Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Město (Šumperk) čte knihu Olomouc 21.6.2007. Bad Hersfeld - Šumperk 10 let spolupráce měst Společenské, kulturní, sportovní akce 2004 výstava Šumperk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Město (Šumperk) čte knihu Olomouc 21.6.2007. Bad Hersfeld - Šumperk 10 let spolupráce měst Společenské, kulturní, sportovní akce 2004 výstava Šumperk."— Transkript prezentace:

1 Město (Šumperk) čte knihu Olomouc 21.6.2007

2 Bad Hersfeld - Šumperk 10 let spolupráce měst Společenské, kulturní, sportovní akce 2004 výstava Šumperk včera a dnes

3 Eine Stadt liest ein Buch Info o akci: Konrad-Duden- Stadtbibliothek Festival četby se soustředí na jeden titul knihy Čte se každý den v knihovně Slavnostní zakončení v domě kultury je svátkem pro celé město.

4

5

6 2005 – budeme v Šumperku také číst knihu? ANO, forma festivalu ale stejná nebude, v knihovně není místo. Přípravná skupina se sešla poprvé koncem dubna:  Město Šumperk  DDM Vila Doris  Knihovna  Kino

7 O čem jsme diskutovali? Co se bude číst? Kdy se bude číst Kdo bude číst? Kde se bude číst? Přijdou posluchači? Máme na vše peníze?

8 Co se bude číst? Vladimír Körner: Zánik samoty Berhof  Úzký vztah k regionu  Výročí konce války  Šance prostřednictvím jednoho titulu připomenout význam četby  Kniha nebyla na trhu, bylo nutno ji vydat.  Dalším partnerem se stal nakladatel.

9 Kdy se bude číst? B.H. čte každý den v poledne v městské knihovně. V Šumperku nemáme v knihovně podmínky, budeme číst v podvečer v různých kulturních zařízeních. Termín – druhý týden listopadu před hudebním festivalem Blues Allive.

10 Kdo bude číst? Závažný text nelze číst úplně bez přípravy, účinkující dostanou texty předem. Do festivalového dění je ale třeba zapojit co nejvíce dalších subjektů (školy, kluby seniorů, kavárny atd.) – knihy zde byly k dispozici zájemcům, ve školách s nimi řada pedagogů pracovala.

11 Kde se bude číst? Divadlo Dům kultury – galerie Jiřího Jílka Dům dětí Vila Doris Klášterní kostel Knihovna Obřadní síň na radnici Muzeum

12 Přijdou posluchači? Tisková konference, propagace, plakáty.. Speciální nabídka: kniha + grafický list Hudební doprovod Čtením večer nekončí, následovat bude film.

13 Kde na to vezmeme peníze? Pomohlo město Získali jsme generálního partnera

14 Čtvrtek Divadlo Šumperk – úvodní kapitola + křest knihy (150 posluchačů) Kino: Čas jeřabin, Deváté jméno

15 Pátek: galerie Jiřího Jílka (80 posluchačů) Kino: Údolí včel

16 Sobota: Dům dětí a mládeže Vila Doris (80 posl) Kino: Adelheid

17 Neděle: Klášterní kostel (100 posluchačů) Kino: Zánik samoty Berhof (2 x)

18 Pondělí: Knihovna (50 posluchačů) Kino: Pramen života G-club: Čaj o půl deváté –Vlad.Körner a Milan Cieslar

19 Úterý: radnice obřadní síň 40 posluchačů Kino: Krev zmizelého

20 Středa – výstavní síň muzea + setkání na závěr 80 posluchačů

21

22 2006: Město čte knihu FIMFÁRUM + Úsměv klauna Jana Wericha Některá východiska:  Chceme větší zájem škol.  Účastníci navrhují vlídné téma.  Autor je známý dnes už více z filmové tvorby, o kvalitě textů nikdo nepochybuje, ale knihu četl málokdo nebo dávno (třeba jako povinnou četbu)  Účinkující dostanou knihu a volňáska do kina a do divadla.  …

23 Kniha Fimfárum byla dodána do škol, volnočasových zařízení, klubů Fimfárum a osobu Jana Wericha školy zařadily do projektového vyučování Dětské divadlo Slunečník nacvičilo Lakomou Barku: 2 reprízy pro vlastní školu 2 x hostování na 3.ZŠ Představení pro speciální školu

24 Slunečník 10.11. 2x vlastní škola 13.11. 2 x hostování

25 Výtvarník Petr Válek nakreslil cyklus VŠICHNI Z FIMFÁRA

26 1.Čtvrtek Klášterní kostel - cca 220 posluchačů Kino: Fimfárum Jana Wericha

27 2. Pátek Knihovna asi 130 posluchačů (četli m.j. Lenka Filipová a Jan Rosák) Kino: U nás v Kocourkově

28 Sobota - knihovna - 80 posluchačů Kino: Fimfárum II

29 4.den – neděle – G-club – 80 posluchačů Kino: Pásmo 3 animovaných filmů Švejk, Dva mrazíci)

30 4.Den - pondělí G-club – čte amatérské divadelní studio D123 - 80 posluchačů Kino: Až přijde kocour

31 Úterý – muzeum – 80 posluchačů Kino – Baron Prášil (!!!samozřejmě s Janem Werichem)

32 Středa – velký sál divadla – 330 posluchačů Společenský večer na závěr festivalu Vstupenky mohli získat zdarma posluchači na předchozích večerech Účinkující dostali vstupenku za odměnu (spolu s knihou) Starosta pozval také zastupitele a VIP Zrušená účast hostů hlavního večera v pondělí dva dny předem pořadatele zaskočila. V úterý oznamujeme změnu. Nakonec vše dobře dopadlo.

33 Slavnostní závěr festivalu se nečekaně vydařil, protagonisté večera sklidili zaslouženě nadšené díky a dlouhotrvající ovace.

34 Nechyběly knihovnice s knihami Pořadatelé byli zahrnuti chválou a náměty na další rok…

35 Spolupráce Město Šumperk DDM Vila Doris Kino OKO Dům kultury Divadlo Vlastivědné muzeum Výtvarník Petr Válek Ruční papírna ve Velkých Losinách Partneři: NETPROSYS, STRABAG Místní tisk, Český rozhlas Olomouc…

36 …. Gymnázium ZUŠ a řada dalších hudebníků, kteří již školu opustili Šumperský dětský sbor Národní filmový archív Základní školy, divadélko Slunečník František Řehák, herci šumperského a olomouckého divadla, studenti, další čtenáři Neúnavní posluchači, řada z nich navštívila všechny večery…

37 Budeme číst i v roce 2007 Zveme Vás do Šumperka na Město čte knihu 2007 8.11. – 14.11.2008 Jiří Suchý: Život není jenom legrace (ikdyž většinou ano)

38 Děkuji za pozornost Zdeňka Daňková dankova@knihovnaspk.cz www.knihovnaspk.cz


Stáhnout ppt "Město (Šumperk) čte knihu Olomouc 21.6.2007. Bad Hersfeld - Šumperk 10 let spolupráce měst Společenské, kulturní, sportovní akce 2004 výstava Šumperk."

Podobné prezentace


Reklamy Google