Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bavorsko.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bavorsko."— Transkript prezentace:

1 Bavorsko

2 Mapa Bavorska Bla bla bla

3 Statistika Rozloha: 70 555 km2 Počet obyvatel: 11,78 mil.
Hlavní město: Mnichov Další města: Augsburg, Nürnberg, Regensburg

4 Charakteristika Bavorsko se nachází na jihu Německé spolkové republiky. Na východě hraničí s Českou republikou a Rakouskem. Bavorskem protéka řeka Dunaj a Main. V Bavorských Alpách se tyčí nejvyšší hora Německa Zugspitze (2 963 m). Od roku 1919 samostatným státem. Od roku 1948 zemí Německé spolkové republiky.

5 Zábava v Bavorsku (Unterhaltung in Bayern)

6 Bayeren park Rodinný park plný atrakcí a zábavy. Vhodné atrakce pro nejmenší děti i pro dospělé návštěvníky.  Atrakce, občerstvení, zábavu, odpočinek od všedních dní  to vše najdete v tomto zábavném parku.

7 Legolend Tento park nabízí přes 40 atrakcí, spektakulérní představení,  je rájem pro rodiny s dětmi.

8 Alpamare Vodní park s 2100 m vodních ploch. Vlny,  skluzavky a široká nabídka dalších atrakcí pro všechny milovníky vody.

9 Park Geiselwind   Tento park je jeden z největších parků v Bavorsku. Na 400 m se nachází 50 atrakcí jako je horská dráha, divoká voda a Free-Fall Tower. 

10 Inline park Tento park je rájem pro inline-skater. Skate je možno zde i zapůjčit. Letní bobová dráha, fitnes dráha, Downhill trasa, zábavný park.

11 Zámky (Schlösser)

12 Schloss Neuschwanstein

13 Nachází se nedaleko Füssenu, při hranici s Rakouskem.
Neuschwanstein je velkolepý zámek, umístěný na vysokém skalnatém vrchu v bavorských Alpách. Nechal jej vybudovat bavorský král Ludvík II. Zámek byl stavěn od roku 1869 a to asi let. Stál přinej menším dvanáct milionů marek.

14 Bartholomae

15 Zámek a putovní kostel byl založen knížetem z Berchtesgadenu v roce 1134.
V 18. století byl zámek přestavěný, zámek se stal loveckou chatou pro bavorského krále a byl jedním z jejich oblíbených míst. Zámek byl zdrojem inspirace pro četné krajináře.

16 Schachen

17 Královský dům, postavil podle plánů Georg Dollmann v roce 1869 (postavený byl roku 1872) na Schachenské horské pastvině. Dřevěná stavba ve formě švýcarské horské chaty, má pět obýváků v přízemí s dřevěným obložením stěn a směsicí slohových základů.

18 Bayerische Motor Weg

19

20

21 Použité materiály www.bayern.de www.bavorsko.cz www.bmw.de
Das grosse illustrierte Lexikon von A-Z Monika Vránová; 4. I


Stáhnout ppt "Bavorsko."

Podobné prezentace


Reklamy Google