Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Letní stáž v Itálii 2015 Evropská praxe pro růst odborných dovedností

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Letní stáž v Itálii 2015 Evropská praxe pro růst odborných dovedností"— Transkript prezentace:

1 Letní stáž v Itálii 2015 Evropská praxe pro růst odborných dovedností

2 ITALY GASTRO PROMOTION S.R.O.
Naše firma se zaměřuje na neformální odborné vzdělávání. Organizujeme zahraniční vzdělávací pobyty ve školách, realizujeme stáže v renomovaných hotelech, restauracích a wellness centrech. Praxi nabízíme pro mladé číšníky, servírky, kuchaře, barmany, pracovníky v hotelových a wellness službách. Cílem našich programů je vybavit účastníka stáže kompetencemi nezbytnými pro širokou oblast služeb v hotelnictví, gastronomii a cestovního ruchu. Klíčové dovednosti získané praxí umožní absolventům stáže lépe se uplatnit na pracovním i v občanském životě. Účastníci stáží se shodují na tom, že zahraniční zkušenost je přínosná pro jejich život, jak profesní, tak osobní. Nejen, že si zlepší své jazykové schopnosti a prohloubí odborné dovednosti, ale celkově se osamostatní, poznají jinou zemi, kulturu a odlišný styl práce. Zahraniční stáž je obohatí v osobním životě a výrazně zlepší jejich postavení na trhu práce. IGP s.r.o. poskytuje taktéž poradenství k projektům Leonardo da Vinci Mobility. IGP s.r.o. nabízí také akreditované gastronomické vzdělávací kurzy zakončené certifikátem.  

3 Evropská praxe pro růst odborných dovedností
Díky projektu „Evropská praxe pro růst odborných dovedností“ můžete na 2 až 4 měsíce žít a pracovat v Itálii - na ostrově Sardinie, na Jaderské Riviéře nebo v Dolomitech. V rámci stáže obdržíte stipendium Euro měsíčně čistého, ubytování a stravu zdarma přímo v místě stáže. Letní stáž je ideální příležitost, jak poznat italskou kulturu, cestovat, zlepšit si angličtinu, němčinu, ruštinu nebo se naučit italsky. Získáte pracovní zkušenosti, nové přátele a užijete si spoustu zábavy. Získáte certifikát, který vám pomůže při hledání práce. Škola vám po domluvě může stáž uznat jako kontinuální praxi. Koordinátorem projektu je vzdělávací agentura Italy Gastro Promotion, která se již 19 let specializuje na Itálii a neformální vzdělávání.

4 Pro koho je stáž určená Žáci a čerství absolventi středních odborných škol a učilišť. Délka pobytu minimálně 2 až 4 měsíce. Stážista musí být v den odjezdu na stáž plnoletý. Výhodou je znalost jazyka: angličtiny, němčiny, ruštiny nebo italštiny. Další požadavky: Ochota učit se od italských profesionálů. Ochota přizpůsobit se italské kultuře a dennímu režimu. Kvalitně odvedená práce. Zodpovědnost a samostatnost. Spolupráce v mezinárodním kolektivu. Dobrý zdravotní stav.

5 Proč vyjet na stáž Získáte certifikát.
Zlepšíte si své stávající dovednosti, získáte nové zkušenosti a dovednosti. Zlepšíte si postavení na trhu práce. Zlepšíte si jazykové dovednosti. Poznáte zajímavé lidi a místa, italskou kulturu a gastronomii. Získáte zkušenosti s dlouhodobějším pobytem mimo ČR a osamostatníte se. V praxi se seznámíte s fungováním renomovaných firem působících v turistickém ruchu. Získáte stipendium, stravu a ubytování zdarma.

6 Projekt vám zajistí Stipendium Euro měsíčně netto (hrazeno z projektu). Bezplatně ubytování v místě stáže (hrazeno z projektu). Bezplatně stravu a pitný režim v místě stáže (hrazeno z projektu). Bezplatně odborné zaškolení na místě stáže (hrazeno z projektu). Certifikát (hrazeno z projektu). Příspěvek na dopravu na Sardinii. (hrazeno z projektu). Pomoc na stáži v případě potřeby. Dopravu do hostitelské organizace (hradí účastník). Cestovní pojištění (hradí účastník). Administrativa nutná k uskutečnění stáže v zahraničí (hradí účastník).

7 Kam můžete vyjet na stáž…
Sardinie Délka pobytu: 3 až 4 měsíce (od konce května až do konce září). Jaderská riviéra Délka pobytu: 2 až 2,5 měsíce (od poloviny června až do poloviny září). Dolomity Délka pobytu: 2 měsíce (od konce června až do začátku září).

8 Kam můžete jet na stáž… Sardinie
Délka pobytu: minimálně 3 měsíce (obvykle od začátku červena do začátku nebo do půlky září) Pracovat budete v lukrativních turistických střediscích přímo u jedinečného sardinského pobřeží, několik kroků od krásné pláže. Jedná se o jednu z nejluxusnějších a nejdražších turistických oblastí na světě. Je to díky jedinečným klimatickým podmínkám, nádherné přírodě a unikátním písečným plážím se zlatě-bílým pískem a s tyrkysově modrou vodou.

9

10 Kam můžete jet na stáž… Jaderská riviéra
Délka pobytu: minimálně 2 měsíce (obvykle od půlky červena do začátku září) Pracovat budete v rušných turistických střediscích, v historických městech přímo na pobřeží jaderského moře, několik kroků od krásné pláže. Letoviska hýří bohatým nočním životem, díky teplým nocím si jej můžete vychutnat naplno. Centra měst nabízí nepřeberné možnosti kulturního vyžití. Můžete obdivovat historické památky, inspirovat se italskou módou a stylem, nakupovat za příznivé ceny v outletech, vychutnat disko bary, restaurace a zmrzlinárny.

11

12 Kam můžete jet na stáž… Dolomity
Délka pobytu: minimálně 2 měsíce (obvykle od konce červena do konce srpna nebo začátku září) Pracovat budete v jedinečné scenérii Italských Dolomit v nejžádanějších turistických lokalitách například v Cortina d'Ampezzo. Práce v Domolitech je klidná, protože většina hostů stráví den na výletech. Nezapomenutelné jsou výhledy na horské scenérie a procházky panenskou přírodou. Dny v horách jsou v létě příjemně teplé a slunné, díky horskému slunci se opálíš lépe než u moře. Dobře fungující sítě hromadné dopravy můžeš využít k výletům i do širšího okolí. Dolomity jsou jedinečné svou gastronomií, která používá velice kvalitní tradiční suroviny a zároveň je podobná české kuchyni.

13

14 Ubytování a stravování
Ubytování, stravování a pití zajistí bezplatně hostitelská organizace. Ubytování je obvykle v pokojích pro personál. Stravování je zajištěno obvykle v menze pro personál, skládá se ze snídaně, oběda a večeře. Běžný je výběr z několika jídel. Po domluvě je možno vzít si na svačinu např. ovoce nebo pečivo. Italská strava je odlišná od naší české. V italské kuchyni najdete více těstovin, rajčat, zeleniny. Můžete ochutnat ryby a mořské plody, vyzkoušet jinou úpravu masa a příloh.

15 Doprava na Sardinii Leteckou dopravu na Sardinii zajistí koordinátor projektu – vzdělávací agentura IGP. Doprava je zajištěna přímým letem a následuje transfer do hostitelské organizace. (Stážisté přilétají ve skupinách v průběhu června a odlétají opět ve skupinách během září.) Leteckou dopravu a transfery v rámci Sardinie hradí účastník stáže pouze částečně, protože na leteckou dopravu přispívá projekt. Účastník na náklady dopravy přispívá částkou 6 000,-Kč.

16 Doprava na Jaderskou riviéru a do Dolomit
Dopravu na Jaderskou riviéru a do Dolomit zajistí stážistům koordinátor projektu – vzdělávací agentura IGP. Doprava na Jaderskou riviéru a do Dolomitů je obvykle zajištěna autobusovou linkou z ČR a poté následuje transfer do hostitelské organizace pomocí veřejné dopravy nebo stážisty vyzvedne auto z hostitelské organizace. (Stážisté přijíždějí v menších skupinách autobusy v průběhu června a na začátku září. Odjíždějí ve skupinách na začátku září.) Dopravu do Dolomit nebo na Jaderskou riviéru si účastníci hradí v plné výši nákladů. Celková cena dopravy je cca 3 000,-Kč.

17 Pojištění Účastník stáže je povinen sjednat cestovní pojištění, které jej bude krýt po celou dobu stáže. (V případě, že má účastník stáže rodinné pojištění nebo pojištění spojené s platební kartou, není třeba, aby si sjednával dodatečné pojištění na dobu stáže.) Cena pojištění je cca 17 až 19,-Kč na den.

18 Shrnutí nákladů na stáž
Administrativní náklady 4 000,-Kč (hradí se před odjezdem, po určení místa stáže a podpisu smlouvy). Náklady na dopravu: Sardinie 6000,-Kč Jaderská riviéra nebo Dolomity 3000,-Kč Náklady na pojištění cca 17 až 19,-Kč na den. Příklad - 3 měsíční stáž na Sardinii: Náklady celkem ,-Kč Stipendium celkem ,-Kč

19 Postup krok za krokem 1. Krok – nezávazná registrace
Nejprve prosím vyplňte formulář nezávazné registrace na 2. Krok – účast na informační schůzce Po nezávazné registraci obdržíte em podrobné informace o dalším postupu. Budete pozváni na informační schůzku. Schůzka proběhne v několika termínech v několika spádových městech nebo přímo u vás ve škole. Na schůzce dostanete informace o stáži a projdete pohovorem. 3. Krok – podepsání dokumentace a příprava na pobyt Uchazeči vybraní na informační schůzce budou pozváni na setkání se zástupci hostitelských organizací. Dostanou konkrétní nabídku - místo stáže, termín pobytu, pracovní úkoly, ubytování, stravování, způsob dopravy, pojištění atd. Následuje vyřízení administrativních formalit, podepsání smlouvy a uhrazení administrativy 4 000,-Kč.

20 Postup krok za krokem 4. Krok – realizace stáže
Koordinátor projektu zajistí dopravu. Ubytování a stravování po celou dobu stáže zdarma zajistí hostitelská organizace. Každý měsíc obdržíte stipendiu ve výši 400 až 600 Euro čistého. V Itálii nemusíte už utrácet za nic, takže je na vás, zda si celé stipendium ušetříte nebo ho utratíte za zábavu, oblečení nebo kulturu. 5. Krok – návrat do ČR Na konci stáže získáte certifikát. Na vyžádání potvrzení o kontinuální praxi. Koordinátor projektu zajistí dopravu zpět do ČR.

21 Nebojte se jazykové bariery
Nebojte se jazykové bariery! Stáže je především pro šikovné a pracovité mladé lidi, kteří se chtějí učit od italských profesionálů. Na stránkách najedete jednoduché výukové materiály, podle kterých se lehce naučíte základy italštiny doma. Stačí vám několik základních slov a frází, zbytek pochytíš od kolegů při práci.

22 VIDEO ze stáží 2014: VIDEO ze stáží 2012 a 2013: Připojte se k nám na Facebooku. Prohlédněte si recenze účastníků z minulých let, fotografie, videa…

23

24 Přihlášku a další informace naleznete na webových stránkách:


Stáhnout ppt "Letní stáž v Itálii 2015 Evropská praxe pro růst odborných dovedností"

Podobné prezentace


Reklamy Google