Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1104 Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_53.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1104 Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_53."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1104 Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_53 Jméno autora: Ing. Kateřina Jurisová Třída/ročník: 1.M, 2.M Datum vytvoření: 28.9.2013 Vzdělávací oblast: Technická zařízení a doprava Tematická oblast: BOZP Předmět: Lesní těžba Výstižný popis způsobu využití nebo metodické pokyny: Výukový materiál je využitelný při samostudiu žáků denního i dálkového studia. Materiál je využitelný jako souběžný zdroj informací s výkladem učitele. Materiál lze studovat v PC s běžným vybavením.

2 Osobní ochranné pracovní prostředky / OOPP / Ochranná obuv Protipořezové kalhoty Ochranné rukavice Ochranná blůza Ochranná přilba OOPP nemohou poskytnout absolutní ochranu pracovníka. Společně se správnou a odbornou pracovní technikou a dodržováním bezpečnostních předpisů jsou význačnou součástí ochrany zdraví !

3 Ochranná přilba s ochranou sluchu a zraku âVýstražná barva âDbát na doporučenou životnost / stárnutí materiálu / ! âPoškozené díly ihned vyměnit !

4 Ochranná blůza âReflexní části âKapsy se zipem/ balíček první pomoci/ âMateriál odolný proti roztržení, prodyšný, odpudlivý pro vodu âZateplovací podvlek

5 Ochranné rukavice âVýběr typu podle druhu práce a pracovních podmínek âDbát na správnou velikost ! âMokré rukavice vyměnit !

6 Protipořezové kalhoty âPila s funkční brzdou řetězu âNezaručují 100% ochranu âDbát na správnou velikost âDbát na ošetřování

7 Ochranná obuv âProfilová podrážka, impregnace, stabilita nohy, ortopedická pohodlnost âOchrana proti pořezání âVolbu obuvi přizpůsobit terénu a počasí

8 Tímto označením prohlašuje výrobce nebo dovozce souhlasnost výrobku s bezpečnostními předpisy EU Toto označení dokládá přezkoušení výrobku praktickým nošením. Používá se v Německu, vydává jej FPA / Forsttechnischer Prüfaus- schus/. Zkušebním střediskem pro provádění centrálních testů používání OOPP byla pro východní Evropu jmenována ISŠ Vimperk. Ve smyslu Protokolu mezi EU a ČR je povinná značka CE. Důležitý je článek 4 - „Vzájemná akceptace průmyslových výrobků a článek 5 – Vzájemné uznávání výsledků postupů posuzování shody „

9 Použitá literatura: vlastní tvorba www.google.cz www.google.cz


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1104 Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_53."

Podobné prezentace


Reklamy Google