Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná."— Transkript prezentace:

1 Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zpracováno 25. 3. 2013 autor: Mgr. Dalimil Šebesta

2 PAGAR En España se paga con euros. Ve Španělsku se platí v eurech.

3 PAGAR Quiero pagar con mi tarjeta de crédito Chci platit svou kreditní kartou.

4 PAGAR Prefiero pagar en efectivo Preferuji platbu v hotovosti El cajero automático = bankomat

5 PAGAR Aquí tiene el cambio. Tady máte drobné.

6 COSTAR = STÁT (o ceně) 1.CUESTO1. COSTAMOS 2.CUESTAS2. COSTÁIS 3.CUESTA3. CUESTAN

7 COSTAR ¿Cuánto cuesta este libro? Son tres euros con ochenta. EUR 3.80,-

8 Přeložte krátký rozhovor: Dobrý den, líbí se mi tato košile. Líbí se Vám černá nebo bílá? Bílá prosím. Kolik stojí? 9.20,- EUR. Chcete platit kreditní kartou? Ne, preferuji platbu v hotovosti. Děkuji, tady máte drobné. Děkuji, na shledanou.

9 Řešení: Buenos días, me gusta esta camisa. ¿Le gusta la negra o la blanca? La blanca por favor. ¿Cuánto cuesta? Son nueve euros con veinte. Quiere pagar con la tarjeta de crédito? No, prefiero pagar en efectivo. Gracias, aquí tiene el cambio. Gracias, hasta la vista / adiós.

10 Zdroj obrázků: http://office.microsoft.com/en-us/images/ V prezentaci byly použity obrázky z Clipart galerie Microsoft, jejichž použití pro tyto účely je plně v souladu s článkem 1.5 licenční smlouvy mezi koncovým uživatelem a firmou Microsoft (End User License Agreement) http://www.microsoft.com/about/legal/en/us/Intelle ctualProperty/Permissions/Default.aspx http://www.microsoft.com/about/legal/en/us/Intelle ctualProperty/Permissions/Default.aspx a článkem 3c Microsoft Software License Terms (MSLT) pro Microsoft Office 2010 http://www.microsoft.com/cs- cz/download/details.aspx?id=13653 http://www.microsoft.com/cs- cz/download/details.aspx?id=13653

11 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dalimil Šebesta


Stáhnout ppt "Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná."

Podobné prezentace


Reklamy Google