Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podmíněné příkazy. Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podmíněné příkazy. Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“"— Transkript prezentace:

1 Podmíněné příkazy

2 Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“

3 Funkce „když“ Funkce „když“ Vrátí určitou hodnotu, pokud je zadaná podmínka vyhodnocena jako pravda, a jinou hodnotu, je-li zadaná podmínka vyhodnocena jako nepravda. Vrátí určitou hodnotu, pokud je zadaná podmínka vyhodnocena jako pravda, a jinou hodnotu, je-li zadaná podmínka vyhodnocena jako nepravda. Používá se při testování hodnot a výrazů Používá se při testování hodnot a výrazů

4 Funkce se zadává ve tvaru: KDYŽ(podmínka;ano;ne) Funkce se zadává ve tvaru: KDYŽ(podmínka;ano;ne) Podmínka je libovolná hodnota nebo výraz, který může nabývat hodnotu Podmínka je libovolná hodnota nebo výraz, který může nabývat hodnotu PRAVDA nebo NEPRAVDA, Ano je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka PRAVDA. Pokud je podmínka PRAVDA a argument ANO je vynechán, vrátí funkce hodnotu PRAVDA. Ano je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka PRAVDA. Pokud je podmínka PRAVDA a argument ANO je vynechán, vrátí funkce hodnotu PRAVDA. Ne je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka NEPRAVDA. Pokud je podmínka nepravda a argument NE je vynechán, vrátí funkce hodnotu NEPRAVDA. Ne je vrácená hodnota, je-li hodnota argumentu podmínka NEPRAVDA. Pokud je podmínka nepravda a argument NE je vynechán, vrátí funkce hodnotu NEPRAVDA.

5 Podmínky: Maximálně sedm funkcí „když“ může být vnořeno do sebe jako argumenty ano a ne Maximálně sedm funkcí „když“ může být vnořeno do sebe jako argumenty ano a ne Jsou-li uvedeny argumenty ano a ne, vrátí funkce „když“ jejich hodnotu Jsou-li uvedeny argumenty ano a ne, vrátí funkce „když“ jejich hodnotu Je-li některý argument funkce „když“ matice, je při provádění funkce „když“ vyhodnocena každá její položka. Je-li argument ANO nebo argument NE funkce provádějící akce, provedou se všechny příslušné akce. Je-li některý argument funkce „když“ matice, je při provádění funkce „když“ vyhodnocena každá její položka. Je-li argument ANO nebo argument NE funkce provádějící akce, provedou se všechny příslušné akce.

6 Příklad: Jedním z nejužívanějších postupů posuzování přiměřené tělesné hmotnosti je stanovení indexu tělesné hmotnosti (BMI), který se vypočítává z následujícího vztahu: BMI= m/v2 Jedním z nejužívanějších postupů posuzování přiměřené tělesné hmotnosti je stanovení indexu tělesné hmotnosti (BMI), který se vypočítává z následujícího vztahu: BMI= m/v2 V tabulce je uvedena hmotnost 5 žen s výškou 1,75 m V tabulce je uvedena hmotnost 5 žen s výškou 1,75 m

7


Stáhnout ppt "Podmíněné příkazy. Podmíněné funkce zastupuje: Podmíněné funkce zastupuje: funkce „když“ funkce „když“"

Podobné prezentace


Reklamy Google