Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sportovní hala Hodkovice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sportovní hala Hodkovice"— Transkript prezentace:

1 Sportovní hala Hodkovice
Alternativní návrh

2 SPORTOVNÍ HALA HODKOVICE alternatiní návrh řešení

3 Firma Sportovní podlahy Zlín s. r. o
Firma Sportovní podlahy Zlín s.r.o. se zabývá výstavbou samonosných montovaných hal a nabízí zajímavé řešení za přijatelné finanční prostředky. Montované obloukové haly jsou stavěny systémem 2 v 1, kde nosná konstrukce zároveň také plní funkci opláštění.

4 Technologie Unikátní technologií samonosného oblouku systému HUPRO® se dá dosáhnout vysoké úspory při výstavbě. Obloukové konstrukce jsou nejefektivnější prostorové struktury. Jsou lehké, avšak přitom neobyčejně pevné a silné. Důmyslné spojení statických principů klenby a skořápky (tvořené podélným a příčným tvarováním základního ocelového dílu ve tvaru W) se bez problémů uplatňuje zejména při velkých rozpětích s využitím překryté plochy až do šířky 42 m. Základní díl je vyrobený z konstrukční oceli S 320 s povrchovou úpravou ALUZINC® od 0,8 do 2 mm hrubé, v závislosti od rozponu haly a klimatických podmínek místa výstavby. Spojování jednotlivých dílů se provádí za pomoci nerezových spojů. Ocelová oblouková konstrukce se kotví do základů přímo pomocí ocelových kotev. Výhodou je také poměrně nízká hmotnost ocelové konstrukce oproti jiným stavebním materiálům. Tato výhoda s sebou přináší podstatně nižší nároky na zakládání objektů a rovněž snížení nákladů na dopravu a montáž. Vynikající statické vlastnosti tohoto systému jsou využitelné v extrémních povětrnostních podmínkách, konstrukce je odolná vůči zemským otřesům o síle až 7 stupňů Richterovy stupnice. Oblouk HUPRO můžeme postavit až do rozponu 44 m a pracujeme dokonce ještě na systému, který umožní halu postavit až do rozponu 50 m. Délka haly není omezena, takže není problém postavit halu např. 44 x 80 m.

5 Certifikace Systém HUPRO® je certifikován označením CE
Certifikace Systém HUPRO® je certifikován označením CE. To investorům zaručuje, že produkt který nabízíme splňuje ty nejpřísnější kritéria nejen druhem použitého materiálu (Aluzinc®, antikorové spoje...), ale i výrobou konstrukce a následnou výstupní kontrolou. Zakládání a kotvení haly Zakládání a kotvení haly HUPRO je velmi jednoduché a nenáročné. Ocelová oblouková konstrukce se kotví do základů přímo pomocí ocelových kotev. Výhodou systému je poměrně nízká hmotnost ocelové konstrukce oproti jiným stavebním materiálům, takže není třeba budovat tak masivní základy jako u běžných staveb. Tato výhoda s sebou přináší podstatně nižší nároky na zakládání objektu a také snížení nákladů na dopravu a montáž. Všechny styky kotvících prvků jsou viditelné, což umožňuje kdykoliv provést vizuální kontrolu nebo v případě potřeby celou konstrukci jednoduše odstranit a opět postavit na jiném místě.

6

7 Zateplení haly Zateplení je možné provést vícero variantami izolace s použitím různých povrchových úprav z pohledové části interiéru haly. Izolováním samonosné konstrukce dokážeme rovněž docílit požární odolnosti celé stavby podle požadavků. Odvětrávání haly Hala je standardně vybavená systémem aktivního odvětrání. V případě zateplené haly je zabezpečené odvětrávání prostoru mezi vnitřním pláštěm haly a izolací bočními nasávacími větráky v spodní části pláště haly a aktivními střešními větráky Lomanco® ve vrcholu haly. Tento systém fungující na principu termodynamického vztlaku zabezpečuje dostatečné odvětrání prostoru bez tvorby nadměrné vlhkosti. Prosvětlení haly Zabezpečujeme použitím prosvětlovacích panelů Hupro® o rozměrech 2800 mm x 610 mm osazených v samonosném plášti haly. V čelech haly je možné použít prosvětlení běžnými okny nebo prosvětlovacími pásy.

8 Čela haly Čela je možné zhotovit několika variantami
Čela haly Čela je možné zhotovit několika variantami. Nejpoužívanější a nejjednodušší variantou je zhotovení čel ze samonosných trapézových plechů, které je možné v případě potřeby dodatečně zateplit. Další alternativou zhotovení čel je možnost použití lehkých přehradních sloupů v kombinaci s trapézovými plechy nebo sendvičovými panely. Čela haly je možné zhotovit i z jiných stavebních materiálů podle požadavků investora, jako je zdivo, beton, dřevo nebo kombinací těchto materiálů. Montáž Jednotlivé základní díly systému jsou spojovány nerezovými spoji, ze kterých se přímo na stavbě po smontování tvoří kompaktní konstrukční celek. Jednotlivé celky se potom za pomoci jeřábové techniky zvedají a fixují za pomoci ocelových kotev do základů. Výstavbu objektu o rozloze 1000 m2 zrealizujeme standardně do 14 dnů. Doprava Základní díly systému Hupro dodáváme na paletách o rozměrech 700 x 3100 mm. Na jedné paletě je možné přepravit takový počet dílů, který po montáži překryje cca 100 m2 půdorysné plochy. Jeden kamión přepraví materiál, který překryje cca 1000 m2 půdorysné plochy, což představuje značnou úsporu dopravních nákladů.

9 Služby Nabízíme Vám komplexní projekční a dodavatelské služby
Služby Nabízíme Vám komplexní projekční a dodavatelské služby. Vypracujeme pro Vás projektovou dokumentaci (PD pro územ. řízení nebo stavební povolení, PD pro provádění stavby). Zajistíme kompletní dodávku a montáž haly. Rádi Vás navštívíme a pomůžeme Vám našimi zkušenostmi a odborností zrealizovat Vaše představy. Zhotovíme Vám bezplatnou studii haly a po jejím odsouhlasení můžeme přistoupit k zhotovení projekčních podkladů. Potřebujete zatřešit zimní stadion nebo jinou (sportovní) stavbu během několika dnů? Není problém. Sportovní haly HUPRO jsou pro Vás ideálním řešením.

10 NÍZKÉ PROVOZNÍ NÁKLADY
Mezi hlavní výhody technologie HUPRO® patří: Nízké pořizovací náklady orientační cena haly 36 x 18m je 5mil bez DPH. NÍZKÉ PROVOZNÍ NÁKLADY Rychlá a nenáročná montáž - montáž haly s plochou 1000 m2 zrealizujeme do 14dní. 25 let záruka na naši technologii. Šířku, výšku a délku haly můžeme neomezeně upravovat podle Vašich požadavků. Atraktivní design - obloukové haly jsou nepřehlédnutelné a jsou vidět i z velké dálky. Naše haly mají svými vlastnostmi a designem velmi široké uplatnění pro nejrůznější použití. Technologie dovoluje postavit halu do šířky od m v 21 standardních typových řadách. Systém umožňuje výstavbu libovolné délky montované haly s možností postupného rozšíření.

11 Další náklady: projekt demolice staré haly – výběrové řízení na provedení demolice – dodavatel demolice může výhodně prodat, případně recyklovat získaný materiál. rekonstrukce stávajícího zázemí – šatny, sociální zařízení, nářaďovna, posilovna, úprava střechy

12 Cenová kalkulace - sportovní hala 36 x 18 m výška 8,3 m
Investor: PRIVÁTNÍ volejbal, nohejbal, tenis, badminton, malá kopaná, malý florbal Popis položky Jednotka Množství Cena za jednotku Cena celkem bez DPH Hala - konstrukce: Oblouková hala C 18 / 8,3 / 36 m m2 648 1 510,00 Kč ,00 Kč Ocelové čela haly 241,2 977,00 Kč ,40 Kč Montáž haly 515,00 Kč ,00 Kč Montáž čela haly ,00 Kč Doprava: Doprava ks 1 35 000,00 Kč Zateplení haly vč. vnitřního obložení: Zateplení - izolace 15 cm R=3,9 1249 980,00 Kč ,00 Kč (vč. podhledu - trapéz. plech) Stavební práce: Betonové základy vč. zákl. desky 700,00 Kč ,00 Kč Hydroizolace, tep. Izolace, anhydrid Sportovní povrch 1 250,00 Kč ,00 Kč Elektro kp ,00 Kč Topo ,00 Kč Cena celkem za stavbu bez DPH: ,40 Kč DPH 20%: ,08 Kč Cena celkem vč. DPH: ,48 Kč Vypracoval: p. Marek Bainar tel.:

13 Stavební práce: Betonové základy vč. zákl. desky m2 648 700,00 Kč ,00 Kč Hydroizolace, tep. Izolace, anhydrid Sportovní povrch 1 250,00 Kč ,00 Kč Elektro kp 1 ,00 Kč Topo ,00 Kč Cena celkem za stavbu bez DPH: ,40 Kč DPH 20%: ,08 Kč Cena celkem vč. DPH: ,48 Kč Vypracoval: p. Marek Bainar tel.:

14 Referenční stavby obloukové haly tohoto typu jsou postaveny např
Referenční stavby obloukové haly tohoto typu jsou postaveny např.ve městech Ostrava, Chlebičov, Sezimovo Ústí, Prostějov atd. SP Zlín nyní staví 4 obloukové haly na Slovensku. Reference Obloukové haly se vyznačují velice nízkou spotřebou energie, protože se vytápí přesně prostor, který je potřeba. V oblouku dochází k lepšímu pohybu vzduchu a promíchávání studeného a teplého vzduchu od stropu po podlahu.

15 Možný časový harmonogram 5/2013. jednání se spol. SP Zlín 6-9/2013
Možný časový harmonogram 5/2013 jednání se spol. SP Zlín 6-9/2013 demolice staré haly 6-9/2013 projekční práce 10/2013 výběrové řízení na dodavatele stavby 9-12/2013 jednání o rozpočtu na rok 2014, jednání na krajském úřadě o poskytnutí fin.prostředků 3/2014 předání staveniště 6/2014 dokončení realizace, předání do užívání

16 PROČ PRÁVĚ TATO VARIANTA. nízké pořizovací náklady
PROČ PRÁVĚ TATO VARIANTA nízké pořizovací náklady přijatelné zatížení rozpočtu nízké provozní náklady rychlost řešení transparentnost

17 Jsme přesvědčeni, že jít touto cestou je lepší alternativa
Jsme přesvědčeni, že jít touto cestou je lepší alternativa. Sdílí někdo z přítomných zastupitelů stejný názor? Děkujeme za pozornost. Prezentaci připravili Markéta Khauerová a Pavel Arlt. Zdroj: Použité fotografie jsou ilustrační.

18


Stáhnout ppt "Sportovní hala Hodkovice"

Podobné prezentace


Reklamy Google