Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Test vyšetření plodnosti mužů Male fertility test Miloslava Betková VFN Praha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Test vyšetření plodnosti mužů Male fertility test Miloslava Betková VFN Praha."— Transkript prezentace:

1 Test vyšetření plodnosti mužů Male fertility test Miloslava Betková VFN Praha

2 Male fertility test V sadě je: reagenční destička na dva testy bílá a modrá reagencie v plastové lahvičce dva kelímky se sypkou reagencií dvě pipetky plastové dva prezervativy bez spermicidního gelu

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Závěr testu: kyselina dodávaná v setu rozloží spermie test pracuje na detekci DNA ve spermiích určí pouze množství spermií v ejakulátu, které je nad 20 mil./ml není možné určit pohyblivost, morfologii a vitalitu spermií Test je hrubě orientační s nízkou vypovídající hodnotou

16 Test mužské plodnosti mirates

17 Do zkumavek nalijeme ejakulát

18 ?ml ejakulátu, tolik přikápneme kapek činidla

19 Vložíme do teplé lázně cca 40 st.C

20 Inkubace 60 minut

21 Po 10 minutách

22 Výsledek = odečet barvy z tabulky

23 Levá zkumavka 80 mil/ml, pravá zkumavka 0 mil/ml

24 Odečteno za denního světla

25 Vyhodnocení Překvapivě není velký barevný rozdíl mezi 80 mil/ml a 0 mil/ml. 0 mil/ml by měla být zcela jistě modrá a ne růžová spadající do spektra 20 mil/ml a více. Test je neprůkazný, téměř s nulovou vypovídající hodnotou. Výrobce deklaruje detekci pohybu což neodpovídá skutečnosti.

26 Závěr Testy plodnosti jež se prodávají ve zdejších lékárnách nedokáží zjistit počet a pohyblivost spermií. Pouze orientačně zjistí zda jde o ejakulát, ale množství a pohyblivost, jak deklarují, nejsou schopny určit. Nespolehlivé údaje mohou v někom vyvolat zdání plodnosti přičemž opak je pravdou.


Stáhnout ppt "Test vyšetření plodnosti mužů Male fertility test Miloslava Betková VFN Praha."

Podobné prezentace


Reklamy Google