Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název."— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada VY_32_INOVACE_18_02_07 Název materiálu Příslovečné spřežky Jméno vyučujícího Mgr. Alena Kupilíková Třída 7. Předmět Český jazyk Datum vytvoření 21.10. 2012

2 Příslovečné spřežky

3 Teorie: Příslovečné spřežky jsou příslovce. Vznikají spojením předložky se jménem /vtom, vcelku, dohromady…./ Píší se zpravidla dohromady. Někdy je píšeme obojím způsobem / po prvé i poprvé; donedávna i do nedávna…./

4 Použij ve větách: dohromady X do hromady na večer X navečer po tom X potom

5 Řešení: Do hromady písku už nepřidávejte nic. Spojte vše dohromady. Těšíme se na báječný večer. V listopadu je navečer brzy tma. Sejdeme se po tom představení. Řekneme si to potom.

6 Doplňte správné výrazy: Nechtěl, ale……………….. to udělal. Přišel až ………….představení. /nakonec, na konec/ ……………se ozvala rána. ………….., co mi říkáš, nevidím problém. / vtom, v tom/ …………..chodí jako první. Jedná se o vyjímku ……………………… /z pravidla, zpravidla/ Nepamatuji si to ………………… Vepiš j ………………………...nejasnější. /do slova, doslova/

7 Řešení: Nechtěl, ale nakonec to udělal. Přišel až na konec představení. Vtom se ozvala rána. V tom, co mi říkáš, nevidím problém. Zpravidla chodí jako první. Jedná se o vyjímku z pravidla. Nepamatuji si to doslova. Vepiš j do slova nejasnější.

8 Zdroje: Vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název."

Podobné prezentace


Reklamy Google