Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řízení pohledávek přehled nástrojů připravil a přednáší: RNDr. Pavel Milička Skalský dvůr 27.-28.11.2006.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řízení pohledávek přehled nástrojů připravil a přednáší: RNDr. Pavel Milička Skalský dvůr 27.-28.11.2006."— Transkript prezentace:

1 Řízení pohledávek přehled nástrojů připravil a přednáší: RNDr. Pavel Milička Skalský dvůr 27.-28.11.2006

2 Nástroje řízení pohledávek Upomínky Penalizační faktury Skonta Hlídání neplatičů při pořizování pohledávek CRM (výzvy, podmnožiny klientů,...) Rozbory pohledávek po splatnosti

3 Upomínky Ve WinFASu je upomínka dopis, nic se za něj neplatí. Lze poslat mailem (zadarmo!). Vytvářejí se v IQ-Saldo. Stejné jako Uznání pohledávek při uzávěrce.

4 Penalizační faktury Fakturuje se úrok z dluhu po splatnosti. Jednoduše se zadává na smlouvě jako penalizační podmínka, jednoduše se počítá a jednoduše se dokládá při soudu. Lze hromadně fakturovat za období.

5 Rozdíl proti FASu Upomínka je jen dopis –Pokud možno zasílat mailem (zdarma), často, ihned po datu splatnosti, … Penále = úrok –Podkladem jsou bankovní výpisy, ne „dopisy“ –Opora v legislativě (zákonný úrok z prodlení se vypočte jen nastavením sazby) –Povídání o právních aspektech http://www.clair.cz/clanky.html

6 Skonta Skonta ve WinFASu fungují, je to zvládnuto až po zaúčtování. Pomocí skonta motivujeme odběratele, aby platil hotově. I to je řízení pohledávek! Je to záležitost na samostatnou prezentaci.

7 Hlídání neplatičů při pořizování V Řízení zásob, Obchodníkovi a Pohledávkách lze v šabloně nastavit varování při zadání klienta- dlužníka. Zobrazí se IQ sestava Saldo se šablonou, kterou si sami vytvoříte.

8 CRM (řízení vztahů se zákazníky) CRM IQ sestavy (lze spustit přes kontext či v CRM okně). Výzvy (při telefonování, při mailování). Poznámky ke klientům a fakturám (pomocí kontextů). Práce s podmnožinami klientů.

9 Rozbory pohledávek Podle úroku či dluhu. Podle intervalů splatnosti (pro banky,...). Využijte OLAP a export do Excelu.

10 Funkce X Aplikace

11 Co lze dodělat (bude-li zájem) Rozpouštění penále na klíče (zatížení středisek, které produkují nevymahatelné pohledávky) Tisk penalizačních podmínek přímo na fakturu (podle číselníku) Odložení úhrady (po domluvě s odběratelem) Práce s číselníkem penále Přímá tvorba penalizačních faktur

12 Další informace Na stránkách skalak.winfas.cz je tato prezentace i podrobnější popis. Informujte své šéfy a požádejte naše konzultanty. Nastavíme Vám řízení pohledávek na míru. Rádi vyhovíme Vašim oprávněným požadavkům. Je vhodné sladit účetní směrnice s možnostmi WinFASu. Děkuji za pozornost...


Stáhnout ppt "Řízení pohledávek přehled nástrojů připravil a přednáší: RNDr. Pavel Milička Skalský dvůr 27.-28.11.2006."

Podobné prezentace


Reklamy Google