Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY"— Transkript prezentace:

1 PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY
PRO AKADEMICKÝ ROK 2013/2014

2 Než začnete vyplňovat přihlášku, zamyslete se nad následujícími tezemi:
Vysoká škola velmi zvyšuje šanci získat zajímavou a dobře placenou práci. Je třeba si uvědomit, jaký obor studia potřebujete pro zvolené povolání. Studium VŠ vyžaduje schopnosti, finanční prostředky a především vytrvalost. Je nutné zjistit si přesné podmínky přijímacího řízení, např. v Učitelských novinách, na webových stránkách fakult, na dnech otevřených dveří. Nepodceňujte se, nepřeceňujte se a dobře se připravte na přijímací zkoušky!

3 Při vyplňování elektronické přihlášky dbejte na tyto pokyny:
Elektronickou přihlášku naleznete na stránkách VŠ většinou v programu „STAG“. Vyplňte přesně osobní údaje, především informace o střední škole, které vybíráte označením z nabídky: IZO školy: ; Obor a kód KKOV: M/02 Obchodní akademie (dříve M/004), nebo M/02 Ekonomické lyceum (dříve M/002); Předchozí vzdělání: úplné střední odborné vzdělání s maturitou (bez vyučení).

4 Správně zvolte studijní program a studijní obor – vybírejte si bakalářské obory prezenčního (= denního) studia, které jsou většinou tříleté (Bc., PS, 3), nebo magisterské studium pětileté (Mgr., PS, 5) – nepleťte s navazujícím dvouletým magisterským studiem, které je pouze pro absolventy bakalářského studia. Kombinované (= dálkové) studium je určeno především pro zaměstnané osoby s praxí a jejich účastnící nemají statut studenta a s ním spojené úlevy a výhody.

5 Nezapomeňte doplnit zvolený jazyk.
Pokud to VŠ vyžaduje, přihlášku vytiskněte, doplňte datum a podpis, bez něhož je přihláška neplatná. Pokud to VŠ vyžaduje, doplňte potvrzení lékaře. Pokud to škola vyžaduje, vložte doklad o úhradě poplatku za přijímací řízení (Jeho kopii si uschovejte!), bez něhož nebude přihláška zaregistrována.

6 Pokud VŠ vyžaduje prospěch, uveďte vždy průměr z druhého pololetí kromě čtvrtého ročníku, kde se zatím uvádí průměr z prvního pololetí. Průměry si opište z programu Bakaláři (Klasifikace – Pololetní klasifikace – vpravo nahoře zapnout místo Známky Souhrny) nebo si je zjistěte u třídního učitele či výchovného poradce. Některé VŠ vyžadují vyplnit všechny předměty a známky za druhá pololetí. Potvrzení prospěchu je možné pouze u výchovného poradce! Přihlášky včas (většinou nejpozději do 31. března 2013) zašlete na adresu fakulty.

7 Konzultace Mgr. Hrdlička (kabinet č. 210 v 1. patře)
pracovní dny mimo středy v 7.45 hod., v úterý a v pátek v 13.30 hod. Mgr. Rückelová středa – hod.

8 Hodně štěstí při výběru školy a při přijímacích zkouškách přeje Mgr
Hodně štěstí při výběru školy a při přijímacích zkouškách přeje Mgr. Michal Hrdlička výchovný poradce

9 Vysokoškolské studium je zábava! ☺


Stáhnout ppt "PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY"

Podobné prezentace


Reklamy Google