Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá Autorskému zákonu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je příjemce dotace - Základní škola Soběslav, Tř. Dr. E. Beneše 50 a zpracovatel. Mgr.Lenka Kubešová 8. Matematika Násobení mnohočlenů – mnohočlenu mnočlenem Výklad Určeno pro žáky 8. a 9. ročníku Posilování logického myšlení Prezentace určená na IT Označení: VY_32_INOVACE_MA.8B2.12

2 výklad

3 PAMATUJ!! Mnohočlen vynásobíme mnohočlenem tak, že každý člen jednoho mnohočlenu vynásobíme každým členem druhého mnohočlenu a potom upravíme. Dva postupy výpočtu:

4 POSTUP A: (a + b).(e + f) = ae + af + be+ bf *Prvním členem první závorky násobíme každý člen druhé závorky, poté stejně následujícími členy první závorky.

5 POSTUP B: (a + b).(e + f) = ae + be+ af + bf *Každým členem první závorky vynásobíme první člen druhé, potom stejně každý člen první závorky násobíme další člen druhé závorky.

6 ŘEŠENÍ: Př. (a + 2).(b + 1) = Dle A: ab + a + 2b + 2 Dle B: ab + 2b + a + 2 Obě řešení jsou shodná! (Vyber si jeden z těchto postupů a ten používej!)

7 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné."

Podobné prezentace


Reklamy Google