Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?"— Transkript prezentace:

1 Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?

2 Ochrana přírody a živočichů  Každým rokem se na prahu vyhynutí ocitá několik druhů rostlin a zvířat.  Lidé si neuvědomují jak bude naše planeta bude vypadat za několik desítek let.  Když si jí lidé neváží, když jí nebudou chránit.  Čím více lidí si toto uvědomí a aktivně začne u sebe, tím lépe.  A proto i Vás žádáme – pusťte se s námi do ochrany našeho přírodního dědictví. VLK OBECNÝ

3 Projekt Rezekvítek Díky spolupráci naší školy se sdružením Rezekvítek jsme navštívili maloplošná chráněná území na Hádech – národní přírodní památku Hádecká planina, přírodní památku Kavky a etážový lom. Poznávali jsme chráněné byliny, keře i neobvyklé stromy, které se zde nacházejí. Při další návštěvě jsme hrabali seno a na plachtách ho přesouvali na určené místo. Hodně jsme se při tom nasmáli a užili si pěkné odpoledne v přírodě.

4

5

6 Třiďte i VY  Jednou z možností, jak chránit naši planetu, je důsledně třídit odpad.  V hodinách environmentální výchovy jsme se také seznámili s tím, jak je tříděný odpad zpracováván a využíván jako druhotná surovina.  A aby se žákům na naší škole lépe třídilo, vyrobili jsme pro ně VESELÉ POPELNICE.  Uznejte, že takové nádoby k třídění přímo vybízejí!

7

8 Malování třídy A když jsme byli v tom zkrášlování svého okolí, nezapomněli jsme ani na svou třídu. 1150 hodin. Spočítali jsme si, že v ní strávíme v letošním roce asi 1150 hodin. A tak jsme se rozhodli, že si ji barevně vymalujeme. Odhlasovali jsme si zelenou, vybavili se štětci, válečky, mřížkami, kbelíky, páskami, hadrami, igelity ….. dostatečnými zásobami jídla a pití a hlavně chutí pracovat. A toto je výsledek našeho snažení.

9

10

11

12 D ě kujem za pozornost Děkujeme vám za pozornost


Stáhnout ppt "Proč se i já musím přičinit o to, aby Země vzkvétala?"

Podobné prezentace


Reklamy Google