Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Člověk a ochrana zdraví Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Ekologické chování na pracovišti Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_OZ_19_EKOLOGICKE CHOVANI NA PRACOVISTI Datum tvorby: 23.8.2013 Anotace: materiál určen k procvičení ekologické problematiky Klíčová slova: ekologické materiály, recyklace

2 Ekologické chování na pracovišti

3 Třídění odpadu je dnes již běžnou součástí ekologického chování firem. Některé produkty denní potřeby v kancelářích jsou vyráběny z ekologických materiálů, které jsou recyklované a následně dále v přírodě snadno rozložitelné.

4 Jedná se například o:  spisové desky  papíry  složky  bloky  rychlovazače  pořadače  lepicí pásky  balící materiály

5 Pokud se chceme i na pracovišti chovat ekologicky a šetrně k životnímu prostředí, tak můžeme využívat služeb těch dodavatelů, kteří nabízejí tzv. eco-friendly výrobky.

6 Má smysl dát starým věcem jiný rozměr a funkci. Úloha: Zkuste vysvětlit pojem eco-friendly produkt. Eco-friendly znamená být přátelský k přírodě. Eco-friendly produkty jsou ty, při jejichž výrobě je dbáno na postupy šetrné vůči přírodě. Je hlavně o výrobky z recyklovaných materiálů.

7 Zdroje: Ekologické chování: ekologické chování. [online]. [cit. 2013-08- 23]. Dostupné z: http://www.vybavujeme- kancelar.cz/clanek/ekologick%C3%A9-chov%C3%A1n%C3%AD- v-kancel%C3%A1%C5%99i Eco-friendly: produkt. [online]. [cit. 2013-08-23]. Dostupné z: http://www.mwl.cz/shop/eco_friendly http://www.mwl.cz/shop/eco_friendly Galerie Klipart


Stáhnout ppt "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."

Podobné prezentace


Reklamy Google