Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivityII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách Autor Věra Soušková Číslo materiálu VY_22_INOVACE_ANJ_1S2U1N_SO_29_27 Název The United Kingdom Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Předmět Anglický jazyk Ročník 1. roč. SŠ, 2. roč. SOU, 1.roč. nástavbového studia Tématický celek Konverzace: English Speaking Countries Anotace Výkladová prezentace o Spojeném Království Velké Británie a Severního Irska seznámí žáky se základními informacemi o této zemi. Metodický pokyn Prezentace s využitím dataprojektoru na 45 minut. Instrukce přímo na jednotlivých snímcích. Klíčová slova United Kingdom, Great Britain, Northern Ireland, Scotland, Wales, England Očekávaný výstup Žáci získají poznatky o Velké Británii a v závěru prezentace odpoví na kvízové otázky. Datum vytvoření

2

3 1. _________________________________________ 2._________________________________________ 3.__________________________________________ _______ 4.__________________________________________ _______ 5._________________________________________ 6._________________________________________ 7 __________________________________________ 8 ___________________________________________

4

5 The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (commonly known as the United Kingdom, the UK or Britain) is a sovereign state located off the north- western coast of continental Europe. The country includes the island of Great Britain, the north-eastern part of the island of Ireland and many smaller islands.

6 England +Scotland +Wales = Great Britain England + Scotland + Wales + Northern Ireland = the United Kingdom

7 England Scotland Wales Northern Ireland London Edinburgh Cardiff Belfast

8

9 The United Kingdom is a unitary state under a constitutional monarchy. Queen Elizabeth II is the head of state of the UK as well as of fifteen other independent Commonwealth countries. The Primer Minister is the head of government The parliament of the UK has two houses; an elected House of Commons and an appointed House of Lords

10 Union flag - was created as a consequence of the union of the Kingdom of Great Britain and Ireland in combined the flags of England (which included Wales) and Scotland with a “St. Patrick´s Cross" to represent Ireland

11 St Andrew's Cross 16th c.(Scotland) St George's Cross 16th c. (England) Union Flag of (Union of the Crowns 1707(Great Britain) St Patrick's Cross 17th c. (Ireland) Union Flag of (UK of GB & I) 1922 (UK of GB & NI)

12 The flag of the Commonwealth

13 The largest Commonwealth countries by population are India (1.17 billion), Pakistan (176 million), Bangladesh (156 million), Nigeria (154 million), the United Kingdom (61 million) and South Africa (49 million). Tuvalu is the smallest member, with about 10,000 people.

14 Australia New Zealand Cook Islands

15

16 A) London B) Oxford C) Liverpool D) Cambridge

17 A) Wembley Stadium B) The Wimbledon C) The Millennium Stadium D) the National Stadium

18 A) Oliver Cromwell B) Henry VIII C) Charles Dickens D) William Shakespeare

19 A) Westminster Abbey B) The Tower of London C) The National Gallery D) Buckingham Palace

20 1 = 2 = 3 = 4 = 5 = = = =

21 A) Belfast B) Cardiff C) Dublin. D) Glasgow

22 A) Arthur's wall B) Cornwall C) Hadrian's wall D) The Roman wall

23 A) Belfast B) Cardiff C) Edinburgh D) Canterbury

24 A) England B) Great Britain C) Wales D) the United Kingdom

25 A) Geoffrey Chaucer B) Charles Dickens C) William Shakespeare D) William Wordsworth

26 A) Cambridge B) Canterbury C) London D) Oxford

27 A) London B) Edinburgh C) Stratford upon Avon D) Manchester

28 A) Denmark B) France C) Ireland D) the UK

29 A) Mount Everest B) Ben Nevis C) Dover D) Loch Lomond

30 A) England B) Scotland C) Wales D) Northern Ireland

31 A) Primer Minister B) Queen Victoria C) Queen Elizabeth II D) Governor

32 1. C 2. B 3. C 4.A 5. 1) The Republic of Ireland 2) Northern Ireland 3) Wales 4) Scotland 5) England 6) Ireland 7) The United Kingdom 8) Great Britain

33 6. A 7. C 8. B 9. B 10. C 11. D 12. C 13. D 14. B 15. A 16. C

34 Zdroje: NASA/BILL INGALLS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Elizabeth_II_greets_NASA_GSFC_employees,_ May_8,_2007_edit.jpg CHRISTINE MATTHEWS. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _geograph.org.uk_-_ jpg NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: WATKINS, George Herber. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: UNITED PRESS INTERNATIONA. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LEE. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

35 NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MORTADELO2005. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VELELLA. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KEV747. wiki [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DILIFF. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FARWESTERN. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

36 HUSSAIN. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: WILTONONE. commons.wikimedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google