Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku 2003. Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku 2003. Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských."— Transkript prezentace:

1

2 Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku 2003. Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje (dále „Rada RLZ“) je společným dobrovolným, koordinačním, iniciativním a poradním orgánem krajské a místní samosprávy, státní správy, podnikatelů, sociálních partnerů a dalších významných subjektů působících v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Jihočeském kraji. Rada RLZ podporuje rozvoj lidského potenciálu jako jednoho z pilířů jeho rozvoje a celkové sociální a kulturní úrovně kraje.

3 Aktivity Rady RLZ JK Rada RLZ zejména: přispívá ke strategickému orientování činností těchto aktérů zainteresovaných na rozvoji lidských zdrojů aktivně se podílí na strategickém managementu rozvoje lidských zdrojů kraje, zpracovává nezávislé strategické dokumenty, doporučení, posudky a hodnocení Příprava akce Týden vzdělávání v Jihočeském kraji za partnerské spolupráce Úřadu práce, Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory apod. vybírá a koordinuje významné programy a projekty v oblasti rozvoje lidských zdrojů, sleduje a vyhodnocuje jejich činnost spolupracuje s ústředními orgány státní správy, zejména pak s MPSV, MŠMT a úřady práce

4 Organizační struktura Rady RLZ Rada RLZ Sekretariát Rady RLZ Pracovní skupina Rady RLZ Program rozvoje kraje a Akční plány PRK Ostatní subjekty v oblasti RLZ Strukturální fondy EU Rada vlády ČR pro rozvoj lidských zdrojů

5 Rada RLZ byla financována z rozpočtu Jihočeské hospodářské komory (která byla jejím zřizovatelem) a v jejímž rámci Rada RLZ fungovala. Hospodaření a situace na trhu poukázaly na nutnost zajistit Radě RLZ právní subjektivitu a vlastní financování. Proto ke dni 13.6. 2005 byla založena Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s., v jejímž čele stojí hejtman Jihočeského kraje RNDr. Jan Zahradník a ředitel ÚP v Českých Budějovicích Ing. Ivan Loukota, a Rada RLZ se stala jejím nejvyšším fakultativním orgánem.

6 Kontakty Sekretariát Rady RLZ JK Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 699 314 Mobil: 608 572 268 info@radarlz-jk.cz www.radarlz-jk.cz


Stáhnout ppt "Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku 2003. Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských."

Podobné prezentace


Reklamy Google