Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci."— Transkript prezentace:

1 Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci

2 2 Člověk není jenom tělo, má i svou složku duševní a duchovní a je nezbytně nutné, aby tuto skutečnost dnešní medicínská věda konečně přestala přehlížet a brala ji s plnou zodpovědností do úvahy při léčbě a výrobě léčiv, kterou stále více ovlivňují obchodní zájmy nad potřebami léčených klientů a pacientů - rád bych tu rozvinul diskusi na uvedená témata, kde by se propojovalo to, co dnešní věda ví o těle, s moudrostí našich předků o podstatě lidské bytosti.

3 3 Dnešní medicínská věda potřebuje duchovní obnovu, tím naléhavěji, čím více roste její vliv a působení ve společnosti.

4 4 Tento stav se začíná čím dál víc projevovat na našem stavu,, zdraví“. Pro tyto stavy se vžívá velice rychle souhrnný název PSYCHOSOMATIKA

5 5 Každý člověk si přinese do svého života od svých rodičů svoji první,,Třináctou komnatu“.

6 Třináctá komnata

7 7 Během svého života si těchto třináctých komnat postavíme ještě několik. Někdo více a někdo méně.

8 8 Co je náplní těchto komnat? Všechno to, čeho se sami nejvíc bojíme a všechno to, co zásadním způsobem odmítáme. Mnohdy si tyto komnaty stavíme i nevědomky (podvědomě).

9 9 Přísloví:,,Život není to co chceme, ale to co máme.“ Dita Saxová

10 10 Startují se negativní emocionální programy, např.: Co chceš nejvíc, to nikdy nedostaneš. Čeho se nejvíc bojíš, to tě vždy dostihne.

11 11 Každá negativní emoce je schopna se ukládat v našem organismu. Pro uložení těchto emočních zátěží se používají vždy tkáně, které jsou nějakým způsobem přetížené a nebo poškozené.

12 12 12

13 13 Orgány, které jsou dlouhodobě ve stresu a zánětu mají jinou strukturu ( kvalitu ) tkáně.

14 14 Pro ukládání toxinů se v těle používají zejména tkáně, které jsou v dutých orgánech. Jsou to orgány: žlučník, tenké a tlusté střevo, slepé střevo a apendix, pánvička ledvinná a močový měchýř, žaludek a dvanácterník, děloha a pochva, nosní a čelní dutiny, atd..

15 15 Hlavní tkání v těchto orgánech je kůže a vazivo. Přítomností emocí jako jsou: zlost, strach, starost, smutek, se výrazně zhoršuje kvalita kůže, která je základním prvkem primární ochrany v našem těle. Pokud se kvalita soudržnosti kožních buněk takto poruší, začne nám přes vazivo (pojivo) do organismu pronikat toxická zátěž, která postupně tento stav ještě umocňuje a prohlubuje.

16 16

17 17 Pokud jsme schopni se adekvátně bránit stresu znamená to, že naše primární ochrana funguje. V opačném případě je jasné,že do těla nám přitékají jedy ( toxiny ) a my jsme doslova otrávení, unavení a bez nálady. Vzniká dnes velice častý problém chronický únavový syndrom.

18 18 Pokud je tento stav krátkodobý, náš vegetativní nervový systém to velice rychle opraví. Pokud se, ale toxin dostává stále dále (hlouběji) do organismu končíme často s příznaky těžkých psychických poruch. Například v depresí.

19 19 Tento stav je způsoben tím, že se do organismu přes takto poškozenou sliznici všech dutých orgánů, (zejména však orgánů,které se podílejí na naší výživě), nedostávají živiny potřebné pro naši tkáňovou regeneraci a pro získání ztracené energie. Nastává nedostatek minerálních látek, vitamínů a stopových prvků!

20 20 Dalším problémem je fakt, že přes takto nekvalitní a zánětlivou sliznici nemohou odcházet toxické zátěže ven z organismu.

21 21 Vznikají psychosomatické příčiny nemoci.

22 22 Tabulka primární intoxikace organismu Cizorodé látky Mikrobiální toxiny Metabolické toxiny Emoce Nervy Svaly Kůže Vazivo

23 23 Hlavním zdrojem našich zdravotních problémů je stres a strava

24 24 Hlavní kolizní potraviny. Mléko – laktóza,kasein Mouka – gluten (pšeničná mouka) Sůl Glutamát Cukr Konzervanty – Éčka

25 25 Hlavní neživé toxiny Léky – ATB, očkovací látky, kortikoidy, antiepileptika, anestetika, antikoncepce, atd.. Radioaktivita – Černobyl (duben 1986). Zubní materiály – amalgám. Zemědělská chemie – hnojiva, postřiky. Potravinové doplňky, které se dnes používají ve velkém množství.

26 26 Pokud se nám nepodaří v co nejkratší době nastolit v těle správnou rovnováhu ( harmonii) mezi přísunem živin a odchodem toxinů, nemůžeme docílit u klienta samo-uzdravovací proces.

27 27

28 28 Jakeš Pavel Poradce a lektor pro metodu řízené a kontrolované detoxikace organismu podle MUDr. Josefa Jonáše Fyzioterapeut Body centrum Vodní 16 Telefon na objednání: 545 241 303 Mobil.: 605 326 790 – 19.00 – 20.00 hod. www.: info-brno.cz/detox-jakes/ Email.: jakespavel@seznam.cz


Stáhnout ppt "Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci."

Podobné prezentace


Reklamy Google