Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_760_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_760_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_760_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková

2 Název vzdělávacího materiáluPředmět Číslo vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_760_7TR_CJ Číslo šablonyIII/2 AutorKvětuše Zmrzlíková, Mgr. Ročník7. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPČeský jazyk a literatura TémaPředmět Očekávaný výstupŽák rozezná ve větě předmět. Anotace (způsob použití)Inovovaný výukový materiál slouží k určení a procvičení předmětu ve větě Datum vytvořeníŘíjen 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaPředmět Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence komunikativní, k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeVlastní CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 Předmět rozvíjí sloveso, př. přídavné jméno. Ptáme se na něj pádovými otázkami (kromě 1. a 5. pádu), nejčastěji otázkou na 4. pád = koho? co? Předmět Maminka pekla včera v kuchyni řízky. Koho co pekla včera maminka v kuchyni? Řízky. Řízky = předmět (PT) Zaujala je ta dívka zpívající ukolébavku. Dívka zpívající koho co? Ukolébavku. Ukolébavku = předmět (PT)

4 1. K následujícím slovesům doplň předmět a vytvoř s jejich pomocí větu týkající se přípravy jídel. Procvičování Smažit, vařit, grilovat, dusit, péct, ohřívat 2. Do následujících vět doplň předmět a do závorky napiš, v kterém je pádu. Sousedův pes přeskočil ………………. Milada se chlubila ………………… Pobyt u moře prospívá …………………. Pan starosta vyhověl jejich ……………. Voda zaplavila zakrátko celou ……………………… Naše družstvo prohrálo v posledním kole s ……………………

5 1. Řešení Maminka smažila kapra. Junáci si na ohni vařili čaj. Včera jsme na zahradě grilovali pstruha. Adéla dusila v hrnci vepřové. Aleš pekl chutný pokrm. Ohřejte si brambory. 2. Sousedův pes přeskočil plot (4.p). Milada se chlubila Edovi (3.p.). Pobyt u moře prospívá zdraví (3.p.). Pan starosta vyhověl jejich přání (3.p.). Voda zaplavila zakrátko celou zahradu (4.p.) Naše družstvo prohrálo v posledním kole s Ruskem (7.p.).

6 1. V následujících větách vyhledej předmět. Procvičování Kluci hráli házenou v blízké hale. Maminka a tatínek mi na Vánoce kupují pěkné dárky. Jirka dal Alence novou knihu. Babička chová slepice. 2. V následujících větách vyhledej a urči přívlastky a předměty. Lidé se dříve báli vymyšlených strašidel. Jejich zpěv nás potěšil. Četla zajímavou knihu o psech. Poslala jsem jí dlouhý dopis. Malý Petr zvedl kotvy.

7 1. Řešení Kluci hráli házenou v blízké hale. Maminka a tatínek mi na Vánoce kupují pěkné dárky. Jirka dal Alence novou knihu. Babička chová slepice. 2. Lidé se dříve báli vymyšlených strašidel. Jejich zpěv nás potěšil. Četla zajímavou knihu o psech. Poslala jsem jí dlouhý dopis. Malý Petr zvedl kotvy. PKSH PT PT PKSH PT PKNSH PT PKSH PT PKSH PT


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_760_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková."

Podobné prezentace


Reklamy Google