Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v."— Transkript prezentace:

1

2 Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v novinách a časopisech. OZNAČTE SLOVESA A SPOJKY.

3 Z následujících podstatných jmen vyber dvě, které vzniklo ze slovesa.  MEDAILE  BĚH  FOTBAL  PLAVÁNÍ  SOUTĚŽE  SKOK  GYMNASTIKA  DISK  OŠTĚP  FLORBAL  LUKOSTŘELBA  OŠTĚP  LYŽOVÁNÍ  HOD

4 Olympijskéhryjsoubuďletníneb ozimníapořádajísejedenkrátza čtyřirokypokaždévnějakéjinéz emi.

5 Pomozte větu znovu složit. jsou na Olympijské celém velkou hry událostí světě vždycky.

6 Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě.

7 Olympijské hry jsou buď letní, nebo zimní, a pořádají se jedenkrát za čtyři roky, pokaždé v jiné zemi. Velkou favoritkou a vítězkou zimní olympiády v Itálii v roce 2006 byla ???????, která získala zlatou medaili v rychlobruslení.

8 Citace: Text Olympiáda: Dyslexie- Texty a hry pro děti s dyslexiií, Marie Černá, Iva Strnadová, str. 24,26 vydalo nakl. Fragment v roce 2006 Obrázky dle pořadí v DUM: Obr. Č. 1- dostupný z [http://www.cksinfo.com/sports/skating/figure/page2.html] dne 2.6. 2012 Obr.č.2- dostupný z [http://www.dersport.estranky.sk/img/original/3/lopta.jpg] dne 2.6. 2012 Obr.č. 3- dostupný z [http://www.unco.edu/campusrec/clubsport/Pics/_notes/Whit eIceSkates.gif] dne 2.6. 2012

9


Stáhnout ppt "Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v."

Podobné prezentace


Reklamy Google