Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Za použití všech těchto jedinečných a vskutku vzácných fotek od Bohunky, Brášky, Lenyšky, Martiny Martuškové, Pískle, Šikuly i mých, zpracoval přímý účastník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Za použití všech těchto jedinečných a vskutku vzácných fotek od Bohunky, Brášky, Lenyšky, Martiny Martuškové, Pískle, Šikuly i mých, zpracoval přímý účastník."— Transkript prezentace:

1

2 Za použití všech těchto jedinečných a vskutku vzácných fotek od Bohunky, Brášky, Lenyšky, Martiny Martuškové, Pískle, Šikuly i mých, zpracoval přímý účastník tohoto dobrodružného dění reverend Johnki

3 Starosta Bakersfieldu Zajac alias Sam Bunny, který to veškeré náramné dění zpískal… a dvojnásobný sheriff který nad ním i nad městečkem svědomitě a pevně držel svou ruku.

4 Právě v těchto místech, na tomto potoku našel někdo opět zlato. Zpráva se rozkřikla přes hory i údolí a lid romantický se vydal vstříc novým dobrodružstvím.

5 List z kroniky T.O.WAMPIRS s písní v tuto chvíli jistě aktuální. Vepsáno L.P 1970

6 A tak jako kdysi starý zlatokop Tom přestal v boudě chrápat, odjel na Západ a sebral si tehdy z domova sílu, krumpáč, Bibli, dynamit a pilu, tak i já jsem si svou Bibli vložil se stařičkým oblekem reverenda do ještě víc stařičkého kufru a vyjel jsem do tohoto kraje, vzdáleného od všech měst i vísek, abych všem chudým a strádajícím zlatokopům přivezl nějaké to zlato.

7 Jakmile zvěděl lid, že jsem se opět vypravil do jejich končin, sedl si tento muž, zvaný Harmonika, za svůj zteřelý stůl a napsal mi tyto řádky: Nechť reverend zdárně docválá do našeho města a jeho slova dají nám zlato v srdci a né jen v pánvi...

8 Kaplan a reverend, dva muži, kteří přijeli se Slovem Božím (nekvalitní, leč vzácná fotka!)

9 BAKERSFIELDEM ZAZNĚL TRADIČNĚ KYTAROVÝ ZVON * * * * * * * A hlas reverenda volal: Občané bakerfieldští, zlatokopové, gringové, cowboyové, westmani, greenhorni, honáci, psanci, potulní pěvci, hoboes, pojďte do nejkrásnějšího chrámu Páně, všichni jsou zváni, nikdo není odmítnut!

10 A bakersfieldští přišli, zasedli a vyslechli si, co reverend jim přijel říci a do srdcí zasíci.

11 I Sam Bunny si v tom všelikém shonu udělal čas a zasedl do jedné z lavic…

12 Za zády jsem měl opět skvělé seskupení zpívající spirituály

13

14 Čenda zazpíval píseň…

15 …při které jsem pociťoval vděčnost.

16 Blues čekajícího vlaku Ten vlak už připravenej stojí a je v něm ještě spousta míst výpravčí po peróně chodí a nemá se k tomu aby hvízd zdá se, že čeká ještě na ty co zašli do bufíku jíst. RF: A tak si zpívám dlouhý blues JÓDL -Osobní vlak směr pokoj, štěstí e připraven – už po nádraží zní však v amplionech něco chřestí pro hluk a zmatek nikdo neslyší každej si davem cestu klestí a nebo na lavičce spí Snad mý blues oknem bude slyšet když ne, tak půjdu na schůdky ho hrát mý blues bude křičet a naříkat a řvát a snad se zvedne celej výčep dřív než výpravčí odjezd dá Jedinej vlak, co jede někam kam cenu má svý líný kosti hnát jedinej vlak, co na tě čeká i když sis poplet jízdní řád jedinej vlak - a já si brnkám v prázdným kupé sám Kaplan přidal Blues čekajícího vlaku

17

18 Soustředěné tváře…

19 A zaznělo slovo, které servírovalo zlatokopům zlato, nikoli na pánve, ale do srdcí

20 Říkal jsem si v duchu: to snad není možný! Co to ten slepý poustevník tady během Bohoslužby vyvádí? Vždyť on tady žebrá!! Ale slyšte: on ty peníze vybral a s pokorou věnoval na Bohoslužbu!

21 Byl jsem z tohoto počinu natolik dojat, že jsem záhy všechny muzikanty a zpěváky za takto utržený peníz pozval na utopence s cibulí.

22 O této události se zmínil i zdejší list WESTERN TIMES BAKERSFIELDSKÁ MŠE POD ŠIRÝM NEBEM. * * * * * * * * * * * * * * * JIŽ PODRUHÉ SE USKITEČNILA MŠE POD ŠIRÝM NEBEM V ULICÍCH MĚSTEČKA. REVEREND JOHNKI DRŽEL KRÁSNOU ŘEČ, KTERÁ I DRSNÉ CHLAPY DOHNALA K SLZÁM. NĚKTEŘÍ DOKONCE VĚNOVALI CELÝ SVŮJ TÝDENNÍ VÝTĚŽEK Z CLAIMŮ NA STAVBU KOSTELA. MĚSTO MÁ ŠTĚSTÍ, ŽE MÁ TAKOVÉHO PASTORA. M.E.

23 Ano, tato vydavatelka listu WESTERN TIMES se postarala, aby byl z městečka vymýcen bulvár.

24 Hudebníků se sjelo spousta a vznikala zajímavá seskupení

25

26

27 Slunce, vlídné slovo, řehtající kůň, kafíčko, hudba, spokojené tváře…

28 Tornádo Ó se sice krapet styděla, ale nakonec se také zúčastnila

29

30

31

32 Vokály, které pohladily duši…

33 Apalačské pohoří v zeleném prostředí

34 Jen jsem si zašel do kuchyně pro zalité kafe, a než jsem se vrátil k svému ležení, jeden z těch psů mi snědl salám nachystaný k snídani. Jenže který?! Jen mastný papír zbyl

35 Některé fotky jsou zašlé a vybledlé věkem – ale my jsme stále stejní…

36 A ty se člověče Božího slova nelekej, vždyť Bůh chce pro člověka jen dobré…


Stáhnout ppt "Za použití všech těchto jedinečných a vskutku vzácných fotek od Bohunky, Brášky, Lenyšky, Martiny Martuškové, Pískle, Šikuly i mých, zpracoval přímý účastník."

Podobné prezentace


Reklamy Google