem s překvapením zjistila, že mi úplně zmizely skvrny na jazyku, které jsem měla od dětství. Dále mám čistou pleť v bezvadném stavu, aniž bych používala kosmetické přípravky. Fajn je, že při zvýšení dávky (3x denně) pomaloučku ubírám na váze a necítím nepřekonatelné chutě na něco sladkého. Jsem alergička a veškeré alergické projevy jsou citelně mírnější. V tomto roce se doposud nedostavily pravidelné astmatické obtíže. Zelené potraviny mají u mne „ZELENOU“. Soňa B., Břeclav Ačkoliv chráněna opalovacím olejem a slunečníkem, letos poprvé jsem poznala, co to je „osypat se“ ze sluníčka. Během půl dne používání Mladého ječmene v rozprašovači jsem přelstila žhavé turecké slunce a má pokožka se zcela zklidnila. Mladým ječmenem jsem začala používat místo opalovacích prostředků. Moje kolegyně jej použila na sloupaná místa na těle a během 2 dnů si je zase bez problémů opálila. A do třetice pomohl Mladý ječmen i kolegyni, která si o kámen v moři rozsekla holeň a rána bolela a mokvala. Při výletu na lodi, když byla noha v klidu, ji celý den ošetřovala Mladým ječmenem v rozprašovači a rána se začala zatahovat a hojit.  Jitka M., Hodonín Mé dobré zkušenosti s chlorellou způsobily, že jsem zcela přirozeně, s důvěrou a očekáváním, přijala její „sestru“ Mladý ječmen. Nezklamala mě. Sama na sobě jsem poznala, že opravdu pochází z „dobré rodiny“. V listopadu 2001 mi lékaři zjistili v krku cystu 17 x 15 mm, tedy dost velkou a pro chirurga na komplikovaném místě. Jedinou variantou léčby byla operace, kterou prý musí provést velmi zkušený lékař, protože hrozí poškození slinných žláz. Je pochopitelné, že se mi do toho nechtělo. Ne snad, že bych se bála samotné operace (mám jich za sebou 7 na různých místech těla, včetně páteře), ale pro to riziko poškození, velmi ráda totiž jím. Operace byla naplánována na leden V té době jsem začala užívat Mladý ječmen, abych se na operaci a dobu po ní dobře připravila. Teď je konec a můj krk „nezdobí“ žádná jizva. V lednu mne totiž na kliniku nemohli přijmout z provozních důvodů (velký nárůst krčních operací u onkologických pacientů). Tím dostal Mladý ječmen čas. Při následných vyšetřeních se zjistilo, že se cysta zmenšuje a její obsah vstřebává. Operace je odložena na neurčito a doufám, že se jí vyhnu úplně.  Jana O., Břeclav Pracuji jako vychovatelka v ústavu pro mentálně postižené. Má práce mě baví a vnitřně naplňuje, ale na druhou stranu je taky náročná na psychiku, což se odráží i na mém zdraví. Trpěla jsem nespavostí a častou únavou. Téměř po každém jídle mne pálila žáha. Pálení a žaludeční potíže jsem tišila neutralizačními přípravky. Po návštěvě lékařské přednášky na téma „Přínos zelených potravin“ jsem se rozhodla pít Mladý ječmen od společnosti Green Ways. Za krátkou dobu jsem pocítila příliv energie, zlepšil se mi spánek a ustoupily žaludeční potíže. Dnes nedám na zelené potraviny dopustit a doporučuji je všem z mého okolí.  Marie P., Staré Město Celý život jsem byla zdravá a svěží. Nepociťovala jsem nijak zvlášť potřebu dbát na zlepšení stravy a jedla jsem tak, jak jsem byla zvyklá. Trpěla jsem několik let zácpou, ale nebrala jsem na to zřetel. Vždyť je to problém většiny žen z mého okolí a všem nám stačil Gutalax. Neuvědomovala jsem si, jak mi tento produkt a přehlížení tak zdánlivě banálního problému, jako je zácpa, škodí a doslova otravuje celý můj organismus. Po čtyřicítce jsem nastoupila do náročné práce. Ta mě zatížila stresem. Čtyři roky jsem vydržela pracovat na plno a pak se dostavily problémy, které neustále sílily. Vyčerpanost, nespavost, chudokrevnost, operace ženských orgánů, přechodila jsem plicní embolii a moje štítná žláza se zvětšila tak, že jsem se doslova dusila. V jeden moment jsem se zhroutila. Říkám tomu, že jsem se sesypala do sebe, „zešedivěla“. Pro mé okolí jsem zestárla o deset let. Když jsem byla už tři měsíce na neschopence, přijel za mnou syn a přímo mi vnutil zelený ječmen. Nápoj mi zachutnal a za dva týdny jsem ho vypila úplně celý. Po celou tu dobu jsem cítila vtékat zelenou sílu do žil. Nebyla jsem tak unavená, začala jsem dobře spát, vstávat svěží, zmizely mé potíže se zácpou a začaly se mi lepšit výsledky krve. Více jak dvouletá chudokrevnost se upravila do normy. Zelený ječmen mi sice nepomohl od operace štítné žlázy, věřím však, že právě díky jemu jsem nemusela na operaci čekat několik let jako jiní. Dnes vím, že zdraví je to nejdůležitější, a zůstávám zeleným potravinám věrná. Marta S., Havřice Co nám chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala? Chlorella vstoupila do mého života paradoxně až na africkém kontinentě. Setkání se zelenou řasou bylo spojeno s poznáním skvělého člověka, který mi svým přístupem k životu a k lidem dodal nový impuls do ušlápnutého žití po mateřské dovolené. Další "nakopnutí" provedla sama chlorella, která se mlčky a jakoby samozřejmě stala členem naší čtyřčlenné rodiny. Všem nám okamžitě dodala spoustu energie a přinesla domů dobrou náladu, která se vlivem okolností začala pomalu vytrácet. Můj čtyřletý syn si chodí pro "bobulky" místo pro bonbóny, starší dvanáctiletý syn se dočetl, že bude mít svaly a dobře poroste, a tak jako správný sportovec - florbalista - zobe o sto šest. Nejvíce se ale bavím, když můj muž, který si ze mě zpočátku dělal legraci a říkal mi "bobulářko", vždycky jako první hlásí, že v mističce docházejí bobulky!!! Co nám tedy chlorella ruku v ruce s Mladým ječmenem dala a vzala?  Dala: energii, dobrou náladu, pohodu z pravidelného metabolismu. Vzala: únavu, stres, pocity plnosti po jídle, krvácení dásní, vysoký cholesterol, pocity hladu a nárazové chutě, chuť na sladkosti, předmenstruační potíže (podrážděnost, napětí v prsou, bolesti břicha a zad) a v neposlední řadě i pár kilogramů váhy… Největší radost mám z mé 56 leté maminky - diabetičky, která si po dvou měsících života s chlorellkou mohla snížit dávku inzulínu a celkově se cítí bezvadně. Jsem přesvědčená o tom, že by si zelené potraviny měly najít své místo v každé rodině a zabydlet se tam tak, jak se jim to povedlo u nás. Zuzana H., Liberec Mladý ječmen velmi pomohl u diabetika, který na doporučení lékaře držel dietu a zhubl v krátké době o 15 kg. Užíval také bylinné čaje, zlepšil se cukr (z 13 na 7), ale přestal to být člověk, kterého jsme znali, úplně ztratil chuť do života. Zde jsme nasadili Mladý ječmen, podařilo se zhubnout další kg, ale hlavní bylo to, že se vše zcela obrátilo a byl opět tím dřívějším člověkem s chutí do života.  Elen R., Nový Jičín Celý rok 2002 jsem bedlivě sledovala působení Mladého ječmene na lidský organismus. Byla jsem překvapena rychlými léčivými účinky. Shrnula bych několik důležitých postřehů při užívání Mladého ječmene u lidí z mého okolí, kterým jsem Mladý ječmen doporučila. Anna N. Monika - 24 let - díky Mladému ječmeni měla dostatek fyzických i psychických sil při závěrečném studiu na VŠ, lépe si pamatovala, byla překvapena svou vyrovnaností a vnitřním klidem (jinak nervově labilní). Petr - 50 let - již v prvním týdnu užívání Mladého ječmene ustoupily urputné bolesti ruky, upravil se mu krevní tlak a postupně se zahojily svědivé vyrážky. Starší paní - 78 let - ucpávání mozkových cév - slabá, apatická. Během užívání viditelně pookřála fyzicky i psychicky. Z pokleslé starší ženy se stala opět čilá babička. Marta - 49 let - vegetariánka - již během 14 dnů užívání Mladého ječmene se upravil do normy slabý krevní obraz. Jan - 61 let - po silném infarktu se velmi brzy zotavil k překvapení lékařů, kteří ho léčili. Marcela - 35 let - opakované záněty moč. měchýře. Již při využívání jednoho balení Mladého ječmene potíže ustoupily a zatím během celého roku se neobjevily. Tím se velmi zkvalitnil život mladé ženy. Jana - 32 let - velmi těžké onemocnění plic, při užívání Mladého ječmene + chlorelly nebyly tak časté infekce, zlepšilo se dýchání a tím i psych. stav. Milena - 45 let - slabá funkce ledvin. Po užívání zjištěno při lékař. vyšetření obnovení funkce ledviny o několik procent. Starší žena - 75 let - psych. špatná, nevycházela z domu. Po užívání Mladého ječmene tyto deprese zmizely, začala opět chodit mezi lidi. Tomášek - 3 roky - velké nechutenství. Přidáváním Mladého ječmene do čaje chlapec začal lépe jíst a přibral na váze. Vítek - 2 roky - slabší krevní obraz, zácpa. Toto malé dítě s požitkem vyžaduje "šťávu". Matka léčí Mladým ječmenem všechny jeho zdravotní problémy, včetně nachlazení a kašle velmi úspěšně. Jindřiška - 50 let - zjištěny cysty v prsou. Ihned užívání Mladého ječmene - cysty se v krátké době vstřebaly. Marie - 42 let - nemohla dýchat při výstupu do kopce, kde bydlí. Začala užívat Mladý ječmen, tím se zvýšil obsah železa, které rozvádí kyslík do krevního oběhu. Ženě problémy s dýcháním úplně ustoupily. Starší paní - 75 let - hemeroidy - před operací. Vyzkoušela Mladý ječmen ve formě obkladů, během 3 dnů se stav natolik zlepšil, že nemusela na operaci. Tento případ považuji za velmi pozoruhodný. Simona - 24 let - nemohla otěhotnět. Začala užívat Mladý ječmen i se svým partnerem, do měsíce otěhotněla. Zdeňka - 50 let - stále jí slzely oči. Po užívání Mladého ječmene slzení ustoupilo, již rok nemá žádné problémy. Hana - 26 let - problémy s čípkem (děložním), měla jít na operaci. Užíváním Mladého ječmene se stav stabilizoval, zatím je v pořádku. Anna - 52 let - těžké klimakterické potíže. Nechtěla brát hormonální léčbu. Zkusila Mladý ječmen - ustoupily návaly, bolesti hlavy, cítí se lépe fyzicky i psychicky. Starší pán - 65 let - nemohl dýchat, psych. kolaboval, střídavě pobýval v nemocnici. Lékaři si nevěděli rady, jelikož všechna vyšetření měl v pořádku. Syn prokonzultoval s lékaři užívání Mladého ječmene. Lékaři přijali tuto alternativu a Mladý ječmen mu v nemocnici podávali. Po 3 dnech začal komunikovat a chodil. Lékaři byli překvapeni a propustili ho domů. Dodnes stačí, když mu při kolapsu děti podají Mladý ječmen, hned se jeho zdravotní stav upraví. Vaše osobní zkušenosti nám posílejte na adresu: GREEN WAYS, s.r.o. Mariánské náměstí Uherské Hradiště Děkujeme. GREEN WAYS, s. r. o., Klukova 1497, Staré Město, telefon: , fax: , Copyright © GREEN WAYS. Všechna práva vyhrazena. Design a tvorba PC STUDIO.

65 "pšeničná tráva" je souhrnné označení pro mladé zelené výhonky obilí
"pšeničná tráva" je souhrnné označení pro mladé zelené výhonky obilí. Již dávno před tím, než nastal ohromný boom vitamínových doplňků vyráběných synteticky, které zaplavily trh, se používal prášek ze sušených listů obilí (hlavně ječmene) jako vitamínový doplněk - multivitamín. Tyto mladé lístky, vysoké sotva 20 cm v sobě totiž skrývají neobvykle vysoké množství minerálů, vitamínů, chlorofylu a desítky dalších rostlinných látek, které výrazně prospívají lidskému organismu. Poskutují mu důležité, a v běžné stravě často vzácné látky a také organismus pomáhají detoxifikovat a alkalizovat. O velký comeback tohoto zeleného záraku se zasloužila jednak všeobecná tendence návratu k přírodním produktům a léčivům, a neméně jedna americká dáma jménem Ann Wigmore. Původem litevka, narozená na začátku 20. století vyrůstala v USA. V kritickém období jejího života, kdy trpěla silnou snětí nohou a lékaři navrhovali amputaci, se Ann vyléčila konzumací syrové rostlinné stravy, syrových listů a šťávy z bylin i výhonků ječmene. Nejen že takto překonala svou nemoc, ale dosáhla skvělého zdraví a vitality. Její zásluhou se veřejnost seznamuje s The Living Foods Diet - živoucí stravou. Ann poté v roce 1958 zakládá Hippocrates Health Institute v Bostonu a také svou nadaci v Novém Mexiku. Její následné působení a rozvoj v oblasti syrové stravy spolu s bojem proti principům konvenční medicíny jsou základním kamenem celé nové éry vitariánství a přírodní medicíny.                       Teď se ale vraťme zpět k malé skleničce tmavě zelené tekutiny - čerstvé šťávy z výhonků ječmene. Ta se již dnes běžně nabízí v mnoha juice barech v USA a truhlíky se svěžími výhonky stojí vedle hromádek pomerančů a dalšího ovoce, určeného k přípravě šťáv. Wheatgrass je dnes fenomén v oblasti zdravé výživy, u nás zatím bohužel jen málo známý. Vše se ale rychle mění, protože ta nasládlá zelená tekutina má opravdu neuvěřitelnou sílu lidské tělo čistit a vyživovat. Je přitom poměrně snadné si doma wheatgrass připravit. Stačí vypěstovat cca cm výhonky ječmene v truhlíku s troškou hlíny a potom použít vhodný odšťavňovač. Ty běžné rotační (centrifugy) si s ječmenem neporadí. Spolehlivě fungují nízkootáčkové stroje na principu twin gear (GreenStar) nebo singlegear (Lequip Visor, Samson). Dobře posluží také speciální ruční přístroje (Healthyjuicer atp...), které si samozřejmě snadno poradí i s dalšími bylinami. Zbývá dodat už jen citát Ann Wigmore: "Musíme našemu tělu poskytnout bohatou výživu ze zeleniny , listů, ovoce a klíčků semen a luštěnin. Když se taková strava sloučí s dostatečným odpočinkem, aktivitou a zdravým pozitivním přístupem, i ty nejzávažnější zdravotní problémy budou překonány" -- Ann Wigmore


Stáhnout ppt "ZELENÁ pro zdraví! Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ Vítejte na KLUBU ZDRAVÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google